Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 94>
Korisnik
Poruka
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 17:16
Nadam se da će mi netko odgovoriti do nedjelje jer ih onda namjeravam prihraniti   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 18:10
ja bih ti drage volje odgovorila, ali ne znam gdje si....naime, po meni je za kontinent i pelargonije prerano....u dalmaciji vec krecu, ali ovdje.....po meni prerano..
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 18:11
stavi ispod naznaku odakle si ...pa nam je lakse Wink
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 18:22
Iz Osijeka sam :) ja bi prihranila pelcere prošlogodišnje....stoje mi u prozoru i na toplom i otkad sam im otkinula vrh...valjda na svaka 2 cm tjera pupić! :) ja ću ih ipak početi prihranjivati jer bi htjela da što prije potjeraju...pa da mogu vrhove otkidati i da mi budu što gušći kad ih budem presađivala! :) nabavila sam NPK 15-15-15...samo još da znam koliko smijem staviti u vodu :D
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 19:02
I ja sam iz Osijeka i neznam šta bih ti savjetovala , ali čini mi sa po vlastitom iskustvu da je za naše podneblje rano za prihranu.  Pazi da ih ne pregoriš. Ako se već odučiš za to stavi vrlo blagu smjesu. Postoje ovdje pametnije glave od moje pa će ti možda dati bolji savjet.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 19:26
ne znam koliko bi stavila, pa me to muči! :) a, što se može dogoditi ako prerano krenem? neću im dopustiti da cvjetaju...samo želim da se razgranaju grane i da ima više listova...sada imau jedva po 2...
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 19:39
majda, zuris s pelargonijama....nije jos vrijeme....
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 19:48

majda pusti ti njih na miru još 20-tak dana.vrijeme im još neda da se jaće razvijaju.još najavljuju hladno vrijeme.nije dobro da ti prebrzo rastu u zatvorenom prostoru.kad ih izneseš van mogli bi stradati.dobro si učinila što si ih prikratila .sada samo lagano polijevaj i čekaj lijepše vrijeme.

oko 10.03.ih prihrani s cvijetalom ili nekim drugim tekućim gnojivom.preko dana im otvaraj prozor da se po malo navikavaju na oštri zrak.ako vrijeme dozvoli krajem 3. ili početkom 4.mj.ih iznesi u natkriveni prostor,a kad prođe opasnost od jakih mrazeva stavi ih na balkon.
toliko od mene.ja tako radim.vrlo sam oprezna,a prošle godine me ipak iznenadila zima u 4.mj.jedva su se oporavili
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 20:05
Ako vi tako kažete onda neću! :) dobar je ovo savjet s privikavanjem...mislim da bi to zaboravila pa bi ih šokiralo...poslušat ću savjet :) Hvala....nestrpljiva sam...prošle godine su mi bile srednja žalost i sad ne mogu dočekati da ove godine popravim dojam :D :D
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 20:06
prosle godine su svima bile srednja zalost....takva je bila godinaConfused
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 20:11
susjeda ima uvijek metar duge i guste...i silom bi i ja htjela postići tu gustoću :D
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 21:29
Originalno poslano od člana Majdaaa Majdaaa napisao:

Iz Osijeka sam :) ja bi prihranila pelcere prošlogodišnje....stoje mi u prozoru i na toplom i otkad sam im otkinula vrh...valjda na svaka 2 cm tjera pupić! :) ja ću ih ipak početi prihranjivati jer bi htjela da što prije potjeraju...pa da mogu vrhove otkidati i da mi budu što gušći kad ih budem presađivala! :) nabavila sam NPK 15-15-15...samo još da znam koliko smijem staviti u vodu :D

da li je to gnojivo koje se koristi u poljoprivredi ???
što kutina proizvodi??
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 21:46
ja bi rekla da da....nisam vidjela ambalažu jer mi je baka poslala u kantici :D
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 22:05
ja to nebih koristila.to je mješano gnojivo za u zemlju za oranice i vrtove.
moram priznati da ja kad iznesem cvijeće van i kad se već dobro navikne polijem sa blagom otopinom KANa.to im dobro dođe da počnu rasti,ali ne više od toga jer bi stradali od previše dušika.
za dugačke i guste pelargonije treba imati bar dvogodišnje,redovito ih šišati i gnojiti.mogu i jednogodišnje biti duge,ali teško i duge i guste
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
patrysa09 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje patrysa09 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2013 u 22:18
stari recept moje mone je bio stajnjak od konja....od njega su joj rasle jako brzoi bile prekrasne.isprobano i funkcionira..kada se sade stavi se jedan tanki sloj pri dnu...pa zemlja da ne sprzi korjen....(nadam se da ce nekom koristiti)
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 09:21
Prošle godine sam koristila samo tekuća gnojiva, i to nije bilo to...možda zbog godine, možda zato jer nisam otkidala vrhove...ne znam....voljela bi probati sada nešto drugo. Čula sam od mnogo ljudi da koristi NPK gnojiva i pročitala sam po netu...znam da su prirodna gnojiva bolja...ali u mojoj okolici se nitko ne bavi uzgojem životinja pa da nabavim nekakvo prirodno gnojivo. Imam kokoši, al nekak mi se ne miješa to njihovo gnojivo :D Često prstom probam zemlju jel dovoljno suha ili nešto pa...nekak mi se neće s time...a, i da se odlučim...opet muke...ne znam koliko bi to stavila na litru, dvije tri... :) pročitala sam i da su dobra ta NPK s mikrohranjivima...ali to ću se baciti u potragu po trgovinama kad otopli :)

Eto moji kržljavci :D prve dvije slike su duple, a ovo ostalo su jednostruke.
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:23
Jel još uvijek mislite da ne trebam prihranjivati?
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:27
naravno...tek je veljacaConfused, uz to pada snijegConfused
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:32
Ovo su mi prvi pelceri u životu....jel i drugima ovako izgledaju ili su im nekako bujniji? meni ovi moji baš kržljavo i nikako izgledaju! da, prije 5 minuta sam skužila da je sve bijelo! :S
Na vrh
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:03
Majda...biljke (ne samo pelargonije) se pocinju prihranjivati tek kad pocinju rasti...nema veze period, da li je to sad februar, ili april...ako su ti se pelceri poceli razvijati, izbijati novo lisce onda je vrijeme da ih pocnes prihranjivati.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.