Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 58>
Korisnik
Poruka
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 18:47
da sve nekako miriši na proljeće, mada je to malo prerano..
Gregorian predivno smile120
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:42

O drage moje, vidim šetate Gorskim vrtom dok još nema snijega. Danas je ponovo bio prekrasan sunčani dan.

Lovro - hvala na čestitki. Ti si se, za razliku od mene, sjetila staviti trešnjine grane u vodu. Zato sada uživaš u njihovim lijepim cvjetićima. One se režu na dan Sv. Barbare, 04.12. (ne znam zašto baš tada, to sam pročitala)

Triša - nema još snijega, no znam da me najgore tek očekuje. Da ne moram lopatat ujutro prije posla, ne bi se zabrinjavala zbog njega.

Free - pa ako se do sada nisam uobrazila - sad ću. Hvala ti na ovim lijepim riječima... Hug

Mari -da makar miriši na proljeće, no prerano je još... A za Gregorian - ne mogu ti opisati koliko sam uživala na koncertu. Ljepši Božićni koncert nisam mogla zamisliti (pogotovo što su mi i klinci bili jako zadovoljni). Malo ću skrenut od teme i staviti jednu sliku sa tog koncerta.
Admine, stavit ću samo jednu sliku a onda se brzo vraćam na temu..Embarrassed

A za kraj, stavit ću dvije slike koje mi je poslala prijateljica prije mjesec dana. Dakle, ovo su Božićni kaktusi od prijateljice. Meni izgledaju kao iz bajke.

smile78
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 20:26
Nataly i meni izgledaju kao iz bajke
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 20:38
smile79ma samo da vidim šta s edešava kod tebe..i da ti kažem da nisi zaboravljena
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2012 u 10:46
prosetala,popila kavu,sad idem ,nagledala sam se ljepote kod tebe..tvoje dalije smile39mak smile39...ma sve ti je predivno 
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 02:08
Ovo je tema o gorskom vrtu Nataly. I Nataly u svom vrtu ima biljke kao iz bajke. Evo za početak jedne.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 18:18

Vidi, vidi čak i kad je hladno imam posjetitelje.

Blue sky - prijateljičino cvijeće koje ima i u vrtu izgleda jako lijepo i njegovano

niho - još najbolje da si me zaboravila Wink

kamenjar - ako mi dalije ne smrznu tj.ako sam gomolje dobro pripremila za zimovanje, javi se ujesen da ti pošaljem onu šarenu.

Držislav - iznenadila sam se kad sam vidjela sliku a i nisam znala da imam tako lijep cvijet u svom vrtu. Znam da si slikao moje cvijeće no nisam se nadala da bi fotku objavio dok si u Argentini. Zar imaš vremena još i za to? Ono bi trebao biti Plamenac, moj imenjak - Phlox maculata 'Natascha'

I dok pišem ovaj post, sjetila sam se jedne tvoje slike koju si fotkao kod Bake Bee. Stavit ću sliku tog cvijeta pa molim BB ako dođe u Gorski vrt da mi napiše koja je to biljka. Možda sam je već pitala no nigdje ne mogu naći šalabahter sa nazivom biljke.

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 18:38
Nataly, meni ova biljčica liči na Monardu; ima isto lišće, a moja isto tako tjera iz cvijeta drugi cvijet ( jedino je moja roza boje ), ali ipak bude BB rekla svoje.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 18:46
Evo mene, jel me tko tražio? Nataly to na slici je Phlomis russeliana. Porijeklom iz Grčke, M. Azije, vrlo zahvalna biljka za sunčana staništa. Podnosi sušu, kontinentalnu zimu i sad ima lijepe zelene rozete. Ona suha plodišta namjerno ostavljam jer su neobično zanimljiva zimi, dugo ostanu takve smeđe vertikale, naročito zanimljive s travama, perovskijama, divizmom (Verbascum), agastaheom. Još su ljepše kad ima inja ili kad napada snijeg.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 18:48

I meni se tako čini, no rado bih nekako dozvala BB pa pogleda.

Imam i ja rozu, crvenu i ljubičastu, no moram priznati da žutu nisam još nigdje vidjela.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 18:50

Valjda smo istovremeno pisale post. Hvala BB. Znači nije niti blizu monarde? A bila bi se skoro kladila da sam u pravu. Znači i kod mene bi prezimila? Jer ako bi, zainteresirana sam za nju..
I još nešto -  kada cvate?

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 18:58
Tu sam, pišemo istovremeno. Monarde rastu malo dalje, slične su možda, ali flomisi (Phlomis) su mnogo veće i robusnije biljke (ubrajaju ih i u grmove). I njih ima drugih vrsta P. fruticosa svijetložute boje, lišće sivozeleno baršunasto, stabljika odrvenjena. Neke vrste cvatu ružičastim cvjetovima.

P. russeliana je visok 100 cm, cvate VI-VIII mj. P. fruticosa 75 cm, cvate VI-VII mj.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2012 u 19:20

Hvala na opširnom odgovoru!
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 13:20
Nataly obavezno si nabavi par vrsta phlomisa neces pozaliti, predivne su. Ovu od BB sam imao cast vidjeti uzivo i stvarno vrijedi truda! :)
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 13:58
I ja se slažem s Dadom, flomisi su impozantne biljke. Ružičasti još nisu cvali, možda će ove godine, gorim od želje da vidim P. samia, visine preko metra. Njihove suhe stapke koriste floristi za tzv. suhe aranžmane.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 14:12
Budući da sam prošlom fotkom započeo jednu raspravu stavljam još jedan cvijet iz tvog vrta.

Stavio bi ja slike iz vrta Bake Bee, ali mi nisu na ovom kompu. Imam zato slike nekih drugih vrtova, pa tko zna, možda još nekom priredim iznenađenje.

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 14:24
prijateljica ti je sretne ruke, ovakvog još nisam vidjela
 dr.žislav Thumbs%20Up
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 17:07

Kako lijepe slike cvijeća u ovo doba u Gorskom vrtu. Mislila sam da sam otvorila tuđu temu.Wink

Držislav, opet si me iznenadio lijepom slikom. Trebala sam te ranije angažirati za slikanje pa nebi sad Lantana i Muhle slovili za vlasnike najljepših vrtova LOL  Očito će se pravila na ovom forumu mijenjati, jer sam negdje pročitala da je Mira napisala kako će ona fotke koje ima od Belininog vrta, stavljati u temu (kad je Belina napokon otvori). A ti "činiš aktivan" moj vrt.

Jutros je bilo -14°C (bilo mi jako hladno kad sam ustala iz kreveta pa sam pogledala na termometar). Snijega nema. Nadam se da neće biti prevelike štete te da će većina biljaka preživjeti.

Kokotić je biljka koja spada u moje omiljene (uz perunike, ljiljane). Vole je puževi i čini mi se da sam iz tog razloga ljetos ostala bez dva koje mi je poslala Horti. Nabavila sam 3 nova i baš me zanima hoću li uživati u njihovoj cvatnji.

Dado i Baka Bea, drago mi je da ste "popričali" u mom vrtu i usput mi sugerirali nabavku Phlomisa. Već vidim tko će mi to dofurati iz ZG.

Našla sam i vašu ZAJEDNIČKU na temi Ri-Zg kava.

Mari, prijateljica ulaže jako puno truda oko svojih biljaka: od zalijevanja, prihranjivanja.... (ima koke pa koristi i to gnojivo..)

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 18:04
Čitam, pratim, ne javljam se.Pala sam u nesvjest nad kaktusima tvoje prijateljice.
Ali... nasmijala sam se usporedbi siječanjskih temperatura lani i ove godine. Vidiš malo, nikad ne reci nikad.... jutros  te ohladilo propisno!smile118LOL
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2012 u 17:10
Već dugo ništa nisam stavio u tvoj gorski vrt, pa je vrijeme da to ponovu učinim.

Što se tiče komentara, to je tvoj posao.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.