Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori | Stranica <1 5253545556 58> |
Korisnik | |
cranberry
Novo sjeme Pridružen: 04 Svibanj 2015 Lokacija: Bg Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
definitivno ne znam oko ovih fotografija
jel može pomoć plizzz
|
|
Sponzorirani linkovi | |
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nadam se da je sada uspelo evo mojih krasotica :) |
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
vamara
Novo sjeme Pridružen: 14 Svibanj 2015 Lokacija: topusko Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molim vas odgovor: zašto su listovi potamnili? previše-premalo savjetla? ili nešto drugo. ne suše se, nisu smežurani, korijenje raste jako dobro, uvijeti super samo se promijenila boja lista. Zašto?
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cranberry, koliko mogu vidjeti na fotografijama, čini mi se da nedostaje svjetla za kvalitetan uzgoj orhideja na tom prozoru. Možda se varam, pa ti sama procijeni jer se biljke mogu prilagoditi uvjetima koji i nisu baš za njih idealni. Phalovi traže puno svjetla, bez direktnog sunca (može i sunce, ali samo zimi), ja sam ih držala na takvom mjestu, a ti procijeni da li na tvome prozoru ima dovoljno svjetla da bi oni dobro uspijevali.
Vamara, ne mogu si predočiti kako ti izgledaju ti potamnjeli listovi phala. Od previše svjetla sigurno nije jer one vole puno svjetla. Jedino, ako ih "dohvati" jače sunce, tada dobiju opekotine i taj dio koji je opečen ne potamni već se osuši.
|
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga, najlepse hvala na Vasem odgovoru. Toga se i ja plasim, da nemaju dovoljno svetla no videcu i ispitivacu sta im odgovara. Tek sam ih dobila pa se jos privikavamo jedni na druge :). Trecu koju imam i koju sam dobila na rehabilitaciju, na drugom je prozoru na kome je malo bolje svetlo, vec dve godine nije procvetala. Cvetna grana joj se osusila samo na mestu na kome je bio cvet a ostatak je potpuno zdrav, listovi su joj odlicni kao i korenje ali ne mogu da proniknem sta joj je. Kod bivseg vlasnika je bila na nedovoljno osvetljenom mestu pa mislim da zbog toga nema cvetova. Cimicifuga, Vase su orhideje preprekrasne i potpuno nrstvarno izglrdaju, svaka Vam cas i blago Vama sa tim krasoticama. Vidim da Vam one stoje na prozorima na kojima bih rekla da bas imate direktno sunce ili se varam. Ja imam jedan prozor na kome imam direktno sunce samo pre podne dok na ovom imam samo sat vremena. Takodje imam jos jedan na kome imam direktno sunce celi pre podne i dobar deo posle podneva ali kad bih stavila na to mesto ne znam kako leti da ih zastitim od tod direktnog izlaganja suncu.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su orhideje ljeti od direktnog sunčevog svjetla štitile žaluzine, a zimi su bez problema bile izložene direktnom sunčevom svjetlu.
|
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da podelim radost sa vama svima . Na falu koji sam dobila da rehabilitujem, posle dve godine kako čami, niče novi list. Presrećna sam jer vidim da je počeo da reaguje, a kod mene je tek mesec dana. Ne znam da li zbog rasta novog lista sada znači da će cvetna grana i cvetovi još čekati ili ne? Imate li iskustva da podelite sa mnom. Veliki ozdrav svima!
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mora da znaci draga, moji phalovi uglavnom uporedo izbacuju i cvijetnu granu i novi list.
Kad Phal krene, sav krene nekako. |
|
Alma.M.
Već proklijao Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I neka je ! Da zna koliko je krasan češće bi to radio. Savršen je !
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
Alma.M.
Već proklijao Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rajski vrtovi, hvala ti!
|
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako moze pomoc u vidu saveta. Bila sam na putu 9 dana i pre odlaska sam zalila moje orhideje kao sto uvek cinim. Medjutim nakon povratka, beli cvetovi su uglavnom otpali, jedan po jedan i cvetna grana je pocela da se susi poprilicno brzo. Morala sam da je odsecem do iznad 3 kolena odozdo. Recite mi molim vas da li je to normalno ili mu se nesto desilo. Druga dva koja imam najnormalnije izgledaju. S obzirom dasam ih dobila relativno skoro, ja ne znam da li mu je vreme da odbaci cvetove ili se jadan nesto poremetio. Spolja gledano, normalno izgleda, raste mu vazdusno korenje i listovi i korenje izgledaju normalno. Pozdrav svima i unapred hvala na savetu koji dobijem.
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni se to znalo dogoditi nakon zalijevanja, iako neznam da li je bas to razlog. Na nekima mi cvjetovi traju jako dugo, a na nekima se dogodi da se u kratkom vremenu osuse i otpadnu. Pravi razlog neznam . |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Anastazija, sad mi je malo lakse kada znam da se to dogadja. S obzirom da su Vase pre prelepe, nadam se da nije nista strasno. Veliki pozdrav!
|
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mene optet :), izvinjavam se sto sam dosadna ali razumite me, nova sam u ovom "poslu" i imam mnogo pitanja.
Da li treba da me brinu fleke na donjim listovima ovog mog fala? http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/orhideje/sarena/80022.aspx - |
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/orhideje/sarena_2/80031.aspx -
Ovako izgleda cela |
|
cranberry
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jos nesto
pre neki dan sam pisala kako su mi otpali cvetovi sa cvetne stabljike i kako se stabljika brzo osusila. Evo kako ovaj fal izgleda uz jos jednu opasku. nisam imala mira pa sam izvadila biljku iy saksije i videla da ona maltene nema nijedan direktan koren vec samo jedan koji je polu suv, a ciji je nastavak potpuno zalepljen za saksiju. nadam se da ce biti u redu, zao bi mi bilo da krepa. jedinu nadu polazem na novo korenje koje je pocelo da nice ispod listova. Videcete na slici koja sledi http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/beli_fal/80041.aspx - http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/beli_fal_2/80043.aspx - http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/orhideje/beli_fal_3/80044.aspx - |
|
lexa
Novo sjeme Pridružen: 30 Travanj 2016 Lokacija: hrvatska Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ta orpšenost na dodir je dosta ljepliiva i podsjeća na med.Imala sam taj problem i jednostavno sam bila prisiljena izvaditi orhideju iz
teglice,ukloniti svu koru koja je na njoj te oprala korijen pod tekućom vodom,dobro posušila i prije sadnje u glinapor sam je pregledala ali detaljno cm po cm od korijena pa sve do pupova jer su ih napale štitaste uši koje su bijele poput pahuljica i mekane čak imaju laganu mogućnost prilagodbe boje na biljci.Dakle treba ih detaljno ukloniti da ne ostane ni jedna vole se držati najviše oko korijenja ispod biljke znači nije ih moguće vidjeti dok se biljka ne okrene naopačke i kod mladih pupova jer je tu biljka najmekša.Nakon takvog tretmana svakodnevno kontrolirati stanje i pojavu novih koje treba odmah ukloniti kako nebi širile jajašca i uništavale biljku.I još jedna jako važna napomena:tamo na biljci gdje se listovi drže spojenidobro pogledati jer im je i to omoljeno mjesto. |
|
Odgovori | Stranica <1 5253545556 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |