Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 58>
Korisnik
Poruka
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 10:24

[QUOTE=NinettA]Ovo su moji...

[/ QUOTE]

Divni su ti, Ninetta! Izdvajam ova dva favorita, a ova tufnasta "kravica" me uvijek ostavlja bez rijeci 
Clap

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 147
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 17:21
Hisfishy mislim da ce ti taj phal ostati, bar sto se tice onoga sto se vidi na slici, ima zdrave listove a i taj jedan dugi korijen djeluje sasvim solidno, jos ako ima koji manji da je zdrav a da je u supstratu zatrpan, nemas se sta vise brnuti, samo se sada vise baziraj na prskanje umjesto na zalijevanje Wink

Ninetta, pridruzujem se pohvalama, orhideje su ti divne smile169 a ova crvena sto je kacunak izdvojio je i meni nesto posebno lijepa, vjerovatno jer mi je crvena draga boja Big smile
Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1030
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2015 u 20:27
Još jednom zahvaljujem svima na pohvalama.... Točkasti ima i ime: Dalmatiner

Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
Na vrh
hisfishy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hisfishy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2015 u 17:20
Hvala sunlight na savjetu, budem je cesce prskala a jednom tjedno polila i to necu potapati :).Nego imam jos jedno pitanje za vas iskusne, orhideja kupljena u fazi cvjetanja, ima predivno korijenne i listove i par pupova. I sad, neki dan vidim pup se poceo otvarati, ja sva sretna kad ono danas cvjetic skoro otvoren, ali puno manji nego ostali.Koji moze biti razlog?U sobi mi je dosta toplo, 22 c mozda. Prskam im svaki dan, posudice sa vodom su tu, ima svjezla a zagnonila ju budem u subotu.
Na vrh
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2015 u 23:40
Ako ima dovoljno svjetlosti, sitniji cvjetovi su znak slabe prihrane. Nabavi neko tekuce gnojivo za orhideje i prihrani je Smile

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2015 u 23:47
Prekrasne su , velicanstvene ! Ja lijem    smile43 da ih nemam , a zasto ih nemam ,
objasnila sam na 47.oj i 48.oj stranici !
Vasima se iskreno divim !       
Na vrh
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2015 u 00:18
Mislim da bi svaki pravi cvjetoljubac trebao u kuci imati bar jedan phal, jer kada se nauce  neke osnovne stvari o njemu, i malo ušteli u proceduri uzgoja, shvati se da je to uistinu jedna nezahtjevna biljka koja malo trazi a uzvraca bogato smile120
Gute Fee, nemoj lako odustajati od orhideja  Wink 

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2015 u 00:32
Draga Sunlight , nisam sigurna dali sam ti pozelila   pa to cinim ovim putem !

Imala sam prekrasne , nekoliko puta , umirale su i ja sam ih spasavala !
Na zalost nisam ih uspjela spasiti i dok god je moja lokacija "tu i tam"
nema svrhe , jer mucim njih i sebe !

Na vrh
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2015 u 00:04
Hvala Gute Fee na dobrodoslici Smile

Nadam se da ces se jednom negdje skrasiti i konacno uzgojiti svoju prvu orhideju smile78
Na vrh
hisfishy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hisfishy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2015 u 16:53
Bas nemam srece sa ovim jadnim phalom :(.Onom ugrozenom paojastucic na zracno korijen, onaj jedini veliki lijepi i napukao je na polovici. Vezala sam ga vunom da se drzi :((.Mislila sam ga odrezat tamo di je pukao, ali mi se ovo cinila kao bolja ideja
Na vrh
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2015 u 22:48
Eh kad se nesto ne da, onda se bas ne da smile39
Mogla si komotno da odrezes dio koji je pukao jer ce vremenom svakako odpasti. Svo korijenje koje phalu napukne, smeksa se ili je natrulo puno je bolje odsjeci nego ostaviti da budu magnet za trulez
Na vrh
hisfishy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hisfishy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2015 u 09:13
Cak i ako se drzi na jednom dijelu i ona zilica nije pukla?
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2015 u 21:40
smile227
Na vrh
Sunlight View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sunlight Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2015 u 23:02
HisFishy, kad pukne korijen, najbolje je skroz ga ukloniti kako bi rez mogao zarasti i onemoguciti razvoj trulezi a i samim time podstices orhideju da potjera mlado korijenje.
Na vrh
hisfishy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hisfishy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2015 u 11:55
Evo odrezala sam ga tamo di je pukao, pola ga je ostalo. Bas je tesko bilo, ali shvacam da je gore ostaviti ga da trune. Znaci one mogu napraviti kao krasticu na vrhu korijena i tako ga sacuvati da i dalje vrsi funkciju a ne trune? Nadam se da ce prezivjeti, smanjila sam zalijevsnje skroz i spricam ju kisnicom sa mrvom gnojiva jednom dnevno sad kroz par dana a onda samo kisnicom. Silom zelim da pothera koji korijencic. Hvala ti na pomoci, nova sam u ovome i nezz gdje traziti info a bas sam zapela za orhideje koje se cine toliko kompliciranim :).
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 128
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2015 u 09:44
Nema potrebe svaki dan špricati orhideje, pogotovo sad u zimskom periodu.
Korijen će potjerati, ne brini i nije nikakva tragedija da se korijen polomi.
Kao što ti je Sunlight napisala polomljeni korijen će samo potaknuti Orhideju da izbaci novo mlado korijenje.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2015 u 11:25
Otprije pola sata ponosni sam vlasnik jednog phalai jedne orhideje. Na akciji phal snižen sa 60 kn na 20 kn i nisam mogla odoliti, jedina mana je što je ocvao (zato i jest ta cijena) pa mu ne znam boju, no listovi i korjenje su mu u super stanju. Ili, barem meni tako izgleda... Embarrassed ... orhidejica - prije 92 kn, sada 25 isto jer je ocvala ali djeluje izrazito zdravo. Nažalost, trenutno nisam u mogućnosti staviti sliku. 

Zahvaljujem svima koji su prisutni na ovoj temi, čija iskustva i znanje čitam jer su mi od velike pomoći.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2015 u 13:13
Molila bih znalce da zadovolje moju veeeeliku znatiželju! Da li je ova svijetlo zelena "točkica" cvjetna stapka ili zračni korjen?!

Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2015 u 15:10
desert rose, zračni korjen je to
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2015 u 16:14
Hvala pčelice7, nadala sam se da je cvjetna stapka no nema veze, veseli me svaki novi list pa i začni korjen! Big smile
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.