Paprati - Platycerium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam moju izbacila napolje,u staklenik,jer iako je bila u kupatilu gubila je dosta lisce i bila je pocela i crniti...pa sad sta ce biti s nje,Vidjet cemo jer staklenik ih je mogao zastiti dok je temperatura isla do -5 a ono sve ispod su i oni osjetili...nazalost nije vise tako lijepa kao na slici...
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Moja boravi u kupatilu,koje je jako sunčano i toplo.I pored centralnog grijanja ja ovu paprat ne orošavam preko zime.jer ima dovoljno vlage u kupatilu.I super napreduje
![]() |
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
ova papratica zimi živi u negrijanom hodniku pa je ne zalijevam i ne prskam cesto, možda jednom mjesečno, za razliku od ljeta kad obožava vodu. a ja obožavam gledati kak buja
![]() |
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Jedno pitanje?
Jel' i u zimskom periodu treba je prskati jednom sedmicno?? Hvala!!
![]() ![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Relativno lako,Bija. Gotovo svaka grančica ima svoj korjen.Ovo što vidiš na slici Džombe,da ide rasaditi,mogla bi 20ak tegli sa mladima napraviti.Znači treba ti grančica sa korjenom.
|
|
![]() |
|
bija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2008 Lokacija: Canada Status: Offline Bodovi: 65 |
Kako se moze uzeti pelcer.
|
|
![]() |
|
Nina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
ja imam dvije saksije paprati i danas kod jedne primjetila da ima spre (odavno ih nije imala). je li itko probao razmnožiti je putem njih. ima slika jedne na cvijeće foto |
|
![]() |
|
Znaci Seflera,kupatilo je dobra ideja za paprat
![]() |
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Ja sam imala paprat godinama u kupaoni na sjevernoj strani. Nije imala puno svjetla, ali je bila na prozoru pa je ipak dolazila dnevna svjetlost. Bila je prekrasna. Lani je na proljeće jednostavno usahnula.
|
|
![]() |
|
Hvala Natalija
![]() ![]() Nasla sam joj mjesto u kupatilu(kazem nasla,jer imam problema s smjestajem zimi
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
baš je lijepa
![]() nego što nego će preživjeti ![]() ja imam jednu ovakvu (ili jako sličnu) i do sada nije bilo nikakvih problema s njom, ne na jako sunce i redovno zalijevanje + prskanje lišća na zimu s njom u zatvoren prostor, mom tati ih je zimus načela bira i led pa ih je samo pošišao i opet su se razlistale |
|
![]() |
|
..tek danas sam je kupila,pa se nadam da ce prezivjeti
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ja mislim da ima
![]() |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Imala sam paprat kod nas poznata kao viline vlasi,lijepo je rasla i napredovala,a onda uvenula za 2 dana.Dzaba sam je polivala,prskala,sjeckala.
![]() Mnogo mi je zao.Inace paprati obozavam,ali ova me bas nije htjela.Sta mislite ima li sanse da ponovo krene?
|
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
![]() |
|
bubica 78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Filip je star godinu dana, a bio je poprilično jadan kada sam ga kupila. A Dili je kupljena jučer. Super su za prostorije sa malo svijetla. |
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bubica prekrasne su obadvije, vidi se da su njegovane.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
bubica 78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Na slikama su : Dili i Filip
![]() |
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ona 'japanska paprat' se nudi na prodaju preko kataloga ‘Flore ekspres’ (jesen/zima 2007).
Kako tamo stoji, raste do 40cm u visinu, a prodaje se u saksiji, visine je 8cm i kosta nesto vise od 2 eura. “Odgovaraju joj vlazna senovita mesta i zemljista blago kisele reakcije. Lepota ove biljke posebno ce doci do izrazaja ako se sadi sa zelenim lisno-dekorativnim vrstama npr.Hostom.” ![]() www.floraekspres.co.yu poz. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
maso
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |