Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 94> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pazite na hladnoću... da njima ne bude dosta vas
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Moje su vani i bit će im sigurno puno ljepše nego unutra. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ok.... samo uvijek pripazite na prognozu
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
ja danas sunčala pelceriće :D....početkom sljedećeg tjedna ću ih presaditi u saksije pa ću ih držati pod strehom dok dugoročno ne najave sunce jer mi ih kiša natopi pa počnu oboljevati.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Evo mojih još uvijek nisu na mjestu, gusti su pa ću ih morat presadit ali čekat ću mjesečev kalendar , čekam moon
![]() ![]() ![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Baš su ti lijepe i bujne!:) i boja listova je onakva kakva treba biti! Nije mi jasno zašto ove pelargonijice s pijaca imaju boju listova kao pelceri kelja?!
Jesu li to tvoje od prošle godine? |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Ih, vidim da me aralija prozvala, morat ću se dati na posao
![]() |
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
koga zanim 16 i 17 je povoljan dan za presadnju cvijeća cjeli dan.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jako su lijepe, stvarno su guste....ja sam mislila da su zato od prošle godine :) koliko si sadila u tu saksijicu? Ja sam u subotu bila na piji i vidjela sam lijepe muškatle, ali nisam imala vremena kupiti, ali idem u ponedjeljak doma baš kod uzgajivača pa ću si izabrati :D
|
|
![]() |
|
Bile su sasvim male i četri su u saksiji od 60 cm , izvadit ću iz svake po jednu
|
|
|
|
![]() |
|
Ja sam svoje kupila i presadila :) uzela sam jednostruke viseće roze, ali roza je intenzivnija nego one klasične starinske...teta je rekla da će biti jednako duge i da će boja manje bljediti...vidjet ćemo....kupila sam i surfrinije...rekli su mi da presađene počnem prihranjivati za 3 tjedna...jel ista stvar i s presađenim muškatlima ili mogu i ranije?
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
ja san moje đirane prisadila i odma zalila sa gnjojem.....kupim konjski prešani gnjoj u granulama....stavim u bocu cocacole dvi šake gnjoja i do vrha vode ...kd se rastopi sa tom bocom zalijam 3-4 tegle cviča....sve odreda i voče i cviče (osim kaktusa) tako gnjojim...kad mi se ne da topiti onda u svaku teglu ili u vrt oko biljke bacim šaku granula i dobro zalijem...pokazalo se odlično
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Aha, nisam ni znala da postoji takvo što u granulama :) imam pitanjce...opet :D :D kupila sam danas kristalon s zelenim čepom i na njemu je formulacija
NPK 19-6-20...imam već jedno univerzalno gnojivo za list i cvijet (rozi čep) NPK 20-20-20....i sad me zanima...kojim je bolje prihranjivati? Ne znam za što je ovaj P? N je za list, K za cvijet...a, P? |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina pelargonija zonale kod nas u primorju prezimljavaju vani bez problema, čak su i ljepše kad prezime vani nego u kući brže krenu isprobano i zato ih nikad ne unosim, a viseće unosim u negrijano ali mogu prezimiti i u verandi gdje nema kiše.
Maajda ja svoje nikad ne prehranjujem kad presadim barem 3-4 tjedna, jer u novoj zemlji imaju dosta hranjiva a i tretirane su od uzgajivača da brze krenu i razviju se pa u ono malo zemlje ima hranjiva.
Iskustvo s starijim odnosno lanjskim, nožem zarežem zemlju s jedne strane i sve izvadim(naravno da se tu izvadi i dosta korjenja) taj dio dopunim novom zemljom, (nikad ih ne vadim iz tegla)prehranjujen nakon 2 tjedna jer smatram da se oštećeni korjen mora oporavit a gnojivo odmah bi ga spalilo. Na takav način sam imala 4 godine prekrasan slap niz balkon. Lani nisam uspjela obnovit fond jer je godina bila grozna a posadila sam ih kasno sad sam požurila pa ću vidjeti što će biti jer prognoziraju i ovo ljeto vruće i suho
|
|
|
|
![]() |
|
Neću ih niti ja još prihranjivati. Kupila sam nove mlade sadnice. :) Baš sam zadovoljna kako napreduju...od ponedjeljka mislim da su malo narasle :D do jučer sam ih spremala preko noći i ujutro iznosila, ali evo vidim susjede iznijele svoje pa sam i ja svoje ostavila :)
|
|
![]() |
|
Majdaa ja neznam odakle , moje su već dvadesetak dana pod verandom vani (Dalmacija)jučer sam ih razdvojila i one koja nisam dirala su na otvorenom a presađene su pod verandom(natkrivena terasa)U pravilu ih nakon presađivanja držim u natkrivenom prostoru malo zaštićene a sunca dobiju u popodnevnim satima mada bi možda bilo bolje da dobiju jutarnje sunce ( takvu terasu imam ali mi je tlaka ih prenašati) ova mi je zgodnija dok ih ne postavim na stalno mjesto a to će biti za tjedan dana očekuju se kiše kod nas pa će još pričekati a i ove što su skroz vani unijet ću ispod a poslije nek se bore
|
|
|
|
![]() |
|
Ja sam iz Slavonije :) samo na jutarnjem suncu su mi....sve korpe sam pokačila na balkon gdje sunca ima možda do podneva.Nisam ih prebacila na njihovo planirano mjesto jer sam im pokidala sve pupoljke i cvjetove da mi grmići bolje rastu pa nisu reprezentativne :D...a, i sa stražnje strane su mi bliže prostoriji u koju sam ih spremala, a pošto najavljuju kišu...unijet ću ih za vikend :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |