Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5354555657 80> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nije te strah ostavit ih vani dok te nema doma? Temperatura može naglo pasti, mogla bi ih izgubit...
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
Nije me strah, jer mislim da neće biti tako hladno. Velike(visine oko 1,5m do 2m) su na otvorenom (7 velikih saksija, u svakoj po 3 biljke), pa ako ih uhvati mraz odrezat ću smrznute grane, a biljke će preživjeti.
Prošle godine sam ih rano unijela, jer su najavili zahlađenje. U podrumu su im svi pupovi otpali, a lijepo vrijeme je trajalo još mjesec dana poslije toga . [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" /> Zaboravih napisati da muški dio familije ostaje ovdje i u slučaju da bude zbilja jako hladno oni će se pobrinuti da ih bar pokriju najlonom ili nekom folijom. |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Eto vidiš šta znaći iskustvo
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
Bebolina ja brugmansie imam već 9 godina. Na početku su to bile roza i žute jednostavnog cvijeta, pa onda bijele, pa duple, pa sanguinee, pa biljke jednostavnog cvijeta, ali neobičnog oblika, pa........
Nekoliko puta sam pogriješila i sama uništila biljku, reznicu, ali na greškama se uči i vremenom je sve jednostavnije. |
||
![]() |
||
|
Baš zato što imaš toliko iskustva s tim ljepoticama, zato te mi neznalice davimo do bola
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ma kakvo davljenje
![]() Pa zar ne vidiš da ja, kad se o njima "priča", cvjetam. Ne baš kao one, ali tu negdje. |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Makk, i ja se pridružujem ekipi koja će te gnjaviti pitanjima.
Prije nekoliko dana sam dobila odrasle biljke, posadila ih i sada su malo šiznule. Gdje god im je otpao list tjera mladi izbojak, a na dvije su se pojavili pupići. A uskoro će zahladiti... smijem li ih unijeti na toplo da bar pokušaju procvjetati, ili...? |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
Unesi ih u prostoriju u kojoj je temperatura otprilike kao vani ili malo viša. |
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Hvala
![]() |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
|
dadinica, nisam baš neki stručnjak kao makk...
Ne znam gdje si doma ( ja sam u Hrvatskom zagorju ), moje su sve trublje još vani; u teglama ili u vrtu. Stavi ih gdje je cijeli dan sunce- bolje nego topla prostorija ( mijenjaju okoliš, zrak, doživljavaju šok... ipak im je vani bolje. Par puta ( 2-3 godine za redom ), sam se preplašila što je malo zahladnjelo i sve biljke unijela u podrum a nako toga je bilo za kratke rukave.... Ja ne bi brzala s unošenjem bilo kojih biljaka- redovno prati prognozu ( ne sjećam se kad su zadnji puta pogriješili )- pogađaju gotovo za dlaku. Ako te baš jako strah za biljčice stavi tegle uz zid kuće, garaže, ispod nekog velikog stabla....jer ako i dođe mraz na takvom mjestu im baš ne bi trebao puno naštetiti. Ja ćak i kad počne mraz znam po 2 tjedna sve prekrivati pa u jutro otkrivati jer mi je žao jako rano unositi biljke u podrum. To zna trajati čak do 15. 11. LP |
||
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
||
![]() |
||
|
Hvala ti Sunceeee!
Ja sam u Baranji. Tu je duboka nizina, kotlina, pa su jutarnje magle jake i dugotrajne. Sada mi jesu uz zid kuće, na terasi. Pratim prognozu ( za Beli Manastir ) to mi je par km od nas. Ali strah me ostati bez njih... Pokušat ću sa tvojim trikom "pokrij-otkrij". A pitanje za unošenje se i odnosilo na vrijeme kad počne mraz... kas stvarno zahladi. |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
Tako sam i ja shvatila, da si pitala gdje da ih uneseš kad bude jako hladno da bi ti se ti pupovi rascvjetali. |
||
![]() |
||
|
Hoće li onda biti dobro ako ih stavim u hodnik-ulaz ispred stakla... tamo neće biti toplo, a imat će svjetlosti.
|
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
Podmladak
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Ohohoo ,Makk bit će beba kod tebe :D
Dadinica,brugamnsije nisu toliko zahtjevne kod prezimljavanja.Moje znaju prezimiti u vreči za smeće u mračnom podrumu u kojem ne mrzne..Bitno da nema promjene temperature nagle i to je to.Ako su na hladnom zalijevati ih rijetko skroz malo,ali ako su na toplom moraju se zaliti..Ne smiju samo da smrznu a podnose one svasta nesto,pogotvo one obične vrste.. |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
Treba na babine doći ? ![]() |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
|
Čekam da mi neke ponovo procvjetaju, a onda slijedi friziranje.
Ovo na slici je samo početak. |
||
![]() |
||
|
Najavljuju nam zahlađenje, a ja nemam vremena unijeti sve biljke
![]() Slika napravljena danas. ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5354555657 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |