Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pelargonije ili muškatle
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pelargonije ili muškatle

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5051525354 94>
Korisnik
Poruka
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2013 u 22:52
Mislim da je to i korisno....biljka razvija bočno granje!.......jA SVOJE ČESTO KIDAM....!'pomaže!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2013 u 12:38
Da li da to sada otkinem, ili kada ih iznesem van u proljeće?
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 21:38
otkini sada, da u prljeće bude lijepo razbujana biljka... nešto kao ovo ..
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 12:40
ajme admine gdje pronađe ovo
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Zelena_oaza View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 421
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelena_oaza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 15:57
Kod Pelargonija je vrlo vazno kidati vrhove i obavezno skidati rascvjetale cvjetove jer biljka pocne da stvara sjeme sto je iscrpljuje. Za ovako bujan rast kao na slici, potrebno je naci prvo supstrat za uzgoj, dobre hibride i obavezno djubrenje tecnim mineralnim djubrivima i hormonima rasta. Bez hormona rasta ne moze ovako raskosno cvjetati.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2013 u 17:49
nisu potrebni hormoni rasta da toliko cvjetaju.
samo redovito zalijevati i redovito prihranjivati min 1 put tjedno a preporučljivo 2 puta tjedno.

i naravno sa prikladnim gnojivom, odgovarajuće formacije NPK
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 08:49
koji je to NPK.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 13:15
NPk je skracenica za dušik fosfor i kalij
to su mikroelementi i ima ih u vecini gnojiva , plus mikroelementi (koji su isto biti ali manje nego ova trojica)

na svakom gnojivu pise sastav npr: 10-10-10, 5-12-18, 15-15-15, 10-20-30 i ostali.

svaka koncentracija je za nešto bitna tako ukoliko želite biljke da brzo rastu daju se gnojiva sa vecim udjelom dušika. npr 30-10-10 3-2-1 

ako želite da bolje cvjetaju onda treba vece kolicine kalija 10-20-30 i sl.

ali to je vec tema o gnojivima i gnojidbi
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 18:45
Kad ste se već raspisali za prehranu , već sam napisal što je moja dobitna kombinacija. Prehranjujem tjednom jedno i to tekuće jednom za list, jednom za cvijet, i jedno u toku mjeseca tko može razređenim kokošjim gnoivom i to zamjenim tjedan lista , moja dobitna kombinacija.

moje od prije dvije godine ove godine krećem ponovo jer su ove unistili majstori

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 19:31
aralija ...prekrasne su ti
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 19:59

upravo tako aralija.... redovito zalijevanje, redovita gnojidba i imate prekrasan balkon

Na vrh
Majdaaa View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 260
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Majdaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 10:01
Ajme, stvarno su Vam prekrasne pelargonije! :) otkinula sam...vidjet ćemo što će sada biti! :D mene muči to s gnojivom....tražila sam tekuća gnojiva koja su 10 20 30 ili barem 10 10 10, ali ne nađem! Može li mi netko reći ime i gdje bi to mogla nabaviti? Ima li ih uopće u tekućem stanju? i, pitanje...kada zalijevati s željezom?
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 15:14
Zaljevam željezom svaka dva tjedna. Mene zanima aralija koliko imaš sadnica na balkonu?
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 16:09

dobro si napisala Dijana za željezo, to sam zaboravio svakih 15 dana im je dovoljno da dobiju tekuce željezo.

tesko da ces naci tekuce gnojivo u toj formulaciji
uglavnom kristaloni i gnojiva koja su vodotopiva su takva.

tekuca su uglavnom u manjem omjeru. nego koje omjere imas??
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 16:29
Dijana bilo ih je s prednje strane ukupno 9 a sa strane lijeve i desne po jedna, napominjem da su bile i dosta stare pa su se prošarale iako su u startu sve bile crvene a ovako je to izgledali sa strane

i na prozorima

na prozorima su bile po dvije u žaldinjeri od 60 cm, a na balkonu žaldinjere su od 80 cm osim u kutevima gdje su od 30 cm i po jedna je u njoj
I još da kažem da sam dodavala željezo jednom mjesečno s obzirom da sam ih prehranjivala i tekućim za list a u njemu ima veće količine željeza nego u prehrani za cvijetnice.

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 16:32
dakle Dijana na samom balkonu s prednje strane bilo ih je ukupno 11, ne računajući ovu stranu koja je nešto niža tu su dvije
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 16:53
aralija, izgleda fantatično
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 16:59
mene muci sto nisam nikada mogla naci te puzajuce duplog cvijeta....uglavnom su sve polupuzajuce....odnosno ne mogu tolikom duzinom padati....
kakva su vasa iskustva?
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 17:09
Monna pelargonije duplog cvijeta ne padaju puno . možda  četrdesetak cm najviše zato ja preferiram jednostruke ondje gdje se mogu ispružiti a da ne smetaju, jedna napomena nažalost ove moje su od prije dvije godine a sad idem ponovo i to tražim sadnice zelene stapke, one padaju puno više od  sadnica s bjeličastom stapkom te padaju isto kao i duplog cvijeta oko 40_ 50 cm.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 17:09
I nakon svega da kažem da lanjsko ljeto za njih je bilo prava katastrofa, presušno (bez obzira na zaljevanje) nije bilo noćnih vlaga koje oni bar kod mene traže 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5051525354 94>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.