Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 136> |
Korisnik | |
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
antonija bacaš me u bed..pa zar toliko mora proći a ja jadna mislila kako će oni fino drugu godinu buknut
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Ja mislim da je ipak presudna starost i stanje klematisa kojeg stavljamo vani u zemlju. Naravno i način održavanja. Neki moji koji su drugu godinu vani imaju pet,šest pa i više izboja iz zemlje.
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Clematis Pillu u Gorskom kotaru mi je potjerao madice . Međutim Multi Blue ne daje znakove života. Znači li to da nije živ ili kasnije tjera grane?
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Moguće da je Snow Queen.
Ajde nam stavi ljepšu sliku onog tamno crvenog da ga vidimo, a mogao bi biti R.Cardinal A extra malo drukčije izgleda. prašnici su tamniji sa žutim, tako da po meni nije extra sigurno. Budeš vidjela moje na slikama kako tjeraju. Neki su dosta godina, neki samo koju u vrtu ali su se adaptirali. One mlade koje sam odmah znao posadit u vrt su se znali mučit, čak mi se osušio Hagley Hibrid, a Comtesse de B. sam morao izvadit iz zemlje van jer je bio prekržljav i 2 godine u vrtu je bio najslabiji. To sam već napisao , ali ako ga odmah stavite u zemlju može se dogodit da propadne i da se osuši. Kod preslabog korjenovog sustava biljka tjera samo na postojećim granama i pati se sa korjenom, Čim počnu tjerat nove mladice iz korjena može se reći da se primio kako spada |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
A kad odrastu i to im ne treba. Samo pravilno orezivanje i prihranjivanje i to je to. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Antonija sudeći po prošlogodišnjoj slici onaj tamni ( ako je isti) je rouge cardinal.
Dobro jutro Klimatis, je li procvjetao m.bateman-moj samo što nije?
|
|
![]() |
|
auuuu nije R. cardinal.On je bordo a ovaj jako vuče na ljubičasto. Mogao bi biti Clematis ‘Dorothy Tolver’, ili ako su mu šare izblijedile neki drugi.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Ma sad će čim padne kiša, očekujem ovaj vikend veliku cvatnju, Čini mi se da će početi svi cvasti osim ovih kasnijih , tangutice, pearla, hagleya koji ionako cvatu kasnije. Imam dnevnik gdje zapisujemo već par godina stanje i vrijeme cvatnje.
Sad čim ocvatu režem ville de lyon, margaret hunt i ostale koje moram da potaknem drugu cvatnju, pa ću i njih pikirati. Svi su prepuni pupova, koji su se pomiješali, izgledat će to super. Ma tegla,kalj, pitar su zakon za jačanje biljke. Nikako mi ova boja Antonijinog clematisa ne paše Cardinalu, on je sličniji boji Westerplatteu . jackmanii rubra možda |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Toliko se mogu razlikovati u boji da ne bi vjerovao. Neki vuku na tamno bordo, neki na crveno a neki bogme i na ljubičasto. Moj i susjedin dvije boje: tamno bordo jedan a drugi dosta crven, a oba r.cardinal. Vidjela sam i na ljubičasto...
|
|
![]() |
|
Dobro jutro svima!!Znam da mogu izblijedit i imat za nijansu drugačiju boju, ali ovo mi je totalno različita nijansa.
Raste Bateman ko lud, vidi se da je bio u dobrim rukama. Mogao bi on najesen u zemlju, Comtesse sam jedva spasio na jesen,jedva ga iskopao iz vrta(a bio u vrtu 2 godine) par korjenovih dlačica i tanka grančica iznad, i evo sad već tjera nekako, ali barem još god , čak i dvije u tegli mu je sudbina. Bude i Dr ruppel ostao u tegli, multi blue od ove godine također. Jel malo previše 120, 220 kn za clematis u Kaliji? Previše sigurno je. Uf svaki dan se vozim pokraj, i mislim si da se zaletim po Josephine(iako za njega kažu da mu je bolje u tegli). |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
popodne ću uslikati današnju sliku ovoga ljubičastog!
120, 220 kn, naravno da je previše, koliki su!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Premali ovi od 120. a već ovi od 220 su pristojni, ali ništa posebno. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Neznam koja je to cijena, ali 120 kn bi morali koštat zlatni clematisi!!!!
Kaj se tiče izbojaka ja se ove god nisam nadala ničem ali svaki je potjerao jednog iz zemlje (koji je kasnije stradao slučajno), ali također mogu reć da sam ih zaboravila orezat zimi kao grupu C al niš zato, orezala sam ih kao B (našla sam na stranici o clematisima da Warszawska Nike spada u grupu B2, tj može se orezivat kao B ali se preporuča svake druge god orezat kao C da se odstrane gole noge) Klimatis, odgovorili ste me od sadnje u vrt, ipak ću ih pričuvat koju god. u kući dok ne ojačaju. Dal je možda netko zamijetio u Bauhausu ili Baumaxu Lanuginosa Candida ili Madam le Coultre (to su bijeli grupe B2 tj C)? Ja vam mogu reč kojih se sjećam iz mbm-a: Snow Queen, Hagley Hybrid, Ettoile Violette, Jackmanii, Warszawska Nike, Rouge Cardinal, Comtesse du Bouchard, iii dalje me sjećanje ne služi, a bilo ih je još.... Ako neko traži da se zna! E da, po cijeni od 36 kn, i većina stvarno izgleda super, imaju zelene izbojke i lijepi su. |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Super! Hvala na informaciji. Ma mene pale oni egzotični u Kaliji jel sve ove navedene, više manje imamo doma.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Odsad gledam, pamtim i pišem, možda naletim na jednog takvog (po razumnijoj cijeni). Tu smo da si pomažemo, kaj ne?
![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Kalija je ispala jadna, jel mi smo im poslali popis clematisa koje bi htjeli da nam naruče. Totalno neprofesionalno od njih da se nisu uopće javili, a rekli su da mogu i da im pošaljemo popis. Onda te iste, njih 90% sa tog popisa stave u prodaju po nerealno visokim cijenama. Ja te vrste nikad prije nisam vidio u Zg.
Purpura plena elegance, Josephine i neka njegova braća, Alpine, Jackmani i bla bla. U očekivanju kiše da zalije clematise, da poslije kiše na prvom suncu procvatu ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
vennera ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
klematoljupci, pomozite !!! imam dva nova izbojka klematisa ville de lyon ali mi se nekako čine kao da lagano žute, ne napreduju, a ista stvar se događa sa lisnim pupovima na nižim grančicama. mislim da u nečemu griješim, samo ne znam u čemu?
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
evo malo o cijenama,ja danas bila u vrtnom centru Iva,imaju clematise od 24,44,pa nadalje,ovisi koliko su veliki....ja kupila dr ruppel,ima dva-tri izboja i par pupova,a stavila sam ga u posudu,jer po vašim savjetima bolje mu je tamo,koliko kažete godinu-dve???jedva čekam da procvate...
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Ja pospricala ruze sredstvom koje mi je Klimatis preporucio (confidor)..SAd cemo vidjeti kako ce clematisi reagirati..Nesto im je pocelo papati listice. Vidim vec jutros da na ruzama nema usiju!! Ajd i to je nesto!! SAmo da mi izduraju ove bebe clematisa!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |