Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori | Stranica <1 34567 25> |
Korisnik | |
pčelica maja
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
oduševila sam se sa vašim hoyama,i odlučila si nabaviti.Svekrvu sam pitala za pelcer,ali mi ju je dala cijelu. I sad imam pitanja-jako je dugačka.da li da joj skratim grane? Kako se rade pelceri-list se stavi u vodu,ili grančica sa par listića? Kako se radi ožiljavanje?Biljka mi je prekrasna,stvarno bih htjela da mi poživi.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
tatjanabajcic
Neukroćena biljka Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Majo, ako ti je jako jako dugacka, ja sam svoju objesila za plafon , tegla mi je negdje na poloviti, a njeni izdanci se penju do plafona, gore sam stavila spagu iopet ih pustila da padaju prema dolje. Trazi puno zraka,i pospricati je tokom mjeseca bar 2 puta, jer
hoce navuci crvenog pauka ako je smotana i gusta, listovi nemaju zraka. Priharnu redovnu. Moja je vec puna puna pupoljaka.Kad sevrati moja prijateljica cu je slikati i staviti da visdis |
|
pčelica maja
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 31 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
problem je što je nemam gdje objesiti,kuća nam je nova,pa muž nije nikak oduševljen sa bušenjem zidova,zato sam i htjela samo pelcer od svekrve,a pošto je se ona željela riješiti,bolje da sam je uzela cijelu,nego da ju je nekom drugom dala. Ona je njoj stalno trgala bičeve,da više ne ide u dužinu,pa ak je preživila,bi ju mogla ja malo izšokirati i podšišati,neće valjda umrijeti? I trebala bih je presaditi,već je godinama u istoj tegli.Nabrzaka joj priredim šok terapiju,i onda pustim na miru-jel postoji mogućnost da to i uspije? Sad je sva zamotana oko sebe.
|
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hojini izdanci su ti kao ruke, i ne treba je sisati, ali joj treba nova zemlja i prihrana. Zamisli samo da tebi netko prste sijece, tako je i biljci, i vjeruj mi da moje bilje osjeti koliko ga volim.Moje ciklame cvatu od 8 mj. i stalno imaju novi cvijet, to je za neprepoznati, jer ciklama ne cvatedugo, to su one malesne, a i velika mije bacila nove listove i pupove.
Pogledaj na mojoj stranici, mozda ces vidjeti ali samo dio hoje. To ti je mislim Tatjanino cvijece. |
|
pčelica maja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Presadila sam je,išla raspetljavati,i imala je puno suhih grana,i grana sa svega par listića,jer su bile spletene ko pletenice,i to sve je još bilo spleteno u krug po biljci,a znam da joj treba zraka i slobode. Porezala sam te suhe i ofucane grane,4-5 grančica sam stavila u vodu. Pa ak puste korjenčiće,posadit ću ih.
Stvarno su joj loše grane izgledale,zato valjda nije uopće cvala,inače moja svekrva ima zlatne ruke,stvarno joj je svo cvijeće krasno. Ona i šogorica su me i zarazile sa cvjetnom zarazom. Ja nisam do prije 3 godine ni primjećivala cvijeće,ali kod njih je toliko krasno,pa sam malo po malo skužila koliko je prekrasno imati svoje cvijeće(i druge biljke naravno,da mi se Nolina ne uvrijedi). |
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako ti nista ne uspije, pelceri hoce samo im dugo treba dok puste korijenje, a onda posadi mladu, jer ova je vec valjda na izmaku snage, daj joj novu zemlju i prihranu, rascisti sve sto se moze da ima zraka. Ja stalno jedno te isto ali to je tako. Ima i moja koju suhu granu, ali
kako tesko idem na lojtru tako sam |
|
pčelica maja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moram pohvaliti moju hoyu-ne samo da joj nije ni najmanje smetalo što sam je presadila,premjestila i poprilično ošišala,nego je još počela izbacivati cijelu silu listića posvuda
Posadila sam i reznice,pustile su lijepe korjenčiće i listiće,još dok su bile u vodi. |
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Majo pogledaj Tatjanino cvijece, dala sam samo par cvjetova hoje i mislim da ima i na cvijece koje cvate.
Cvate mio samo pola, druga polovica ce vjerojatno kasnije. |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pročitaj na str.1 što je Voki napisao u drugom postu
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad smo kog tog cvijeca, moja cvete vec negdje od maja, i jos uvijek ima cvijeta. Moja visi i na istoku je na balkonu ali unutar, tako da nije vani.Slikala sam je i cekam da mi Bibi stavi slike, jer ja stari telac to ne znam.
|
|
magnolija
Mladi grm Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a evo i moje koju sam donijela od kolegice iz susjedne kancelarije.bila je sva smotana i jadna na izmaku snaga.l kad sam je dobro raspetljala i ošišala odmah je počela puštati nove grane i procvijetala
|
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno su vam prekrasne hoye
moja nikako procvasti |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoće kontesa! I ja sam dugo čekala, a onda, kad je procvala svi smo se razbolili od prejakog mirisa. Od onda je vani dok cvate!
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago društvo, ja bi molila koju dobru dušicu da mi udjeli reznicu voštanog cvijeta! Unaprijed zahvalna!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lovro ja sam iz Zgba i mislim da imam jos jednu reznicu, ako ne stavi. Javi na pp kako bi ti dostavila, jer je u proljece najbolje za reznice .
|
|
tatjanabajcic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ono ako ne stavi, nestosam zabrljala.Imam vec je u zemlji, jedna je za WLili, a ti se javi ako nije neka teza dostava.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost ni moja još ne cvjeta, a ima više od dvije godine, no nadam se, nadam.....
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoju imala 5 dugih godina i ni makac, e onda mi je jednom Hoya napisala da je moram staviti na prozor to je bilo prije godinu i pol i od onda ima barem jedan cvijet, maksiumum je bio šest cvjetova.
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |