Duda-Lave -moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 133> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Duda, sedumi su super, baš su posloženi kako treba, a jesenje boje zbilja krasi ova crvena lozica.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
hvala djevojke
![]() imam ispriku mojoj dobroj duši koja mi je poslala haucheru ona je americana..ja od veselja nisam vidla natpis eto kak čovjek sipadne bedak pred svekolikim pučanstvom
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
verbenu puno zaljevam pogotovu ako je u tegli one traže vodu,kad malo narastu i počne im se lišće sušiti ja ga jednostavno prođem rukama kroz grm i izmrvim tako spriječim da ju zahvati pepelnica a onda je tokom ljeta grančice tu i tam skratim a i na njima opet buknu cvijetići tako da stalno cvate..
lavanda je druge vrste nego ona standardna..ova cvate praktički skoro cijelu godinu,prestane sa vrućinom i ponovno počne kad vrućine nestanu jako je zgodna samo ima manje cvijeteke i kraće stapke nego ona standardna..
u Zg dolazim oko 20.12 eto pred Božić i ostajem ak bu sve vredu do 2.01.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Prekrasno Duda, posebno mi se sviđa ona crvena lozica, boja joj je prekrasna
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Draga prvo i osnovno s Heucherama ti je isto ko i s Hostama, čovjek nemože ispasti bedak jer ih ima toliko da samo iskusno oko skuži razliku. Heuchera ima jako puno vrsta i sve su preljepe, a ova tvoja bi još i morala cvasti s bijelim cvjetićima i bit će ti predivna. Neki dan sam opet kupila jednu, misleći da baš tu nemam ali sam se zafrknula, jer oni su napisali "prezime" a ne i "ime" i dok sam došla doma vidjela sam da je imam.
A ovo je za uživanje, njih 39 http://www.daytonnursery.com/encyclopedia/Perennials/Heuchera.htm
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
a sada novost od moje mile cvijećarke Mire koja je besmrtna to kaj ja neznam šta se zove pa dobro ja sam išla za veterinara al ona
![]() ![]() ovo je za kamenjar ime neznam navodno ima žute cveteke ..liči mi kao da smo posprejali srebrnim sprejom onu našu morsku mrežicu
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
baš je prekrasno- a sukulent ima prekrasan cvijetić
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
srebrni se zove calocephalus, lavanda ti krasno cvate, novi sukulent je jako lip, a hortenzija će se valjda primiti
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Srebrno je jako lijepo,več sam ga gledala nekoliko puta kod nas na tržnici,ne znam dal bi izdržao zagrebačku zimu.
Jel je onaj sukulent Lewisia ? |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
I ja glasam za srebrni calocephalus, prekrasan je, a sukulentić je predivan.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Meni je sukulent
![]() Dobro si usporedila srebrnoga sa morskom mrežicom
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala curke i naravno Otoku na imenu,štefi nemam pojma kak se zove nije bilo imena al nisam ga vidla prije negdje drugdje
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Calocephalus je prekrasan, i ne bi preživio kod nas na kontinentu, treba ga spremiti...imam i ja jednog malog...poklon od drage Hoyice naše! Novi sukulent je fenomenalan!...a bome i lavanda! Prekrasno kao i uvijek! Pusa tebi i tvojoj curici!
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Calocephalus je posebno ineresantan, baš me zanima kako će cvjetati, lavanda lijepo cvate, to je ona što cijelu godinu cvate, a sukulent je super
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
iz ove priče vidim da nemaš taj Calocephalus jeli Lantana? ...što znači evo napokon biljkice koju ću ti moći poslati još sam da vidim kako da ju razmnožim..ima li ko kakvo iskustvo sa njom?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
evo da se i ja malo hvalim sa svojom ružicom jest da je sada jedina ali za mene vrijedna (posadih još 10 kom ove jeseni )
![]() ![]() eto je bilo neki dan sad je padala kiša i satrla joj latice al ima još dva pupoljka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ups sorry lavanda mi je sklizla umijesto ruže
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4950515253 133> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |