Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5657585960 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 14:37
Hvala ti na savjetima, i ja obožavam taj ljiljan i nikad nisam sadila bilo koji drugi jer bi svi drugi bili "u njegovoj sjeni". Moji su jako stari, lukovice je moj tata donio iz Trsta još prije više od 30 godina i jako ih je rijetko rasađiavao, ja sam to napravila samo jednom i mislim da je ove godine vrijeme za to, presaditi ću ih u rujnu.
Kupila bi ih još ali jednostavno ih nigdje ne vidim za kupiti.
Embarrassed, jako ti je lijepa !!

Bijelu gauru moram i ja kolčiti, ove sam godine kupila novu na Flori jer mi je stara predlani prošla....

Dio poruke je izbrisan. Traženja su u Oglasima ili na pm
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 18:08
Korijenko
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 18:17
Kod tebe se uvijek mogu nagledati prekrasnih slika,cvijeća i naravno pročitati nešto što vrijedi zapamtiti.Uživam svaki put u šetnji.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (2) Hvala(2)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 18:24
ZAKORIJENJIVANJE U VODI

Zelene reznice se mogu zakorjeniti u vodi na način da u ploči stiropora izbušite rupe i oblikujete ga na veličinu posude sa vodom u koju ste dodali nešto zdrobljenog drvenog ugljena kako ne bi došlo do truljenja i zamučivanja vode.
Kroz rupe provucite stabljike sa kojih ste skinuli sve listove osim dva na vrhu.
Reznica neka budu do polovice u vodi.
Smjestite ih na mjesto zaklonjeno od sunca.

Reznice moraju biti zelene i uzimaju se sa mladog rasta u kasno proljeće i ljeto.
Takve reznice se nazivaju nezrele i uzimaju se sa vrha biljke.
Trebaju biti duge do 10 cm.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 18:56
Jel' to ovaj ugalj što se koristi kod roštiljanja ili  je to nešto drugo....????
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 19:15
je Milice, obični drveni ugljen od roštiljanja.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 21:24
Samo da znaš da sam bila na šetnji među lijepim cvijećem i naravno da sam i savjete pročitalaTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 22:56
Camellia

mali kaktus

hvala!

Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2013 u 23:05
Prekrasne slike u tvom vrtu!
Lipik
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 06:30
Draga Slavujčice, ne zamjeri što sam malo na tvojoj klupici u vrtu, još ovaj tjedan je veća gužva pa onda hvatam ustaljeni ritam... Vratit ću se nazad i sve lijepo pročitati i pogledati, na tvojim stranicama je sve zanimljivo.
Do tada, samo  da znaš da da sam gvirila koz ovu divnu zavjesu Heart

Rijeka

Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 07:28
Ovde kad svratim em vidim svasta nesto lepog em naucim...vrt ti je za 10.Clap
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 07:44

Danas je prirodni praznik, prvi dan ljeta, ljetni solsticij , najduži dan u godini i dan Svetog Alojzija Gonzage,zaštitnika mladeži.
Danas je sunce visoko na nebu i obasjava nas pod pravim kutom.
Ovaj dan bi trebalo posvetiti suncu.
Mnogi narodi su stoljećima to i radili i ovaj dan obilježavali kroz vatru, cvijeće žarkih boja i ljubav.
Na ovaj dan se pale krijesovi i počinje branje ljekovitog bilja.

Meni je ovo najdraži dan u godini, dan kada u vrtu ima najviše cvijeća, kada su lavanda i ljiljani najljepši i dan Svetog Alojzija.

Alojzije Gonzaga je rođen u plemičkoj obitelji koju je napustio i posvetio se redovničkom životu.
Umro je u 23. godini od kuge jer je liječio oboljele, na današnji dan 1591. godine.

Dr Tomislav Ivančić   "Oaze života"
Ima ljudi koji su rano sazreli.
Jedni su to morali jer su ih roditelji prepustili njima samima, te su se morali brinuti za sebe.
No, postoje i drugi koji su odrasli slobodno.
To su ljudi koji su već rano, izlazeći iz djetinjstva, prepoznali da se u životu isplati samo ono što ostaje, samo biti onakav kakav se ne umire,
samo činiti dobro.

Postoje ljudi koji su imali čast da brzo bude prosvjetljen njihov razum, te da njihova vizija života brzo nadraste njihove male, sitne horizonte.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 12:58

Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 13:12
Krasne slike lavande, lijepih ljiljana, pa phlox, žuti cvjetići; sve blješti u skladu s današnjim danom, a i lijep popratni tekst Tongue
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 13:30
Samo jedna riječ: lavandasmile55
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 14:32
Ljilan Regale ,   gipsofila , lavanda  ... dalje neću nabrajati, jer je SVE prebujno, prelijepo i prezanimljivo!!!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 22:32
ljiljus

MiraK

Leona

Nisa

desert rose

tikvić

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 22:47
A ja sam jutros (opet) bila tu, uživo...... joj, nabila ja nos u ljiljan i velim " smrdi"......bože moj, on je toliko mirisao da me je prenerazio !!! Naravno, Slavujka mi se nasmijala na moju reakciju, ali taj miris je nevjerojatan.....
A cvijeće, tj vrt ,je , naravno......... fascinantno !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 23:22
Gledam i divim se pa opet odem i vratim se pa gledam i divim se i odem, pa se opet vratim i ponovo gledam i divim se i tako nekoliko puta na dan. smile64Pa izgleda da ništa drugo i neradim već virim u tvoj vrt.    smile78Malo se zezam ali skoro da je tako ,prlijepo draga.A ovaj ljiljan jel to taj Kraljevski?
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2013 u 23:24
Lavanda je prekrasna, plavi se kao more, sve je u morskim tonovima, plavo, žuto i bijelo. Clap
Bijeli ljiljan mi ovdje zovemo Cvit Sv Ante i kad on procvjeta znači je da može početi sezona kupanja za djecu. Njegov miris je toliko jak da ga ja ne mogu držati u kuću, uglavnom ga nosimo na groblje i u crkvu.
život je more
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5657585960 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.