Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 94>
Korisnik
Poruka
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Status: Offline
Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 14:27
Pazite na hladnoću... da njima ne bude dosta vas
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 14:31

Moje su vani i bit će im sigurno puno ljepše nego unutra.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 14:48
ok.... samo uvijek pripazite na prognozu
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2013 u 15:46
ja danas sunčala pelceriće :D....početkom sljedećeg tjedna ću ih presaditi u saksije pa ću ih držati pod strehom dok dugoročno ne najave sunce jer mi ih kiša natopi pa počnu oboljevati.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 22:26
Evo mojih još uvijek nisu na mjestu, gusti su pa ću ih morat presadit ali čekat ću mjesečev kalendar , čekam moon

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 23:30
Baš su ti lijepe i bujne!:) i boja listova je onakva kakva treba biti! Nije mi jasno zašto ove pelargonijice s pijaca imaju boju listova kao pelceri kelja?!

Jesu li to tvoje od prošle godine?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2013 u 23:50
Ih, vidim da me aralija prozvala, morat ću se dati na posao
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 21:11
koga zanim 16 i 17 je povoljan dan za presadnju cvijeća cjeli dan.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 22:50
Originalno poslano od člana Majdaaa Majdaaa napisao:

Baš su ti lijepe i bujne!:) i boja listova je onakva kakva treba biti! Nije mi jasno zašto ove pelargonijice s pijaca imaju boju listova kao pelceri kelja?!

Majdaaa nisu od prošle godine, lani je kod nas bila katastrofa za njih pa sa ih ove godine kupila na kraju veljače(MBM) doduše male ali su se jako lijepo razvile. Četri godine sam imala iste ali su mi ih majstori uništili , nadam se da će ove krenuti kao i one koje sam imala mada sam promjenila boju , a ako ne uspiju vraćam se crvenoj isprobanojWink 
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2013 u 22:50
Originalno poslano od člana Majdaaa Majdaaa napisao:

Majdaaa nisu od prošle godine, lani je kod nas bila katastrofa za njih pa sa ih ove godine kupila na kraju veljače(MBM) doduše male ali su se jako lijepo razvile. Četri godine sam imala iste ali su mi ih majstori uništili , nadam se da će ove krenuti kao i one koje sam imala mada sam promjenila boju , a ako ne uspiju vraćam se crvenoj isprobanojWink 
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 10:54
Jako su lijepe, stvarno su guste....ja sam mislila da su zato od prošle godine :) koliko si sadila u tu saksijicu? Ja sam u subotu bila na piji i vidjela sam lijepe muškatle, ali nisam imala vremena kupiti, ali idem u ponedjeljak doma baš kod uzgajivača pa ću si izabrati :D
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 22:02
Bile su sasvim male i četri su u saksiji od 60 cm , izvadit ću iz svake po jednu
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2013 u 22:03
Ja sam svoje kupila i presadila :) uzela sam jednostruke viseće roze, ali roza je intenzivnija nego one klasične starinske...teta je rekla da će biti jednako duge i da će boja manje bljediti...vidjet ćemo....kupila sam i surfrinije...rekli su mi da presađene počnem prihranjivati za 3 tjedna...jel ista stvar i s presađenim muškatlima ili mogu i ranije?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 10:33
ja san moje đirane prisadila i odma zalila sa gnjojem.....kupim konjski prešani gnjoj u granulama....stavim u bocu cocacole dvi šake gnjoja i do vrha vode ...kd se rastopi sa tom bocom zalijam 3-4 tegle cviča....sve odreda i voče i cviče (osim kaktusa) tako gnjojim...kad mi se ne da topiti onda u svaku teglu ili u vrt oko biljke bacim šaku granula i dobro zalijem...pokazalo se odlično
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2013 u 14:00
Aha, nisam ni znala da postoji takvo što u granulama :)   imam pitanjce...opet :D :D kupila sam danas kristalon s zelenim čepom i na njemu je formulacija
NPK 19-6-20...imam već jedno univerzalno gnojivo za list i cvijet (rozi čep) NPK 20-20-20....i sad me zanima...kojim je bolje prihranjivati? Ne znam za što je ovaj P? N je za list, K za cvijet...a, P?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 17:08
Ova je zimu provela na otvorenom.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 22:27
Bebolina pelargonija zonale kod nas u primorju prezimljavaju vani bez problema, čak su i ljepše kad prezime vani nego u kući brže krenu isprobano i zato ih nikad ne unosim, a viseće unosim u negrijano ali mogu prezimiti i u verandi gdje nema kiše.
Maajda ja svoje nikad ne prehranjujem kad presadim barem 3-4 tjedna, jer u novoj zemlji imaju dosta hranjiva a i tretirane su od uzgajivača da brze krenu i razviju se pa u ono malo zemlje ima hranjiva.
Iskustvo s starijim odnosno lanjskim, nožem zarežem zemlju s jedne strane i sve izvadim(naravno da se tu izvadi i dosta korjenja) taj dio dopunim novom zemljom, (nikad ih ne vadim iz tegla)prehranjujen nakon 2 tjedna jer smatram da se oštećeni korjen mora oporavit a gnojivo odmah bi ga spalilo. Na takav način sam imala 4 godine prekrasan slap niz balkon. Lani nisam uspjela obnovit fond jer je godina bila grozna a posadila sam ih kasno sad sam požurila pa ću vidjeti što će biti jer prognoziraju i ovo ljeto vruće i suho
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 22:42
Neću ih niti ja još prihranjivati. Kupila sam nove mlade sadnice. :) Baš sam zadovoljna kako napreduju...od ponedjeljka mislim da su malo narasle :D do jučer sam ih spremala preko noći i ujutro iznosila, ali evo vidim susjede iznijele svoje pa sam i ja svoje ostavila :)
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 23:08
Majdaa ja neznam odakle , moje su već dvadesetak dana pod verandom vani (Dalmacija)jučer sam ih razdvojila i one koja nisam dirala su na otvorenom a presađene su pod verandom(natkrivena terasa)U pravilu ih nakon presađivanja držim u natkrivenom prostoru malo zaštićene a sunca dobiju u popodnevnim satima mada bi možda bilo bolje da dobiju jutarnje sunce ( takvu terasu  imam ali mi je tlaka ih prenašati) ova mi je zgodnija dok ih ne postavim na stalno mjesto a to će biti za tjedan dana očekuju se kiše kod nas pa će još pričekati a i ove što su skroz vani unijet ću ispod a poslije nek se bore
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2013 u 23:18
Ja sam iz Slavonije :) samo na jutarnjem suncu su mi....sve korpe sam pokačila na balkon gdje sunca ima možda do podneva.Nisam ih prebacila na njihovo planirano mjesto jer sam im pokidala sve pupoljke i cvjetove da mi grmići bolje rastu pa nisu reprezentativne :D...a, i sa stražnje strane su mi bliže prostoriji u koju sam ih spremala, a pošto najavljuju kišu...unijet ću ih za vikend :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5556575859 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.