Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gospina trava ili kantarion
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gospina trava ili kantarion

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka
k.pavic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje k.pavic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2012 u 18:25
hvala :))
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2012 u 19:30
Ja konačno jučer našla "polje" gospine trave!
Ubrala sam podosta, no...Naša GT mi je poslala sadnice i ta ima malo veće listiće od ovih koje sam ja našla...cvjetić je isti...nadam se da je to gospina trava!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 18:45
jel netko probao raditi ulje a da nije sa maslinovim(nemam gdje nabaviti domace maslinovo ulje)
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 20:15
Od kuda si? Ja radim svoje maslinovo ulje (hladno presanje cim zelenijih maslina, ove godine ga nismo davali na testiranje jer ga je malo bilo, inace nam se smk uvijek krece oko 0.2%), jos ga je nesto ostalo ako te zanima.
Inace vjerujem da bi u jojobinom ulju trebalo funkcionirati, ali nisam probala.
velika gorica
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2012 u 22:38
iz hrvatskog zagorja tj,Lepoglave,koliko cijenis moze odgovor na pp
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2013 u 13:50
Nedavno sam brala gospinu travu, najbolji prirodni antidepresiv.
Krenimo u borbu protiv depresije prirodnim lijekom a ne Prozakom ( i sl. smećem ) kojega naši psihijatri propisuju šakom i kapom u sprezi sa farmaceutskom industrijom, zna se zašto.
Da nije svugdje tako, citirat ću podatke iz knjige dr.Stribora Markovića "Fitoaromaterapija":
"U Njemačkoj je 1994. godine prepisano i prodano 66 milijuna pakiranja pripravaka ekstrakta gospine trave, čime je zaradom prestigao i najprodavanije kemijske antidepresive.Samo su liječnici prepisali 2,7 milijuna tretmana depresije gospinom travom.Od tada je već napravljeno nekoliko velikih kliničkih studija u kojima je potvrđena bolja efikasnost ekstrakta gospine trave od drugih antidepresiva."
Našim psihijatrima bi se sigurno digla kosa na glavi ( ako je imaju ) kad bi ovo pročitali.
Jesmo li mi ovce ili su Nijemci pripametili?

Puno puta me je spašavala gospina trava.Ona nema loših nus-pojava, nema mamurluka, nisi grogi, osjećaš se happy ali ne euforično, ne uspavljuje ali spavaš kvalitetno, daje volju za život i kad je nemaš i energiju potrebnu za normalno funkcioniranje.I, ono što je najvažnije,ne stvara - ovisnost.
Ne zovu je zaludu "KAPI SREĆE".
Jedino na što treba paziti je to što je u interakciji sa nekim lijekovima pa treba konzultirati fitoterapeuta o upotrebi ovog lijeka s obzirom na lijekove koje već uzimamo.

[URL=http://s285.photobucket.com/user/Fermina-Daza/media/Facebook/GOSPINA%20TRAVA/934122_660298067320092_547965643_n.jpg.html][IMG]http://i285.photobucket.com/albums/ll72/Fermina-Daza/Facebook/GOSPINA%20TRAVA/934122_660298067320092_547965643_n.jpg[/IMG][/URL]
imala sam sreće i pronašla nešto i stolisnika.

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2013 u 11:30
Lijepe slike F.Daza i ja sam juce bila u berbi u netaknutoj prirodi daleko od sela kamoli grada,steta samo sto kantariona nema tu puno jos je i zelen nije dobro procvjetao,al brala sam ga opet.kunice ima more jedno se prostrlo po livadama.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.