Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 282> |
Korisnik | |
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti na savjetima, i ja obožavam taj ljiljan i nikad nisam sadila bilo koji drugi jer bi svi drugi bili "u njegovoj sjeni". Moji su jako stari, lukovice je moj tata donio iz Trsta još prije više od 30 godina i jako ih je rijetko rasađiavao, ja sam to napravila samo jednom i mislim da je ove godine vrijeme za to, presaditi ću ih u rujnu.
Kupila bi ih još ali jednostavno ih nigdje ne vidim za kupiti. ![]() Bijelu gauru moram i ja kolčiti, ove sam godine kupila novu na Flori jer mi je stara predlani prošla.... Dio poruke je izbrisan. Traženja su u Oglasima ili na pm |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Korijenko
![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Kod tebe se uvijek mogu nagledati prekrasnih slika,cvijeća i naravno pročitati nešto što vrijedi zapamtiti.Uživam svaki put u šetnji.
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
ZAKORIJENJIVANJE U VODI
Zelene reznice se mogu zakorjeniti u vodi na način da u ploči stiropora izbušite rupe i oblikujete ga na veličinu posude sa vodom u koju ste dodali nešto zdrobljenog drvenog ugljena kako ne bi došlo do truljenja i zamučivanja vode. Kroz rupe provucite stabljike sa kojih ste skinuli sve listove osim dva na vrhu. Reznica neka budu do polovice u vodi. Smjestite ih na mjesto zaklonjeno od sunca. Reznice moraju biti zelene i uzimaju se sa mladog rasta u kasno proljeće i ljeto. Takve reznice se nazivaju nezrele i uzimaju se sa vrha biljke. Trebaju biti duge do 10 cm. |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Jel' to ovaj ugalj što se koristi kod roštiljanja ili je to nešto drugo....????
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
je Milice, obični drveni ugljen od roštiljanja.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Samo da znaš da sam bila na šetnji među lijepim cvijećem i naravno da sam i savjete pročitala
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Camellia
mali kaktus hvala! ![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Prekrasne slike u tvom vrtu!
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Draga Slavujčice, ne zamjeri što sam malo na tvojoj klupici u vrtu, još ovaj tjedan je veća gužva pa onda hvatam ustaljeni ritam... Vratit ću se nazad i sve lijepo pročitati i pogledati, na tvojim stranicama je sve zanimljivo.
Do tada, samo da znaš da da sam gvirila koz ovu divnu zavjesu ![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Ovde kad svratim em vidim svasta nesto lepog em naucim...vrt ti je za 10.
![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
Danas je prirodni praznik, prvi dan ljeta, ljetni solsticij , najduži dan u godini i dan Svetog Alojzija Gonzage,zaštitnika mladeži. Danas je sunce visoko na nebu i obasjava nas pod pravim kutom. Ovaj dan bi trebalo posvetiti suncu. Mnogi narodi su stoljećima to i radili i ovaj dan obilježavali kroz vatru, cvijeće žarkih boja i ljubav. Na ovaj dan se pale krijesovi i počinje branje ljekovitog bilja. Meni je ovo najdraži dan u godini, dan kada u vrtu ima najviše cvijeća, kada su lavanda i ljiljani najljepši i dan Svetog Alojzija. Alojzije Gonzaga je rođen u plemičkoj obitelji koju je napustio i posvetio se redovničkom životu. Umro je u 23. godini od kuge jer je liječio oboljele, na današnji dan 1591. godine. Dr Tomislav Ivančić "Oaze života" Ima ljudi koji su rano sazreli. Jedni su to morali jer su ih roditelji prepustili njima samima, te su se morali brinuti za sebe. No, postoje i drugi koji su odrasli slobodno. To su ljudi koji su već rano, izlazeći iz djetinjstva, prepoznali da se u životu isplati samo ono što ostaje, samo biti onakav kakav se ne umire, samo činiti dobro. Postoje ljudi koji su imali čast da brzo bude prosvjetljen njihov razum, te da njihova vizija života brzo nadraste njihove male, sitne horizonte. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Krasne slike lavande, lijepih ljiljana, pa phlox, žuti cvjetići; sve blješti u skladu s današnjim danom, a i lijep popratni tekst
![]() |
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Samo jedna riječ: lavanda
![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Ljilan Regale , gipsofila , lavanda ... dalje neću nabrajati, jer je SVE prebujno, prelijepo i prezanimljivo!!!
|
|
![]() |
|
ljiljus
![]() MiraK ![]() Leona ![]() Nisa ![]() desert rose ![]() tikvić ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
A ja sam jutros (opet) bila tu, uživo...... joj, nabila ja nos u ljiljan i velim " smrdi"......bože moj, on je toliko mirisao da me je prenerazio !!! Naravno, Slavujka mi se nasmijala na moju reakciju, ali taj miris je nevjerojatan.....
A cvijeće, tj vrt ,je , naravno......... fascinantno ! |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Gledam i divim se pa opet odem i vratim se pa gledam i divim se i odem, pa se opet vratim i ponovo gledam i divim se i tako nekoliko puta na dan.
![]() ![]() |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lavanda je prekrasna, plavi se kao more, sve je u morskim tonovima, plavo, žuto i bijelo.
![]() Bijeli ljiljan mi ovdje zovemo Cvit Sv Ante i kad on procvjeta znači je da može početi sezona kupanja za djecu. Njegov miris je toliko jak da ga ja ne mogu držati u kuću, uglavnom ga nosimo na groblje i u crkvu. |
|
život je more
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5657585960 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |