Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 243> |
Korisnik | |
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ova biljka je obican korov :) Pripada porodici Solanaceae a vrsta je Solanum...mozda nigrum ili americanum trebalo bi bolje provjeriti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hvala Dado 84 na identifikaciji, a koliko vidim još je i ljekovita, pa mi je još draže što ju nisam iščupala iz posude
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Nema na cemu. Da, ljekovita je biljka ali se smije koristiti samo u jako malim dozama je sadrzi alkaloide koji mogu prouzrociti tumor na jetri. Osim toga, jako je ljepa ukrasna biljka koja se moze uzgajati na mjesanim, vlaznim gredicama ili na obali vrtnog jezerca. Cvijetovi jako privlace bumbare.
|
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Zna li neko šta bi ovo bilo? |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Jesi li sadio avokado? Nekako mi liči na njega
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Nije avokado, evo semenke iz kojih je niklo
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Mari me na mojoj temi pitala kako se zove ova puzava biljka:
![]() Ja znam samo da se brzo širi, pokriva tlo vrlo brzo, a mislim, čini mi se da je cvjetala bijelim cvijetićima (?)
|
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Hoya i Mari, ova vaša biljka je Sedum sarmentosum
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nana, ljubim te, hvala ti!
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Ova biljka je niknula kod mene u dvorištu. Ne znam od koga sam ju dobila i kako se zove. Visoka je preko metra, ima crvenu stabljiku i cvijetove kao metlice!
![]() ![]() Možda netko zna i ime ove biljčice koju sam dobila iz sjemena;
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Na predzadnjoj slici bi mogla biti Celosia ali nisam siguran.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Cvijet je sličan ali sada vidim da nije Celosija. Evo za usporedbu slika moje celosije:
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Bergić, nije li ova crvenkica pahuljasta pijetlova krijesta??
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Slažem sa s Anaidom, te pjetlove kreste zovu se celosia i ima ih puno vrsta, različitih boja i oblika cvjetova. I Pinus je bio u pravu, ali njegova je drugačija
Plava bi mogla biti veronica |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Plava je po meni neka Veronica longifolia.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Hvala Anaida, OTOk i dado84!
|
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Il je celaspinia il albicija.Nisam sigurna koja je od te dvije biljke,jedna jeste sigurno..Ja ih ne razlikujem dobro dok su male..
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |