Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5354555657 140> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Curke moje, hvala vam što se radujeta zajedno samnom mojim ružama, a tebi Flavia posebno hvala na trudu da mi pomogneš identificirati ih, da dobiju ime i prezime...
A bijela po izgledu cvijeta odgovara opisu penjačice Swan Lake, ali to nije penjačica, ... hm,
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Stvarno je predivna ova tvoja crvena penjačica, zaslužuje prvo mjesto među ovogodišnjim forumskima |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Veličanstven luk...
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
ruže su božanstveneee
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Draga moja imaš predivne ruže ali ova crvena na ulazu je posebna
![]() |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Predivne ruže
![]() |
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Znam da sam vam več dosadna sa crvenom penjačicom, ali evo još malo, dok cvate...
![]() i još jedan "grozd" i gro planu
![]() |
|
![]() |
|
He,he, R. Saro, ovo što sada cvjeta je sađeno prije, ruže o kojima sa Flaviom raspravljam i pokušavam im dati "ime i prezime" su posađene prije više od 20 godina, penjačica na ulazu pred desetak, a stolisnik lani ili preklani, bogme malo ove godine posađenog cvijeća ima...
Lucy, u pravu si, a otkako sam na CIF-u ja sam i korov koji cvjeta počela gledati drugim očima, nekako više ni njega više ne gledam kao "obični korov" nego mu tražim mjesto u biološkom lancu...... a kako se onda ne bih radovala kada mi ruže procvjetaju.
Hoya, hvala, hvala, a vidim ja da moja ruža penjačica (crvena) ima sve više fanova
![]() Pa kad več pišem o ružama... evo još malo
![]() ova bijela ruža je prekrasna u pupoljku, kao što se i vidi na slici, rascvjetana je malo "razbarušena", kao da ima lagani minival
![]() ![]() ovo je vjerojatno neka floribunda ili patuljasta ruža, e sad da li bi to bila Baby Masquerade, neznam, jer nisam baš našla korisne informacije
![]() a ovako izgleda rascvjetana ( i poslije kiše)
![]() a ovo je žuta penjačica koju smo kupili pod crvenu, tako da je i ona bezimena
|
|
![]() |
|
Flavia, stvarno neznam, jer ta ruža ( Funkhur), bez obzira na starost je do prije par godina mila stalno malecka, nikako da poraste... tek zadnjih par godina ima malo veći porast. A mirisa nema, gurnula sam nos danas u svaki cvjet
![]() Baš mi je drago što si mi potvrdila da sam prve tri dobro identificirala
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Ruže su baš krasotice. Kako i ne bi kad nam većinu godine nude obilje mirisa i boja.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Katica draga,kak bi tvoj vrt zgledal da te ne bole leđa? Jer ovak je fantastičan. Prekrasno cvijeće, divne ruže , ali za favorita biram stolisnik.
Zaista je nevjerojatno lijep i neobičan!
lijepi pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Krasne ruže
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Je Katica, ono ti je Blue Moon, pa Gloria Dei, a i bijela je Polarštern (odnosno Polar Star), ista je ko i moja i baš se danas čudim kak nije dobila te crvene točke od kiše....bijela je ko snijeg ove godine....bez obzira na potop.
![]() Super za ovu Funkuhr....gledam malo po netu, vrlo je slična Sambi, ali mislim da to nije isto, jer kad jednom registriraju ime neke ruže, onda to ostaje zauvijek. Fuhkuhr je čajevka i mirisna je ruža, visine oko metar, a Samba je floribunda bez mirisa i relativno niska 60-70 cm. E sad, ti pomiriši pa češ odma znat koja je tvoja
![]() |
|
![]() |
|
Samo za Trišu... tayberry
![]() jedan "grozdić"
![]() i jedan rodni grm
a za Konti, mlada grana, nakon skračivanja
![]() |
|
![]() |
|
A nakon ove užasne kiše i vjetra ovako izgledaju crni sljez i ukrasni luk
![]() no tradescantii nije kiša nasmetala
![]() tradescantia virginiana coelestis
|
|
![]() |
|
Ovu smo več lani identificirali kao Gloria Dei
![]() ni ona nije baš reprezentativna nakon ove kiše
![]() |
|
![]() |
|
Tiče se gornje ruže, Blue moon: lila boje koja se ne mijenja do precvjetavanja. Porast snažan sa dugačkim drškama, skoro bez bodlji i pojedinačnim cvjetovima.Jedino me zbunjuje miris, koji bi trebao biti jak... e sad ili moj nos ne valja ili to nije ta ruža
![]() A ovu sam ja identificirala kao Polarstern
![]() inače je bijela, skroz bijela, ali evo šta joj kiša napravila
![]() od kiše dobije ove lila točkice
|
|
![]() |
|
Drage moje hvala vam lijepa... crvena ruža penjačica nije iz rasadnika, to je nekakva starinska, ja sam dobila 2 mladice koje su iz korijena potjerale, a kod ovih iz rasadnika to bi bio divljak
![]() Flavia našla sam stari katalog od Topalovića i u njemu je ruža Queen Elizabeth svrstana u grandiflore, a kako je katalog na čirilici, ja se mučim pročitati
![]() ![]() ![]() Kako sam danas izvukla katlog pokušavala sam identificirati još poneku moju ružu, tako se ruža Samba prije zvala Funkuhr, ali opis odgovara: ispunjeni cvjetovi u otvaranju zlatno-žuti sa crvenim obrubom dotaknuti, prelaze u bakarno prelivene, da na kraju, kod dugog otvaranja, budu potpuno svjetlo-crveno presvučeni. Mislim da je to savršen opis Samba (Funkuhr) ruže...
Nisam 100 % sigurna, ali ovu ružu sam ja identificirala kao Blue moon
![]() i ruža
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5354555657 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |