Živi kamen - Lithops |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj zivi kamen vise nije medju zivima....
![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cvijetićljubac ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 741 |
prekrasni su....
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moja tri se drže zasada jedan najveći je počeo presvlačenje tj pukla mu je sredina i počela se razdvajati...baš me zanim ahoće li mi preživjeti do druge godine
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
E pa to ćeš morati rasaditi lithopsi i euphorbie neće ići zajedno
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Miss M. daj , molim te pojasni, naime, imam nekoliko litopsa pa reci ukratko kako s njima ? Znam da ima literature, ali ipak...
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Znam Miss M.
![]() Posađeni su pumicu (bims) koja je sama po sebi vrlo rastresita tako da je presađivanje šala mala, trenutak vremena. ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Zalijevam ih ciljano, svaku biljku posebno. Pretpostavljam da ću se snaći.
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Evo malo da se pohvalim :) (makar sam mogao i malo bolje poslikati)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i optica rubra :D ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
ja ne vidim sliku.
|
|
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Nije jedna, više ih je. Probaj refresh?
|
|
![]() |
|
Fino si se ponovio baš su slatki možda i ja nabavim još kojeg.
|
|
![]() |
|
ovo ja imam, ako mi potraju, nabavit ću još.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Makni pleiospilos iz te tegle on baš ne voli prejako sunce a ni polijevanje po tijelu. To ti je ovaj desno veliki zeleni,
|
|
![]() |
|
Yes, to sam danas skužila, maknut ću ga, onda mi ostaje prazno mjesto, dakle moram nabaviti još. Ajde , pliz, pogledaj temu "slike kaktusa i njihova imena " imam nešto što je slično ovome, ili ?
|
|
|
|
![]() |
|
Sad mene zanima kako stojite sa prihranom lithopsa? Malo sam po netu čitao o ovome i naravno naletio na oprečna mišljenja. Negdje piše da treba svakako nakon što se "presvuku" negdje da treba jedanput-dvaput u sezoni sa gnojivom za kaktuse (duplo manja koncentracija) a negdje da uopće ne treba jer ionako rastu na mjestima koji su vrlo siromašni nutrientima pa im je dosta ono što već imaju u supstratu ali da onda taj supstrat treba mijenjati svake 3-4 godine. Vaša iskustva i saznanja?
Na više mjesta se spominje i zalijevanje destiliranom vodom što ja smatram pretjerivanjem. |
|
![]() |
|
Moja prijateljica ih ima u običnom šoderu posađene i rastu joj ko ludi. Možeš ih malo pognojiti gnojivom za kaktuse ja ne pretjerujem ni s gnojenjem kaktusa. Zalijevam ih kišnicom kao i kaktuse pa ni u prirodi nemaju destiliranu vodu. A i Bešlić ništa posebno ne tretira svoje.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |