Gymnocalycium |
Odgovori | Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
bili cvitak
Pustio korijenje Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
Sponzorirani linkovi | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ovo su moji Gymnići prije spremanja na zimovanje. Neki nisu odustajali od cvatnje ni u hladnijim danima, ali na hladnijem su prestali sa razvijem pupova. Za sada svi dobro podnose zimovanje. |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno lijepih različiti gimnića imaš Zmaj,koje će to veselje biti na proljeće kad počnu cvjetati.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sada ih je 16 vrsta. Svi su mi cvali osim G. Pflanzi (dva ista na drugoj slici) i G. Andreae (desno dolje na trečoj slici).
Prekrasno ih je vidjeti u punom cvatu, od cvjetova biljke se gotovo i ne vide. |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna kolekcija Zmaj. Lijepo ih je vidjet sve zajedno u teglama!!
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
majcka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasni su.
|
|
Eksotika je kul
|
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gymnocalycium je relativno veliki rod bodljiča. Ima ih 71 vrsta i kad se još pribroje svi varieteti i kultivari ima ih i preko dvjestotinjak.
Cvatu u dosta ranoj dobi često obilno i dugo tako da ih je stvarno jako ljepo vidjeti ovako u vrtićima, i to još kad su cvatu. |
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako su lijepi Zmaj. I lijepo si ih posložio
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@zmaj,zbilja lijepa kolekcija gimnića. Izgleda da smo se svi „zarazili“ od @pupe. Ovako uređeni su puno ljepši.
|
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam na pohvalama.
Ovako grupno posađene ih je puno ljepše vidjeti, a i održavanje je lakše i jednostavnije. |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su ti gimnići i ja ih volim zato što rado cvatu,moj baldani je u tri godine bome narastao pošteno, mislim da ti brzo slijedi rasađivanje.
|
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Miss M.
Gymnići jesu rod koji cvate u ranoj dobi, i cvatu cjelo ljeto i to obilno. Ovi moji če još ljetos ostati u ovim posudama, možda če im biti malo tjesno, ali morat će se strpit do godine. Ako bude krajnje nužno presadit ćču ih najesen. |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zmaj,
predivni su ti . Uživat ćemo u njihovim cvjetićima ubrzo. . |
|
zmaj
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvy hvala ti na pohvali, i mogu ti reći da si u pravu što se tiče cvjetanja.
Ova dva Gimniča sa slika su na zimovanje otišla sa dva pupa i sada su počeli razvijat još novih pupova. Vjerojatno im odgovara ovo nešto malo sunca. Nisu zaljevani nepuna četri mjeseca, pa su danas dobili malo vode. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasni su
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni su, znači sezona prskanja i zalijevanja je počela
veselim se slikama cvjetova, jedva čekam da bude sigurno za iznijeti ih na zrak |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam gdje si ti doma Zmaj,ja se još uvijek ne usudim kaktuse zalijevati s obzirom da su najavili još hladnih dana.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
tara2009
Već proklijao Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ni ja mislim da je jos rano za prskanje a kamoli zalijevanje .... ja cekam sredinu 3 mjeseca i onda cu ih tek prskati i mojima krecu pupovi ali nece im nista biti bez orosavanja ili zalijevanja ipak je puno bolje da se sami pocnu buditi nego da ih mi potaknemo spricanjem...
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj mali kaktusić na balkonu se smrznuo , malo sam ga zalila, ali mislim da ništa od njega.
zmaj, ako ponovno zahladi - unutra s njim, prekrasna kolekcija. |
|
Odgovori | Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |