Pachypodium |
Odgovori | Stranica <1 34567 32> |
Korisnik | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivni su ti Pinus.
I gledam onaj niz gdje kažeš da ti se čini da nisu od iste vrste...i pokušavam pogoditi koji ili koja je moja. Mislim da je od onih s malo širim listovima.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus krivo si me shvatio moj nije propao na zimovanju nego nedavno u proljeće je normalno krenuo s listovima i nakon tri mjeseca što je bio vani je počeo trunuti. Kažem ti da je kod mene bio na polici u trpezariji to je dio koji se ne grije a s obzirom da se i inače grijem na kamin tu temperatura nikad nije više od 20 stupnjeva s obzirom da me nema 12 sati dnevno doma. Ne možeš uspoređivati biljke iz prirode i one koje se generacijama uzgajaju u stakleniku tvoji a ni bilo čiji kupljeni pahypodiumi a ni kaktusi i ostale biljke ne vidješe pustinje ni Afrike. To su sve hibridi navikli na život u stakleniku.
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka ove slike će ti sigurno pomoći da ID svoju „palmicu“. Izgleda da sam puhao na hladno. Sve moje „palmice“ su vrste P. lamerei. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M, kada sam kupovao P. saundersii rećeno mi je da je za njega potrebna niža temperatura prezimljavanja nego za P. lamerei i manje vode tokom uzgoja. Sve ostalo je posljedica mojeg nazovi „istraživanja“ po internetu zašto je to tako. Kupio sam 2 P. saundersii. Ovaj sa slike ima kovrčave i nešto manje listove. |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus pahići su ti krasni držim palčeva na rukama i nogama, ako želiš namaquanuma ja ti ga mogu kupiti kod Bešlića kad budem išla.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pogledaj ti mod nek te slika ne zavara to je mališa jedva 2.5 cm u promjeru trbuščića
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kolko je došao ako smijem znati?
|
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Misli 45 kn nisam sigurna to je bilo prošle godine u proljeće. Pinus zašto Hrovatin nema cijene u katalogu?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M. Prije je imao istaknute cijene. A i malo prije sam pogledao i vidim da ima cijene kod kaktusa. Inače je trgovinu zatvorio do proljeća. Namaquanume još nisam vidio osim ovdje na slici, ali glavno je da su na sigurnom. Miss M |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
držim palčeve PInus.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako bih rado svoju palmicu držala po zimi u kući, mislim u stanu, ali kako je kod mene jako toplo nije joj jadnoj baš najugodnije, pa ću se morati pomiriti s tim da ide u neki hladniji prostor, daleko od mojih očiju, šteta.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je niknula iz sjemena,valjda će opstati
|
|
klasa optimista
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, na forumu kaktusi i sukulenti piše
prednost pachya u odnosu na kaktuse je zimovanje, budući da ne traži niske temperature nego se čak može držati i u grijanim prostorijama. Može se desiti da izgubi listove zimi, ali s dolaskom toplijih dana narastu novi. |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro da sam zavirila na temu. Jer se ja moju spremam unijeti u kuću.Znači može!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je Otok baš se to lani dogodilo - izgubila sve lišće kad sam je unijela u kuću, oporavila se i na proljeće kad je išla van opet je izgubila lišće, sada je prekrasna, pa mi je to nekako žao, no još ću vidjeti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Informacije radi moj cijepljeni Namaquanum je još živi. Za sada nije odbacio niti jedan list. Danas je čini mi se 10 dana što sam ga kalemio na P.lamerei. Razlog zašto sam ga cijepio je upravo ubitačno spora rast P. namaquanuma. Na podlozi od Lamereia je za očekivati barem tri puta bržu rast. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Srednji P. namaquanum je cijepljen na P.lamerei. Skinuo sam prije par dana gumice koje su omogućavale bolji kontakt između biljaka. Još uvijek je veliko pitanje dali će preživjeti. Namaquanume držim na konzervama od ananasa da dobiju što više svijetla na ovom jugoistočnom prozoru. Rješenje nije lijepo ali je funkcionalno. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čitam na Wikipediji da Pachypodium brevicaule raste na jako kiselim podlogama - pH od 3,5 pa do 4,5. Kao i svi pachypodiumi osjetljiv je na višak vode. Znači glavne karakteristike supstrata moraju biti : vrlo dobra propusnost i pH 4.o. Kako istovremeno zadovoljiti ova oba dva uvjeta ? |
|
Odgovori | Stranica <1 34567 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |