Ficus elastica |
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izdanak je nova mladica.... dali iz zemlje ili koja izraste sa strane na matičnoj biljci.....
Onaj vrh koji se pretvori u list njega nikako otrgnuti i očekivati da od njega nastane nova biljka jer je jednostavno pre maleni.... Ako se namjerava kratiti vrh onda se ordeže nekih 20-ak centimetara sa barem 3-4 lista i to zabode u vlažnu zemlju... i ako mu paše napravit će korijenčiće.... Fikus, ako je ljen za bacanje bočnih izdanaka onda se odreže vrh... nakon nekog vremena biljka će sama bacati izboje po sebi.... Ako se misli drastično kratiti fikus i pokušat napraviti pomladak... više uspijeha za napraviti korijenčiće ima onaj zeleni, neodrvenjeni dio stabiljke... |
|
Sponzorirani linkovi | |
ficus10
Novo sjeme Pridružen: 16 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobio sam ficus elasticu. moze li mi neko napisati sve o njemu (rast, zalijevanje, prihranjivanje)
hvala!! |
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije svega, dobro došla i osjećaj se ugodno u našem društvu! Pročitaj prethodne stranice, nadam se da ćeš naći to što tražiš!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
ficus10
Novo sjeme Pridružen: 16 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas kupio fikus u lidlu. 80cm velik, ali problem je što mu je posuda pre mala korijenje mu izlazi van kroz otvore i gore. smijem li ga sada presadivati
uskoro cu stavit slike listovi su prekrasni i veliki :DDD |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Tučepima ispred hotela Afrodita raste fikus koji je visok oko 7 metara, ja sam ga slikala iz sobe na trećem katu. Žao mi je što nisam slikala cvijet i sjemenke koje su crvene boje.
|
|
život je more
|
|
medy
Pustio korijenje Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da li je kod mene sitnolisna vrsta fikusa ovaj izdanak na vrhu je izbio prije 2 sedmice
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
medy
Opcije poruke
Hvala(1)
|
prelijep je jeste li ga šišali pa je ovako formirao grm i ja bih voljela da moj bude ovakav ali se plašim da će se osušiti ako mu odsiječem vrh ,kada god to uradim sa bilo kojim cvijetom osuši mi se
|
|
irenaidani
Mladi grm Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Book!moj ima 4 grane pa tako bujno izgleda...nisam ga nikad sisala...mislim da bi ga trebala rasadit...mozda netko zna????
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav fikusoljubci!
Jako lijepi i zdravi fikusi su na vašim slikama, dok je moj u tako očajnom stanju da će slikanje pričekati neke bolje dane... Našla sam ga u hodniku izbačenog i polumrtvog, pošto ga moja sestra više ne želi, presadila u veću teglu, dobro istuširala i stavila u stan... Kad sam saznala da je to fikus još od moje pokojne bake, još sam ga više zavoljela... Nadam se samo da će se uspjeti oporaviti od ovog nemara... Beba, hvala na korisnim savjetima!!! |
|
danaa
Novo sjeme Pridružen: 08 Veljača 2013 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav svim korisnicima ovog foruma..verovatno se ne bi prijavila da mi se nije desio problem s mojim drgim fikusom.kod mene je 10 godina,u pitanju fikus elastica.naglo su mu počeli opadati svi listovi,ostalo samo na vrhovima ogranaka po nekoliko listova.neznam kako da ga spasem, htela bi da od svih ogranaka napravim pelcere..al neznam kako??? vlage je imao dovoljno,i svetlosti,živi na prozoru moje dnevne sobe na zapadnoj strani.to se desilo od kad se preselio iz kuninje u dnevnu,otprilike pre pola godine,pa me zanima da li je preseljenje razlog i zašto se još uvek ne oporavlja.dal da ga vratim u kuhinju??? il da ga iskomadam u pelcere????? ili.....???? emotivno sam vezana za njega..
možda sve odgovore mogu pročitat ovde al stvarno nemam vremena.unapred vam mnogo hvala svima.. u nadi da ću dobiti adekvatan savet.pozdrav |
|
Lily89
Novo sjeme Pridružen: 21 Siječanj 2014 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ozdrav svima ja sam nova ovdje pa da počnem sa svojim fikusom...naime ljeti je vani i pun je listova, stalno mu novi izbijaju, a sad po zimi žao mi ga je gledati kako se muči u zatvorenom prostoru, stalno mu listovi žute, bojim se šta će biti do ljeta ako ovako nastavi
http://s161.photobucket.com/user/iwa89/media/Fotografija0576_zps23ae4eb8.jpg. - http://s161.photobucket.com/user/iwa89/media/Fotografija0580_zps5cfc8bae.jpg. -
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i kod mene je isti slučaj,ako ne i gori kod mene su počeli opadati i novi listovi koji su maltene tek izlisali
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Medy, draga, ja bi ti rado pomogla ali ne znam nista o fikusima niti ih nesto posebno volim. Evo, javice se valjda neko da ti da savjet... Mozda si puno zalivala pa lisce zuti? Da nije poceo korijen trunuti?
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
no kad dođe van i ljeto već se on oporavi.
Mozes ga malo i prihraniti da malo nadođe.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda se dogodi šok od toplo-hladnog zraka.
Presuhog zraka u kući ili možda nedostatak sunca.
|
|
medy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smješten je pored prozora,temperatura je uvijek ista,ljeti bude vani,jedino možda zaljevanje ne bi me iznenadilo da pliva u vodi sutra ću provjeriti hvala na odgovoru
|
|
Odgovori | Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |