Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šmrckov dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Šmrckov dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5354555657 85>
Korisnik
Poruka
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2011 u 23:29
Dugo nisam bila u tvom dnevniku. Ima svega, prava si vrijednica. I nemoj biti tužna. Sve će se srediti. Polako, samo budi strpljiva.....

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
krasuljica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje krasuljica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2011 u 19:58
Evo i mene opet, samo da komentiram da imam mravlju metropolu (oko 1 m kvadratni) na metar udaljenosti od grma lavande. Confused

Bit će da im se svidjelo toplo i suho mjesto koje sam u proljeće u nekoliko navrata prekopavala i zatim zaštitila flisom. Isto su mi svo sjeme pojeli.

Čitala sam da ih odbija: papar, kreda, cimet, magnezij-sulfat (gorka sol), puder za bebe i svašta nešto - ali bojim se da će mi se samo preselit na neko drugo mjesto i počet feštu ispočetka.

Šmrcko, nadam se da je TM dobro!

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 08:07
Pozdrave i ja ostavljam u tvojem dnevniku..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 11:04
HVala vam na posjetama  i druženju u mom dnevniku Hug.

MM se vratio iz inozemstva jer nije bilo kako su mu obećavali, ali život je takav i učimo se.

Na žalost kad sam išla po njega na željezničku imala sam sudar, žena me udarila na semaforu odstraga. Zadobila sam trzajnu povredu vrata i sad imam neku upalu živca lica, neuralgiju lica. Noćas sam morala na hitnu i ti bolovi se opisati ne mogu. Za poluditi i skočit sa balkonaCry
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 11:06
Ovako izgleda moj vrt kad ne stignem poplijeviti, nije bujan nego pun lobode kao traveLOL

A mravi počet ću ih šamaratiAngry

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 11:07
Pa ti baš nemaš sreće.
Ne daj se Smrčko, želim ti brz oporavak.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2011 u 11:09
Hvala Otočićusmile78, valjda će proći.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2011 u 21:52

Joj, joj... Baš mi je žao.

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2011 u 01:29
Šmrcko drž se...sve bu dobro.smile73
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2011 u 10:15
A hvala vamsmile78, nadam se da će proći. Moram nastaviti sa nekakvim lijekovima na dalje, danas sam opet bila kod neurologa. Upozorena sam da nesmijem na vjetar, a moj vrt katastrofa od vjetrovitosti. Jedino da obučem svemirsko odjeloLOL, i susjedima kažem kako nešto špricam. A tako će i biti kad me zasvrbi vrtlarski taban.LOL

U vrt zadnjih mjesec dana slabo sam išl, možda na dva sata tjedno. Sve se naopačke izokrenulo, nikako da posložim situaciju oko sebeConfused
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2011 u 10:22
SMJERNICE ZA SJETVU "AKO" BUDEM SIJALA IDUĆU GODINU

Ne sijati rotkvice, koromač, dinje, paprike, i bilo kakve korjenaste tvorevine koje idu u zemlju. Crvi su mi sve smazaliAngry

Sijati mrkvu ( ali po kiši zbog mrava, sad imam mrkvu trčiš- trčiš pa mrkva), blitvu ,špinat, krumpir deasire, luk, pastrnjak, peršin, celer, ciklu ( jerr se crv skuhaSmile), mahune, grašak, grah, salata, možda kupus.

Pomidor i krastavce obavezno nakon polovine i do kraja 6. mjeseca u plastenik. A bolje ni to samo si muku tovarim na leđaConfused
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2011 u 12:27
Ako već nisam sta stavila podsjetnik na proljeće.

Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

OREZIVANJE RUŽA

ČAJEVKE, FLORIBUNDE

- u 2. ili 3. mj. snažno orezati, tako da na svakom grmu ostavimo 4 glavne, glatke, mlađe grane sa dobrim izbojima, a višak starijih glavnih grana odrežemo do tla, do mladog izboja ili do snažnog pupa. Sve izboje sa tih glavnih grana podrežemo na 3 - 4 oka. Ako je glavna grana bez izboja sa strane - orezati ju na 30 cm.

GRMOLIKE, ENGLESKE

- u 2. I 3. mj. odrezati najstarije grane do tla, do snažnog mladog izboja ili do pupa. Grane koje ostaju skratiti koliko želimo - preporučljivo na visinu nešto više od koljena.
U toku godine odrezujemo ocvale grane, a sami određujemo visinu reza, tj. visinu grma, ali treba ostati najmanje 4 - 6 listova po cvjetnoj grani.

PENJAČICE

Climber (višekratno cvatu)
- u 2. i 3. mj. odrezati glavne grane starije od 5 godina do tla ili skratiti do snažnog mladog izdanka ili snažnog pupa, isto tako odrezati suhe i one koje se križaju.
Bočne izdanke prikratiti na 4 - 5 pupova.
U toku godine odrezujemo ocvale cvijetove do prvog kvalitetnog lista, a ako je izboj predug, onda ga prikratimo koliko hoćemo.

Rambler (jednokratno cvatu)
Ne trebaju orezivanje, ev. se mogu nakon cvatnje malo prorijediti, a svake 4. godine pokratiti dio izboja do snažnih, mladih izdanaka u podnožju.

Kod svih ruža izbojke sa ocvalim cvijetovima treba što prije orezati.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2011 u 13:27
Bravo Smrckice,ja ovo znam napamet,ali stalno netko pita kako i kad se orezuju ruže.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2011 u 16:02
draga često tu navračam, ali od sad nisam ostavila traga. K tebi dolazim učiti, hvala!
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 19:41
Uf, krivo sam poslala - da ponovim! I meni nedostaje Smrckica sa svojim korisnim i zanimljivim komentarima. Pozdrav od mene iz mog spavajućeg vrta!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 12:28
smile219Brzo ću doći, mali problemi trenutno. Povremeno naletim na forum sa internet caffe-a.smile78
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 08:38
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 16:15
smilie_love_047.gif
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 20:42
Biljke za hladna vjetrovita područja

-Allium

-Trave:- Miscanthus
           - Stipa

- Trajnice -  Acaena     -   Hesperis
                  Achillea         Iris
                  Ajuga            Persicaria
                  Armeria         Primula
                  Bergenia       Pulmonaria
                  Cimicifuga     Sempervivum
                  Coreopsis     Tanacetum
                  Dryas

- Grmlje   Acer              Erica               Pachysandra
               Berberis        Euonymus      Prunus
               Buddleja       Gaultheria      Ruscus
               Calluna         Hippophae     Salix
               Caragana      Ilex                Sambucus
               Corylus         Kalmia            Spartium
               Crataegus     Leucothoe     Tamarix

- Drveće  Acer                            Juniperus
               Carpinus                     Pinus
               Chamaecyparis           Populus
               Crataegus                  Prunus
               X Cupressocyparis      Salix
               Cupressus                  Sorbus
               Fagus                         Thuja
               Fraxinus                      Tsuga
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 20:57
 Takođe i ove biljke;

Cornus alba;
Cotinus coggygria;
 Elaeagnus commutata;
 Euonymus fortunei;
Hippophae rhamnoides;
Hydrangea paniculata;
Kerria;
Leucothoe fontanesiana;
Lonicera pileata;
Mahonia aquifolium;
Pachysandra terminalis;
Philadelphus;
Prunus spinosa;
Rhododendron;
Spiraea; 
Ulex;
Viburnum opulus.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5354555657 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.