Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 80> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebolina ta plava je divna. To je trublja iz takozvane "hladne grupe". One podnose nešto niže temperature od ovih ostalih, ali su teže za uzgoj. Ja imam 4 iz te grupe koje mi nažalost nisu cvjetale (ne znam u kojim bojama), osim sanguinee.
Wolfsbane te tvoje bi trebale procvjetati prije mrazeva. Ako imaš negdje natkriveno mjesto to bi im bilo idealno. Ja sam prošle godine svoje pune pupova unijela u podrum. Naravno bila je to greška, jer je poslije toga danima bilo lijepo vrijeme. Naravno u podrumu su svi pupovi otpali.......... Bebolina ova tvoja ima jako lijepu krošnju. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ne,nije ta ![]() Ovaj link što si postavila sad ću da pregledam detaljno,vidim tu isto ima svašta..Ma ja sam svoje skroz zapostavila bila,morat ću na popravni,bar da vidim cvjetove onih dupli koje mi Makk poklonila ![]() Evo link koji imam sačuvan od prije.. http://shop.strato.de/epages/62313798.sf/en_GB/?ViewAction=View&ObjectID=5447262&Page=2 |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
JA sam svoje, između ostalih, kupovala kod Anne Kirchner Abel (to je ovaj link koji je Alisa postavila) i kod Langenbuscher Kübelgarten.
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Tnx bebolina, drzim fige da bude tak!!! :D
Makk, hvala za info, imam ih gdje drzat u natkrivenom, jel im smeta temp ispod nule cak i ako su na suhom i zasticenom? Ove sa linka od Alise su prekrasne, ali i skupe dosta. Isplatilo bi se svratit po tak nes autom ak je usput nekom tko se mota po njemackoj. Ja sam prije cesto isla, al sad slabo, pa preostaje sijanje hahah |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Temperatura ispod nule im nikako ne odgovara, ako zelis da ti grane ostanu na zivotu. Gdje kupujes sjeme? Iz iskustva znam da ga je jako tesko nabaviti ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Wolfsbane,jesu skupe to je neka njihova relana cjena inače.I ovo je neki privatni rasadnik gdje su biljke sa "papirima",znači nije mačak u vreći..
Što se sjemena tiče,sačekaj prvo da vidiš cvjetove pa onda kupi novo,jer ja nemam lijepo iskustvo sa sjemenom preko ebaya i inače neta.Evo samo zadnja tura echinaceae,koje sam naručila ja,pa dobila nešto od Josipe i ona nabavila preko neta,pokazala se kao čista fula.Još sam ja naručila kod provjerenog prodavača.Sve naše echinaceae su obične roze a niti jednu rozu nismo naručili..Ipslatnije bi mi bilo da sam uzela 2 -3 sadnice echinaceae nego što sam bacila novce u sjeme koje mi nije trebalo.Pa onda izgubljeno vrijeme i trud,da to i ne računam..Baš kao što reče Mak teško je naći kvalitetno sjeme za pojedine biljke.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Tlaka je već gotove, veće biljke nosit preko grane, no i to ćemo ove zime isprobat
Ja sam jednom velikom zaljubljeniku u cvijeće (biljke uopšte) slala biljke (ne brugmansie) autobusom i sve je dobio u najboljem redu. On je napravio spisak biljaka na osnovu kataloga uzgajivača, ja taj spisak poslala uzgajivaču, dobila biljke poštom, poslala ih autobusom za Hrvatsku, primalac platio transport autobusom i meni uplatio novac za biljke. Paket je bio prilično velik, pa bi na granici bilo nesigurno. Ovako je transport od uzgajivača do kupca trajao samo 3 dana. Bebolina, ako imaš nekog na zapadu, možda dobiješ ideju ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Draga @makk, imam i rodbine i prijatelja na zapadu, samo što mi je glupo moljakat se za nešto što njih baš i ne zanima, niti imaju afiniteta prema cvijeću. Već imam jedno negativno iskustvo s tim, kad su biljke već bile u raspadnom stanju stigle su do mene(6 brugsica)
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Sve su bile dvogodišnje biljke, osim jedne trogodišnjakinje. Namjerno sam naručila starije biljke, nadajuć se da će izdržat dok dođu do mene, no čorak, držali su ih mjesec dana spakovane u pvc vrećicama
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
uh, pa nije ni čudo da ih nisi uspjela spasiti.
Kod mene su bile ovako spakovane .... i opet je link blokiran.....možeš pogledati na temi o brugmansiama na blogu......... Put ih prilično sredi, jer su listovi osjetljivi, ali ipak se prilično brzo oporave. |
|
![]() |
|
Da su i svi listovi otišli k vragu, oporavile bi se one, ali sve je bilo trulo, ljigavo....bljak |
|
![]() |
|
![]() |
|
Šteta, baš mi je žao.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Evo, svečano obećajem da ću zamoliti nekoga od modova da tih nekoliko postova koji nisu vezani za temu, da prebaci na za tu komunikaciju predviđenu temu
![]() Tamo ćete pročitati i ostatak priče, naravno, ako Vas zanima
![]() @pčeliceeeeeee7, odlepršaj please s ovih nekoliko postova OVDJE
Pozz dragoj @pčelici7
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
imam istu ovakvu pušta prekrasne listove ali ne cvate
![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
tačkaćica, dobro nam došla i ugodno se družila s nama!
Cvatu tek kad formiraju grane u obliku slova y, nakon toga se formiraju cvjetovi. A neke su malo tvrdoglave, Bog će ih znati..... Nadam se da će ti cvasti iduću godinu! |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
To si dobro napisala sunceeee. Evo i dokaza. Ova velika je oko 2m visoka, ima y, kupljena prije 2 godine. Na njenoj saksiji (i na slici 2) se vidi mala biljka (oko 15cm visoka) kupljena ovog proljeće kao mlada biljka. Velika još nikad nije cvjetala, a mala ima jedan pup. E sad kako to drugačije objasniti, nego je sunceeee napisala - tvrdoglave. ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |