Flamingov cvijet - Anthurium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja mislim da bi trebala da ga presadiš.Zemlja treba da je dobro propusna,da se voda ne zadržava.Ovih par listova obavezno odreži.Gledajući sliku više mi se čini kao da nije imao dovoljno vode jer su listovi klonuli.Presadi,redovno zaljevaj i promijeni mu mjesto.Držim ti palčeve da ti uspije
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dobri duh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() |
|
![]() |
|
robinzonka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
dobri duh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Nisam anthurium iznosila napolje.Stoji na istočnoj strani,unutra na prozoru.Čak sam ga proljetos dobro skratila,kada je prestao da cvjeta,jer je mnogo izrastao i nije bio više onako lijep.Mislila sam da se neće oporaviti.Inače,o njemu ne vodim mnogo računa ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
jasmina, na kojem je tvoj anthurium prozoru? ili je sad vani preko ljeta? i koliko ima sunca? jer moj nakon sto ga imam manje od dvije godine, opet cvijeta, ali su mu cvijetovi puno manji nego tvoji. zapravo, tek su se sad otvorili pa mozda jos i porastu, ili? moj je na, ajmo reci, istocnom prozoru, ima uutro sunca, direktnog samo kojih sat vremena, i oni listici koji su mu u sjeni zbog drugih listova, osjetno su svijetliji od drugih. to je zato jer mu treba jos vise svijetla, jel tako?
inace, ovo je cvijet, koji po mojim iskustvima, spada u najNEzahtjevnije i najzahvalinije biljke :) a i orekrasan je pa je pravi dobitak :))) |
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ahh,ja sam odustala od ovog cvijeta...imao je i svjetlost-vaznu sam mu potapala u drugu vaznu s vodom,jer kazu nevoli direktno zaljevanje..kupala sam ga
![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Hvala puno, pokusat cu svakako, ali kad prestane cvjetat!
|
|
![]() |
|
Odrezala sam jednu grančicu i stavila u vodu.Dugo je trebalo da pusti korijen.Otprilike dva mjeseca.Ali mislim,kada bi se reznica,donjim krajem,uronula u prah za ožiljavanjem,i posadila u treset,puno bi brže pustila korijenje.Uglavnom,ako se odlučiš na način kao što sam ja uradila,bitno je da je reznica zelena i da ne vene(dok je u vodi).Ostalo je samo strpljenje.Želim ti puno uspjeha ![]() |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Jasmina krasan ti je anturium.. a kako si ga uspjela ozilit, molim te mozes li napisat, ja bi to rado probala, ali ne znam kako ide s njima proces? Hvala ti puno!
|
|
![]() |
|
Prelijepi su vam anthuriumi
![]() ![]() A ovo je maleni koji sam uspjela da ožilim.Lijepo napreduje ![]() |
|
![]() |
|
vida7hr ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 103 |
pitam zato jer je i moj i svekrvin nakon tako nekog vremena, novo kupljen, poceo sa zutim listicima, ali ja sam samo odstranila te listove i vise nije. pretpostavljala sam da mu je to zbog prilagodbe. sad je stvarno prekrasan. |
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
anturium ti je prepredivan
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Gledam vase anuturiume i prekrasni su.. Moj izgleda ok, ali novi cvitici, vec dva rastu "bolesni". Ja ne znam sta je to, ali mozda bi vi mogli pomoc. Jako mi je drag, i inace cili lipo i zdravo izgleda.. Mozda mu nesto ne odgovara sta radim, ako imate kakvu ideju, bila bih vam jaaako zahvalna!!
Evo slicica.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Prije dva mjeseca je kupljen.
|
|
![]() |
|
evo i mene nakon dugog ljeta :)) moj nice 5 cvijetica, ali jako dugo ima treba da se otvore, ovaj jedan se otvara vec 2 mj - je to normalno? a lisce tjera abnormalno i super sam sretna!
a kaj se tice zutenja listova - je to novo kupljeni cvijet? |
|
...sreca prati hrabre...
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ne pase mu previse vode, jako, direktno sunce, suvi vazduh, premalo svetla
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
ovako je moj izgledao prije dva mjeseca
a sada cvjetovi propadaju ( što mi je još i OK), ali mu i listovi žute. Nisam ga odmah presadila, ali kada sam skužila da je u tresetu posađen pa dok ga zalijem voda sva iscuri u podložak, a on gore skroz suh, onda sam ga posadila u zemlju za cvijeće. Brine me žućenje i propadanje listova. Što mu ne paše?
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
dugo sam ga čekala, prije dvije godine bio je pun cvijetova i kad je ocvao do sada nije imao niti jedan, več sam mislila da niti neće ali eto razveselio me
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Stefkaja, divan je!
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |