Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bergenijino cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bergenijino cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 67>
Korisnik
Poruka
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 08:01
Kaktus je sam po sebi lip,a sa tim cvitom je božanstven,caesalpinia (sad znam kako mu je ime)je prekrasno drvo i ja dugo pikiram na njega,kod mene ga dosta ima u okolini,a ćula sam da se može zasijati simenom ili zakorjeniti reznicom pa ću pokušatiSmileKosina ima posebnu draž sa cvićem koje je prati u smjeru,a imaš i puno lipog cvićaThumbs%20UpClap
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 09:24
Draga moja, htjedoh imenovati sve po redu što mi je najljepše Approve ali skužih da bi ti nabrojala sve slikice, dobro ovaj puta ću ipak izdvojiti caesalpiniu, ona me je oborila s nogu, moja je tako mala da uopće ne znam da li će ikada procvasti (a ja tako nestrpljiva LOL) !
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 10:12
imaš prelijepo cvijeće, uživala sam !smile55
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 14:31
Ne mogu vjerovati da vas ima toliko u šetnji mojim vrtom po ovakvoj vrućini! To se zaista zove istinska ljubav prema cvijeću!smile72
OTOK - hvala ti za savjet o budlejama, pošišat ću ocvale cvijetove pa ćemo vidjeti za dalje..........nadam se da će i ove vrućine splasnuti!
R. Sara - slažem se s tobom jer ova graničica je prva liga kad može ovako lijepo cvjetati po toj vrućini!
Waterlily - znači da nas veže ljubav prema cvijeću i žutoj boji! Mi bi pjevale; Nosi mi se žuta boja..........Wink
Lora, Baka - jako mi je drago što ste redovite gošće u mom vrtu! Vaše pohvale mi puno znače!Embarrassed
muhlenbergia - hvala na prepoznavanju biljčice! Malo sam googlala netom i čini mi se da je to uistinu prunela. Vjerujem ja mom Istrijanu i velikom poznavatelju cvijeća!
misty-da - prenijet  ću pohvale MM, već vidim kako mu uši rastu od ponosa!
Mira021 - caeselpina napravi mahune nakon što ocvate, pa ako želiš mogu ti poslati par mahuna sa sjemenkama...........možda ti štogod nikne!
ivna - znam da si nestrpljiva (i ja sam takva).........ali uvijek se sjetim naše bake bee, vrsne poznavateljice cvijeća i njenih riječi kako pravog cvjetoljupca krase mnoge vrline, a jedna od njih je i strpljivost! Stoga, nema nam druge - strpljen/spašen!
antonija - hvalaWink

Za danas jedna ljubičasta poslastica,

Pusa svima!smile78

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 14:56
smile227draga moja bergenija predivno ti je cvijeće...posebno ovaj kaktus koji kod mene budi  divne uspomene, a tek grančica predivna je smile64
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 16:14
Bergenia hvala ti na ponudi,ali ja ću se "počastiti"tu u okolini gdje raste,a ovaj kaktusić je previ šećersmile64
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2010 u 16:18
Predivan kaktusić i ima lijepu boju
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 01:49
Cvijeće ti je stvarno predivno!!!! Jao kako ja čeznem da mi moji kaktusi tako cvjetaju...smile78
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 11:37
Predivno cvijeće, budleje su ti stvarno prekrasne
Dream as if you'll live forever , live as if you'll die today
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 13:33
kao prvo odusevili me kaktusi,pa caesalpinia ,budleje predivne,noje nisam prihranjivala al redovno zalivam.

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 15:11
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

Isto kao i ti i ja provodim vrijeme u vrtu .... navečer ili rano jutro zalijem a onda hvali more i drš se mora Wink,ne znam kakpo je kod tebe ali trava mi je na nekim mjestima već počela žutiti Confused. Mogla bi i ja malo pobrati lavande.... ali mi moraš reć koliko ju dana moram ostaviti ovako svezanu ko tvoja i da li mora biti na suncu ili može i u hlad ???? i ča onda ???? otrgnuti cvjetove pa u platnene vrećice za u ormar ili ča drugo...??

Bergić, osim što su slikice cvjećki divne, i mene zanima ovo što naša Korijenko pita, pa ponavljam pitanje!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 15:29
UpsEmbarrassed, ja sam previdjela pitanje!
Sa lavandom ove godine se zabavljam podosta! Pobrala sam ju svu (osim jedne u dvorištu - želim da mi krasi dvorište bar još malo)
Probala sam ju sušiti i onda kidati cvijetove. Osuši se za par dana. U drugoj turi  sam trgala cvijetove čim sam ju porezala bez sušenja! Činilo mi se da mi nekako bolje ide! Tada sam  cvijetove stavila na sušenje (na sunce) Za par dana sve je bilo osušeno! Sada radim platnene vrećice za u  ormar, ali kako je imam dosta stavljam ju u vaze(kao ukras) itd...
Poslikam, da vidite!
Oprosti Korijenko Heartšto sam tvoje pitanje previdjela i nisam ti odgovorila!
Zahvaljujem Anaida što si me podsjetilaHug!

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 23:08
Bergenija osim što su kamenjar i okućnica prekrasni kao i uvijek, ovaj put su oduševili kaktusi. Puno te pozdravljamo ja i Niho smile78 
život je more
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 09:42
Bergi, hvala ti na pomoći i savjetima o lavandi - tako ću onda ovih dana i ja, pobrati ju, osušiti i uživati u dugom mirisu i ljepoti! Smile Radujem se slikicama, slikni nam sve što si od lavandice napravila!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 16:22
Pozdrav morskom tandemu - Lantani i nihiHeart
Evo Anaida obećanih slikica;

Sašila sam nešto vrećica i malih jastučića! Lavandu sam stavila u staklenu vazu i napravila mirisni aranžman za stol;

Pustila sam malo lavande u snopu za aranžmane koji mi budu pali napamet tijekom godine (kod omatanja poklona i sl.)

Ali još mi je ostalo (materijala za jastučiće više nema) i mozgam što još s njom!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 17:18
Baš si to lijepo napravila. Ja imam slične platnene vrećice , svake godine samo izvadim staru lavandu i stavim novu.

Tu kod nas prodaju ovakve male jastučiće sa raznim mirisnim biljem, a simpatičan mi je naziv - kušin ki vonja na Lošinj (ako netko ne razumije - jastuk koji miriši na Lošinj)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 17:27
Predivne slike rasplesanog vrtasmile99
Osjetila sam miris lavandeWink

Imam pitanjce, koja je ovo biljka koju zoveš plavi zvončić. Da nije vrsta campanule ili kako već se zove? Imam nešto sličnoSmile

- ljubičasti zvončići;

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 20:56
Lijepo si posložila lavandu,vrećice i jastučići su za 5
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 21:36
OTOK - baš mi se sviđa naziv - kušin ki vonja na Lošinj! Pjesnički, a čak se i rimuje!Thumbs%20Up
Dobra ti je ta ideja da svake godine samo istreseš staru i staviš novu, to bih mogla preuzeti!!

smrckoWink - to je zaista neka vrsta campanule, a koja ne znam!Confused
             - na to pitanje morat će nam dati odgovor neki dobri poznavatelji

cvijeća

mali kaktus - hvala
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 22:01
krasno ti je sve! guba su ovi jastučeki z lavandom.
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5253545556 67>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.