Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 96> |
Korisnik | |
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Primjecujem da ih svi vecinom sadite u kamenje,panjeve,tegle ...ja planiram ih zasadit u direktnu zemlju ...jel mozda im to ne pase ? da postavljam okolo manje kamenje?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Cvijetomanijak, to mi radi dekoracije, paše njima svakak
![]() Jesenas sam posadila male bebice u ovu dugačku teglu , smjesa zemlje, pijeska i šljunka, očekujem da za 2-3 godine ispune cijelu posudu:
![]() ovi mi nisu svi stali u gornju posudu, ali su u pričuvi, ako koji rikne:
![]() a ovaj samotnajk je iz vrtlarije BB:
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Sara,mislim da će već do jeseni ove tegle biti pune čuvarkuća,brzo se one šire
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
a ne znam, mali kaktus, baš su skroz male bombice
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
bome saro ,dosta si cuvarkuca posadila ,bit ce super kad se razrastu..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
čuvarkuce moje ljubimice
![]() ovu cjevastu baš čuvam ,ona mi je dragocjena ![]() ove su mi od prosle god,ništa nema od brzog rasta njihovog, ![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
odlicne su vam cuvarkuce. razrasle bi se one, kamenjar da si ih otpočetka više zalijevala, zato ce ove godine buknuti:)
evo moje nove
![]() |
|
![]() |
|
preslatka je kikach čuvarkuća...baš me zanima šta je to pustila cvjetić ili bebača
|
|
Vir |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
ŠMRC, meni su ih uništile neke bijele zločestoće!
Od prekrasnih zgusnutih, ostale, nadam se, dvije-tri! ...nekad bilo dva takva cimpleta...sad samo jedan...puno prorijeđen! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Lovrek kakve bijele zločestoće? nisam primjetila da nekakve napasnici ili bolesti napadaju čuvarkuće
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i meni su se ove zime prvi put pojavile neke bijele uši na čuvarkućama
![]() i to nekima koje sam jesenas uzela, vjerojatno došle s njima iz trgovine |
|
![]() |
|
pa jesu li to one leteće ili vunaste?
Leteće špricamo, a vunaste kistić ili štapić za uši u ruke, malo alkohola i nema ih više. Pouzdano, radim to s alkoholom već godinama i nije naštetilo nijednoj biljci. Koristim i za štitaste uši koje obožavaju abutilone i oleandere.
|
|
zagreb |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ma leteće, mušice valjda
pošpricala sam ih još prije, valjda su krepale ali i mene je začudilo da su se baš na čuvarkućama našle |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
je, je...baš takve!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Arnold ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
uh znam točno o kojim ste bijelim mušicama pričale, jedno sam ih ljeto cijelo ljeto trijebila. A lani mi je jednu čuvarkuću i ogromna muhetina napala i to naravno baš onu najveću. odjednom je počela truliti , ja ju gledam odlučim izvaditi a kad ono ona je svoja jaja lijepo nakrcala u nju. FUUUJ ! bacila sam ju.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Arnold ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 26 |
Nije ćuvarkuća istrulila zbog jaja muhe nego je muha lizegla jaja jer je ćuvarkuća poćela truliti.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Pozdrav Arnold !
Pripremaš li kakve novitete za ovogodišnju Floru ? ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |