Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5152535455 80>
Korisnik
Poruka
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 20:40
Bebolina ta plava je divna. To je trublja iz takozvane "hladne grupe". One podnose nešto niže temperature od ovih ostalih, ali su teže za uzgoj. Ja imam 4 iz te grupe koje mi nažalost nisu cvjetale (ne znam u kojim bojama), osim sanguinee.
Wolfsbane te tvoje bi trebale procvjetati prije mrazeva. Ako imaš negdje natkriveno mjesto to bi im bilo idealno. Ja sam prošle godine svoje pune pupova unijela u podrum. Naravno bila je to greška, jer je poslije toga danima bilo lijepo vrijeme. Naravno u podrumu su svi pupovi otpali..........
Bebolina ova tvoja ima jako lijepu krošnju.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 20:54
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@alisa, mislimo li bar ovaj put na istog uzgajivaća, odnosno uzgajivačicu?

Ne,nije taLOLMislila sam na onu Anu Abel il tako nekako što i Mak kupuje od nje..Našla sam sajt mislim da su to te.Mak će da potvrdi ili demantuje,ovaj sam imala na bookmarks-ima.
Ovaj link što si postavila sad ću da pregledam detaljno,vidim tu isto ima svašta..Ma ja sam svoje skroz zapostavila bila,morat ću na popravni,bar da vidim cvjetove onih dupli koje mi Makk poklonilaSmile
Evo link koji imam sačuvan od prije..
http://shop.strato.de/epages/62313798.sf/en_GB/?ViewAction=View&ObjectID=5447262&Page=2
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 21:18
JA sam svoje, između ostalih, kupovala kod Anne Kirchner Abel (to je ovaj link koji je Alisa postavila) i kod Langenbuscher Kübelgarten.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 22:10
Tnx bebolina, drzim fige da bude tak!!! :D

Makk, hvala za info, imam ih gdje drzat u natkrivenom, jel im smeta temp ispod nule cak i ako su na suhom i zasticenom?

Ove sa linka od Alise su prekrasne, ali i skupe dosta. Isplatilo bi se svratit po tak nes autom ak je usput nekom tko se mota po njemackoj.
Ja sam prije cesto isla, al sad slabo, pa preostaje sijanje hahah
velika gorica
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2012 u 22:26
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

Tnx bebolina, drzim fige da bude tak!!! :D

Makk, hvala za info, imam ih gdje drzat u natkrivenom, jel im smeta temp ispod nule cak i ako su na suhom i zasticenom?

Ove sa linka od Alise su prekrasne, ali i skupe dosta. Isplatilo bi se svratit po tak nes autom ak je usput nekom tko se mota po njemackoj.
Ja sam prije cesto isla, al sad slabo, pa preostaje sijanje hahah

Temperatura ispod nule im nikako ne odgovara, ako zelis da ti grane ostanu na zivotu.
Gdje kupujes sjeme? Iz iskustva znam da ga je jako tesko nabaviti , bar kvalitetno sjeme, mislim na sve brugmansie izuzev bjele, roze i zute jednostavnog cvijeta.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 12:35
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Gdje kupujes sjeme? Iz iskustva znam da ga je jako tesko nabaviti , bar kvalitetno sjeme, mislim na sve brugmansie izuzev bjele, roze i zute jednostavnog cvijeta.
Imam na mobu ebayevu aplikaciju, namjestenu da mi salje dojavu kad se postave nove aukcije sa sjemenom brugmansia. Povremeno bude skroz dobrih varijanti.
velika gorica
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 13:34
Wolfsbane,jesu skupe to je neka njihova relana cjena inače.I ovo je neki privatni rasadnik gdje su biljke sa "papirima",znači nije mačak u vreći..
Što se sjemena tiče,sačekaj prvo da vidiš cvjetove pa onda kupi novo,jer ja nemam lijepo iskustvo sa sjemenom  preko ebaya i inače neta.Evo samo zadnja tura echinaceae,koje sam naručila ja,pa dobila nešto od Josipe i ona nabavila preko neta,pokazala se kao čista fula.Još sam ja naručila kod provjerenog prodavača.Sve naše echinaceae su obične roze a niti jednu rozu nismo naručili..Ipslatnije bi mi bilo da sam uzela 2 -3 sadnice echinaceae nego što sam bacila  novce u sjeme koje mi nije trebalo.Pa onda izgubljeno vrijeme i trud,da to i ne računam..Baš kao što reče Mak teško je naći kvalitetno sjeme za pojedine biljke..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 16:08

Tlaka je već gotove, veće biljke nosit preko grane, no i to ćemo ove zime isprobatTongue

Za sad me vesele ove jednogodišnje biljke, sve redom pokon dragih forumašica s CIF-asmile72

Žuta još štrajka, ali i ona će uskoroThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 16:31
Tlaka je već gotove, veće biljke nosit preko grane, no i to ćemo ove zime isprobat

Ja sam jednom velikom zaljubljeniku u cvijeće (biljke uopšte) slala biljke (ne brugmansie) autobusom i sve je dobio u najboljem redu. On je napravio spisak biljaka na osnovu kataloga uzgajivača, ja taj spisak poslala uzgajivaču, dobila biljke poštom, poslala ih autobusom za Hrvatsku, primalac platio transport autobusom i meni uplatio novac za biljke. Paket je bio prilično velik, pa bi na granici bilo nesigurno. Ovako je transport od uzgajivača do kupca trajao samo 3 dana.
Bebolina, ako imaš nekog na zapadu, možda dobiješ ideju
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 16:46
Draga @makk, imam i rodbine i prijatelja na zapadu, samo što mi je glupo moljakat se za nešto što njih baš i ne zanima, niti imaju afiniteta prema cvijeću. Već imam jedno negativno iskustvo s tim, kad su biljke već bile u raspadnom stanju stigle su do mene(6 brugsica)smile43. Pored toga što sam se debelo zahvalila za učinjenu uslugu, u vjetar je otišlo previše novca!
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:00
baš mi je žao bebolina. Znači nisi ni jednu uspjela spasiti?
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:07

baš mi je žao bebolina. Znači nisi ni jednu uspjela spasiti?
Ni jednu, jedinusmile43
Sve su bile dvogodišnje biljke, osim jedne trogodišnjakinje. Namjerno sam naručila starije biljke, nadajuć se da će izdržat dok dođu do mene, no čorak, držali su ih mjesec dana spakovane u pvc vrećicamaAngry
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:19
uh, pa nije ni čudo da ih nisi uspjela spasiti.
Kod mene su bile ovako spakovane

.... i opet je link blokiran.....možeš pogledati na temi o brugmansiama na blogu.........

Put ih prilično sredi, jer su listovi osjetljivi, ali ipak se prilično brzo oporave.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:36

Da su i svi listovi otišli k vragu, oporavile bi se one, ali sve je bilo trulo, ljigavo....bljakDead

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:46
Šteta, baš mi je žao.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 22:41

Dobra si bebolina, baš si me nasmijala.
Neka samLOL morala sam s Vama podijelit svoje iskustvo s uvozom biljčica, iako sam "mea culpa" zachatala temu.Tongue
Evo, svečano obećajem da ću zamoliti nekoga od modova da tih nekoliko postova koji nisu vezani za temu, da prebaci na za tu komunikaciju predviđenu temuWink
Tamo ćete pročitati i ostatak priče, naravno, ako Vas zanimaTongue
@pčeliceeeeeee7, odlepršaj please s ovih nekoliko postova OVDJE
Pozz dragoj @pčelici7smile99
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 21:12
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

Ima sanse da ova moja brugica procvjeta prije nego postane prehladno?

Manja je isto pokazala pupove, al tek su krenuli.

Iduce godine cu sijati sigurno jos hrpu varijanti, i iochromu koju mi je makk pokazala (prekrasna je!!), odlicne su biljke, ove tu na slikama su dosle od sjemena do drveta sa pupovima u oko sest mjeseci.
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 21:13
imam istu ovakvu pušta prekrasne listove ali ne cvateUnhappy
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 21:37
tačkaćica, dobro nam došla i ugodno se družila s nama!

Cvatu tek kad formiraju grane u obliku slova y, nakon toga se formiraju cvjetovi.
A neke su malo tvrdoglave, Bog će ih znati.....
Nadam se da će ti cvasti iduću godinu!
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 00:23
Originalno poslano od člana sunceeee sunceeee napisao:

tačkaćica, dobro nam došla i ugodno se družila s nama! Cvatu tek kad formiraju grane u obliku slova y, nakon toga se formiraju cvjetovi. A neke su malo tvrdoglave, Bog će ih znati.Nadam se da će ti cvasti iduću godinu!

To si dobro napisala sunceeee. Evo i dokaza.
Ova velika je oko 2m visoka, ima y, kupljena prije 2 godine. Na njenoj saksiji (i na slici 2) se vidi mala biljka (oko 15cm visoka) kupljena ovog proljeće kao mlada biljka.
Velika još nikad nije cvjetala, a mala ima jedan pup.
E sad kako to drugačije objasniti, nego je sunceeee napisala - tvrdoglave.

(")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5152535455 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.