Duda-Lave -moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 133> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Duda, došetah polako i u tvoj vrtek, naravno, opet si me oduševila, odnosno oduševio me onaj tvoj rubnik sa školjkama iza kojeg su tvoji divni sedumi. Prekrasan ti je i "onaj grmić kaj stalno cvate", mirta ogrnuta mnoštvom bobica, plumbago s kamenjem u pozadini, a tek lavanda" reci, zar ti cvate nekoliko puta godišnje? Jer, lavanda u listopadu, alo?
Tvoje biljke kaj si mi poslala su posađene, kad se malo oporavim budem poslikala.
Još jednom moje divljenje tvojem vrtu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
gio hvala što si svratila
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
bok draga eto kao i obično ja neznam kako se moje cvijeće zove a pogotovo podvrste lavande.E ovako stoji sa ovom vrstom lavande,ona meni cvate skoro cijelu godinu osim kad polako prestane kad je velika vrućina(znači obratno od naše standardne lantane)a onda opet iz aljeta počne, ima kratke stapke ali miriši kao i svaka lavanda,ova druga što ima smiješne cvijeteke samo jedamput sada cvate..
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
e draga niho da ti pokušam odgovoriti,mislim da ih trebaš malo zaboraviti zaljevati,oni vole vodu ali samo ako sunce prži,a sada si ih unjela u kuću a oni vole biti vani,mislim da sad nevole vodu..neznam to mi se čini jer svaka biljkica ima neki period mirovanja a mislim da se oni isto tako spremaju..
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Niho, ja ih unesem na stubište i cijelu zimu ne zalijevam, sve do proljeća , jer oni u stabljici i listovima imaju dosta spremljene vode za to razdoblje, pa napravi kako kaže Duda, zaboravi , barem neko vrijeme na zalijevanje
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Lijepi sedumi, posebno mi je drag onaj prvi (kojeg naravno nemam u svojoj kolekciji)
![]() Hvala Retriver Sanji na savjetu. Ja ih isto imam i sad me muči kako i kamo s njima! Znači u kuću bez zalijevanja! Ok, primljeno na znanje!
|
|
![]() |
|
Da bergenia, u kuću, ali ne na toplo, ostavi ih u podrumu ili nekom drugom mjestu gdje nema grijanja, a na proljeće ćemo o pelcerima
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
samo da vam pokažem kako moja lozica mjenja boju u onu jesensku
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() ![]() još malkice sve cvijeta
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Duda, kako ti je krasna ova crvena lozica! Odlična je...žuta ruža je divna, a šta je ova tvoja ljubičasta verbena neumorna....pa ona cvate od proljeća....super je!
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Slike su prekrasne. Cvijeća još kao u priči. Tvoja lavanda u punom cvatu, moja već daaavno ocvala i već pošišana. Sedumi su divni, da si bliže... A slike mora, pa vrta slozicom...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
sve je divno,al lozica je vise nego
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Duda ja mislim da je ova tvoja Heuchera ,Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' jedino me malo bune ove šare na listićima ali ako će ti cvasti rozo onda je sigurno.
Lozica mi je prekrasna u ovoj svojoj bojici.
|
|
![]() |
|
Draga Duda, vesela sam što sam jutrošnju šetnju vrtovima počela u tvojem nevjerojatno krasnom vrtu. Oduševila me krvavo-crvena lozica, kako pršti od ljepote. Što se tiče heuchere /zvončike/ mislim da će ti do proljeća biti prekrasna, lijepo se razbujati, a čini mi se da je ona vrsta koja ima cvijet koraljno crvene boje, nisam sigurna, trebalo bi pitati Babu Beu, ona bi je sigurno prepoznala.Kod tebe su klimatski uvjete su zvončike odlični.
A ona graciozna plava verbena
![]() ![]() ![]() Molim te, reci mi, kako njeguješ verbene, jel ih zaboraviš i ne zalijevaš preko ljeta ili su zahtjevne u pogledu vode. Voljela bih ih posaditi u moj vrt, ali nemam iskustva s njima.
Kako je mala princeza, jel zdrava?
S obzirom da je studeni pred vratima, imaš li namjeru doći u Zg da se vidimo na kavici?
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Duda ova lozica je unjela pravu jesen u tvoj vrt, super je slika.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Bože šta bi rekla----------- od tvoje lozice pa na dalje sve ti je ne vijerovatno predivno-ali još šlag na kraju-ruža
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Lozica (vitez) ovako crvena je famozna i sad će dobiti još i crne bobice.....
I ja sam ove jeseni posadila heucere.... a ćemo se hvalit na proljeće-ljeto kad procvatu
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 133> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |