Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 94> |
Korisnik | |
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nadam se da će mi netko odgovoriti do nedjelje jer ih onda namjeravam prihraniti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ja bih ti drage volje odgovorila, ali ne znam gdje si....naime, po meni je za kontinent i pelargonije prerano....u dalmaciji vec krecu, ali ovdje.....po meni prerano..
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
stavi ispod naznaku odakle si ...pa nam je lakse
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Iz Osijeka sam :) ja bi prihranila pelcere prošlogodišnje....stoje mi u prozoru i na toplom i otkad sam im otkinula vrh...valjda na svaka 2 cm tjera pupić! :) ja ću ih ipak početi prihranjivati jer bi htjela da što prije potjeraju...pa da mogu vrhove otkidati i da mi budu što gušći kad ih budem presađivala! :) nabavila sam NPK 15-15-15...samo još da znam koliko smijem staviti u vodu :D
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
I ja sam iz Osijeka i neznam šta bih ti savjetovala , ali čini mi sa po vlastitom iskustvu da je za naše podneblje rano za prihranu. Pazi da ih ne pregoriš. Ako se već odučiš za to stavi vrlo blagu smjesu. Postoje ovdje pametnije glave od moje pa će ti možda dati bolji savjet.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
ne znam koliko bi stavila, pa me to muči! :) a, što se može dogoditi ako prerano krenem? neću im dopustiti da cvjetaju...samo želim da se razgranaju grane i da ima više listova...sada imau jedva po 2...
|
|
![]() |
|
majda, zuris s pelargonijama....nije jos vrijeme....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
majda pusti ti njih na miru još 20-tak dana.vrijeme im još neda da se jaće razvijaju.još najavljuju hladno vrijeme.nije dobro da ti prebrzo rastu u zatvorenom prostoru.kad ih izneseš van mogli bi stradati.dobro si učinila što si ih prikratila .sada samo lagano polijevaj i čekaj lijepše vrijeme. oko 10.03.ih prihrani s cvijetalom ili nekim drugim tekućim gnojivom.preko dana im otvaraj prozor da se po malo navikavaju na oštri zrak.ako vrijeme dozvoli krajem 3. ili početkom 4.mj.ih iznesi u natkriveni prostor,a kad prođe opasnost od jakih mrazeva stavi ih na balkon.
toliko od mene.ja tako radim.vrlo sam oprezna,a prošle godine me ipak iznenadila zima u 4.mj.jedva su se oporavili
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Ako vi tako kažete onda neću! :) dobar je ovo savjet s privikavanjem...mislim da bi to zaboravila pa bi ih šokiralo...poslušat ću savjet :) Hvala....nestrpljiva sam...prošle godine su mi bile srednja žalost i sad ne mogu dočekati da ove godine popravim dojam :D :D
|
|
![]() |
|
prosle godine su svima bile srednja zalost....takva je bila godina
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
susjeda ima uvijek metar duge i guste...i silom bi i ja htjela postići tu gustoću :D
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
da li je to gnojivo koje se koristi u poljoprivredi ??? što kutina proizvodi?? |
|
![]() |
|
ja bi rekla da da....nisam vidjela ambalažu jer mi je baka poslala u kantici :D
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ja to nebih koristila.to je mješano gnojivo za u zemlju za oranice i vrtove.
moram priznati da ja kad iznesem cvijeće van i kad se već dobro navikne polijem sa blagom otopinom KANa.to im dobro dođe da počnu rasti,ali ne više od toga jer bi stradali od previše dušika.
za dugačke i guste pelargonije treba imati bar dvogodišnje,redovito ih šišati i gnojiti.mogu i jednogodišnje biti duge,ali teško i duge i guste
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
patrysa09 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
stari recept moje mone je bio stajnjak od konja....od njega su joj rasle jako brzoi bile prekrasne.isprobano i funkcionira..kada se sade stavi se jedan tanki sloj pri dnu...pa zemlja da ne sprzi korjen....(nadam se da ce nekom koristiti)
|
|
![]() |
|
Prošle godine sam koristila samo tekuća gnojiva, i to nije bilo to...možda zbog godine, možda zato jer nisam otkidala vrhove...ne znam....voljela bi probati sada nešto drugo. Čula sam od mnogo ljudi da koristi NPK gnojiva i pročitala sam po netu...znam da su prirodna gnojiva bolja...ali u mojoj okolici se nitko ne bavi uzgojem životinja pa da nabavim nekakvo prirodno gnojivo. Imam kokoši, al nekak mi se ne miješa to njihovo gnojivo :D Često prstom probam zemlju jel dovoljno suha ili nešto pa...nekak mi se neće s time...a, i da se odlučim...opet muke...ne znam koliko bi to stavila na litru, dvije tri... :) pročitala sam i da su dobra ta NPK s mikrohranjivima...ali to ću se baciti u potragu po trgovinama kad otopli :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eto moji kržljavci :D prve dvije slike su duple, a ovo ostalo su jednostruke. |
|
![]() |
|
Jel još uvijek mislite da ne trebam prihranjivati?
|
|
![]() |
|
naravno...tek je veljaca
![]() ![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Ovo su mi prvi pelceri u životu....jel i drugima ovako izgledaju ili su im nekako bujniji? meni ovi moji baš kržljavo i nikako izgledaju! da, prije 5 minuta sam skužila da je sve bijelo! :S
|
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Majda...biljke (ne samo pelargonije) se pocinju prihranjivati tek kad pocinju rasti...nema veze period, da li je to sad februar, ili april...ako su ti se pelceri poceli razvijati, izbijati novo lisce onda je vrijeme da ih pocnes prihranjivati.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |