Vrt u boci |
Odgovori | Stranica <1 34567> |
Korisnik | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krenula sam za Fridinim vrtom i ugledala ove ostale. Stvarno umjetnost. Predivni su svi.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam u kauflandu kupila dvije mini fitonije pa cu i jednu dodati u postojeći vrt, a drugu ostaviti za bocun...
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Potrebno je nabaviti stakleni balon ili neku ukrasnu flašu
Na dno balona stavimo sloj šljunka zatim sloj peska i sloj isitnjenog drvenog uglja |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zatim na drenažni sloj sipamo zemlju
površinu poravnamo priborom koji možemo lako sami napraviti kašika nam služi za poravnavanje površine i kopanje rupa za biljke, plutani zatvarač sa flaše za sabijanje zemlje u balonu, kao i za sabijanje zemlje oko biljaka pri sađenju,, a savijena žica da pomoću nje spuštamo biljke u flašu. Prvo oblikujemo površinu zemlje u balonu (ravna površina ili pod nagibom), zatim je sabijemo i iskopamo rupe za biljke. |
|
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odaberemo biljke koje su patuljastog rasta
kašikom iskopamo rupe i u njih pomoću savijene žice pričvršćene na dugi štap od tvrde žice spuštamo biljke plutanim zatvaračem sabijamo zemlju oko biljaka, pridržavajući biljke po potrebi u uspravnom položaju savijenom žicom. |
|
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na kraju to izgleda ovako
|
|
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja bih jedan takav!!! Bravo!
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije ga teško napraviti ako imaš dobar alat i mirne ruke.
|
|
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Extra,sad vidim i postupak...Odlična ideja Voki.Mogu zamisliti kako će biti lijepo dok biljke krenu sa rastom.Obavezno nas informiši o stanju biljaka..
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zato sam i stavio sve te slike, da bi se vidio postupak i da se razuvere svi oni koji misle da je teško napraviti ovakav vrt.
|
|
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki, pa ovo je prava umjetnost.
Moram primjetiti da je i izbor biljaka super, lijepa kompozicija boja. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki, sve pohvale na trudu da nam približiš ovaj vrt, jer stvarno je super
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je fantasticno...svaka ti cast!!!
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U balonu je posađena skupina kućne palme (Chamaedorea elegans), 3 sitnolisna bršljana (Hedera helix) dve fitonije sa crvenkasom gustom nervaturom (Fittonia), 4 biberovca (Peperomia), dva spatifiluma (Spathiphyllum), pileja (Pilea).
Evo spiska još nekih biljaka koje se mogu uspešno gajiti u staklu od trava to su Acorus gramineus, carex morowii variegata, zatim puzeće mahovine ili Selaginella, kućna sreća (Helxine soleirolii), kamenika (Saxifraga sarmentosa tricolor) Maranta, Calathea, Stromanthe, Cryptanthus, Pellionia, Cflorophytum comosum, Begonia rex - sitnolisni varijeteti, Sonerila margaritacea, Ficus pumila, razne paprati i mahovine... |
|
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
o sad si napravio i spisak za shoping, ako ga ikada budem imala (vrt u boci) onda ćeš ti biti definitivno zaslužan za njega
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ga imam već dvije godine, ne obraćam previše pažnju na njega, osim što povremeno obrišem prašinu sa stakla. Zalila ga nisam nikada, osim prvi puta, jer se kondenzira toliko vlage da nije potrebno. Izgleda uvijek lijepo, iako je u njemu sada prilična gužva.
Voki sviđaju mi se crveni listovi, puno je atraktivnije od mog, gdje je sve zeleno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekada je u cvjećarnama bilo za kupiti različitih vrtova u boci i bili su vrlo popularni. Već ih jako dugo nisam vidjela.
Bravo Voki, lijepo si nam to prikazao. |
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... Voki bravo na detaljnim uputstvima, Triša, hajde budi prava pa poslikaj bocu, sjećam se je od lani kako si je samo puknula nogom u stranu... zanma me kako izgleda prilična gužva u njoj. Znam da boca kod tebe ima puno sunca a Vokija molim odgovor može li iti u malo manje obasjanoj prostoriji... treba m nešto što mogu "zaboraviti" i onda u nekom trenutku potpune svijesti opet "okriti"...
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
po mom iskustvu biljkama u staklu treba dosta svetlosti, ali ne direktna sunčeva. Ako su u tamnijoj prostoriji treba odabrati biljke koje uspevaju u poluseni, a bocu češće otvarati jer u tamnijim uslovima biljke manje proizvode kiseonik, a veće je nagomilavanje ugljen dioksida.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |