Bergenijino cvijeće |
Odgovori | Stranica <1 5253545556 67> |
Korisnik | |
Mira021
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaktus je sam po sebi lip,a sa tim cvitom je božanstven,caesalpinia (sad znam kako mu je ime)je prekrasno drvo i ja dugo pikiram na njega,kod mene ga dosta ima u okolini,a ćula sam da se može zasijati simenom ili zakorjeniti reznicom pa ću pokušatiKosina ima posebnu draž sa cvićem koje je prati u smjeru,a imaš i puno lipog cvića
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga moja, htjedoh imenovati sve po redu što mi je najljepše ali skužih da bi ti nabrojala sve slikice, dobro ovaj puta ću ipak izdvojiti caesalpiniu, ona me je oborila s nogu, moja je tako mala da uopće ne znam da li će ikada procvasti (a ja tako nestrpljiva ) !
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imaš prelijepo cvijeće, uživala sam !
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu vjerovati da vas ima toliko u šetnji mojim vrtom po ovakvoj vrućini! To se zaista zove istinska ljubav prema cvijeću!
OTOK - hvala ti za savjet o budlejama, pošišat ću ocvale cvijetove pa ćemo vidjeti za dalje..........nadam se da će i ove vrućine splasnuti!
R. Sara - slažem se s tobom jer ova graničica je prva liga kad može ovako lijepo cvjetati po toj vrućini!
Waterlily - znači da nas veže ljubav prema cvijeću i žutoj boji! Mi bi pjevale; Nosi mi se žuta boja..........
Lora, Baka - jako mi je drago što ste redovite gošće u mom vrtu! Vaše pohvale mi puno znače!
muhlenbergia - hvala na prepoznavanju biljčice! Malo sam googlala netom i čini mi se da je to uistinu prunela. Vjerujem ja mom Istrijanu i velikom poznavatelju cvijeća!
misty-da - prenijet ću pohvale MM, već vidim kako mu uši rastu od ponosa!
Mira021 - caeselpina napravi mahune nakon što ocvate, pa ako želiš mogu ti poslati par mahuna sa sjemenkama...........možda ti štogod nikne!
ivna - znam da si nestrpljiva (i ja sam takva).........ali uvijek se sjetim naše bake bee, vrsne poznavateljice cvijeća i njenih riječi kako pravog cvjetoljupca krase mnoge vrline, a jedna od njih je i strpljivost! Stoga, nema nam druge - strpljen/spašen!
antonija - hvala
Za danas jedna ljubičasta poslastica,
Pusa svima!
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga moja bergenija predivno ti je cvijeće...posebno ovaj kaktus koji kod mene budi divne uspomene, a tek grančica predivna je
|
|
Mira021
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenia hvala ti na ponudi,ali ja ću se "počastiti"tu u okolini gdje raste,a ovaj kaktusić je previ šećer
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan kaktusić i ima lijepu boju
|
|
springy
Pustio korijenje Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvijeće ti je stvarno predivno!!!! Jao kako ja čeznem da mi moji kaktusi tako cvjetaju...
|
|
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno cvijeće, budleje su ti stvarno prekrasne
|
|
Dream as if you'll live forever , live as if you'll die today
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao prvo odusevili me kaktusi,pa caesalpinia ,budleje predivne,noje nisam prihranjivala al redovno zalivam.
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergić, osim što su slikice cvjećki divne, i mene zanima ovo što naša Korijenko pita, pa ponavljam pitanje!! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
bergenia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ups, ja sam previdjela pitanje!
Sa lavandom ove godine se zabavljam podosta! Pobrala sam ju svu (osim jedne u dvorištu - želim da mi krasi dvorište bar još malo)
Probala sam ju sušiti i onda kidati cvijetove. Osuši se za par dana. U drugoj turi sam trgala cvijetove čim sam ju porezala bez sušenja! Činilo mi se da mi nekako bolje ide! Tada sam cvijetove stavila na sušenje (na sunce) Za par dana sve je bilo osušeno! Sada radim platnene vrećice za u ormar, ali kako je imam dosta stavljam ju u vaze(kao ukras) itd...
Poslikam, da vidite!
Oprosti Korijenko što sam tvoje pitanje previdjela i nisam ti odgovorila!
Zahvaljujem Anaida što si me podsjetila!
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija osim što su kamenjar i okućnica prekrasni kao i uvijek, ovaj put su oduševili kaktusi. Puno te pozdravljamo ja i Niho
|
|
život je more
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergi, hvala ti na pomoći i savjetima o lavandi - tako ću onda ovih dana i ja, pobrati ju, osušiti i uživati u dugom mirisu i ljepoti! Radujem se slikicama, slikni nam sve što si od lavandice napravila!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
bergenia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav morskom tandemu - Lantani i nihi
Evo Anaida obećanih slikica;
Sašila sam nešto vrećica i malih jastučića! Lavandu sam stavila u staklenu vazu i napravila mirisni aranžman za stol;
Pustila sam malo lavande u snopu za aranžmane koji mi budu pali napamet tijekom godine (kod omatanja poklona i sl.)
Ali još mi je ostalo (materijala za jastučiće više nema) i mozgam što još s njom!
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš si to lijepo napravila. Ja imam slične platnene vrećice , svake godine samo izvadim staru lavandu i stavim novu.
Tu kod nas prodaju ovakve male jastučiće sa raznim mirisnim biljem, a simpatičan mi je naziv - kušin ki vonja na Lošinj (ako netko ne razumije - jastuk koji miriši na Lošinj) |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne slike rasplesanog vrta
Osjetila sam miris lavande Imam pitanjce, koja je ovo biljka koju zoveš plavi zvončić. Da nije vrsta campanule ili kako već se zove? Imam nešto slično - ljubičasti zvončići;
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepo si posložila lavandu,vrećice i jastučići su za 5
|
|
bergenia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OTOK - baš mi se sviđa naziv - kušin ki vonja na Lošinj! Pjesnički, a čak se i rimuje!
Dobra ti je ta ideja da svake godine samo istreseš staru i staviš novu, to bih mogla preuzeti!!
smrcko - to je zaista neka vrsta campanule, a koja ne znam!
- na to pitanje morat će nam dati odgovor neki dobri poznavatelji
cvijeća
|
|
Medvjed34
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasno ti je sve! guba su ovi jastučeki z lavandom.
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
Odgovori | Stranica <1 5253545556 67> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |