Streptocarpus |
Odgovori | Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasni su vam Streptocarpusi, a bome i jako jeftini. Ja za taj novac ne mogu kupiti ni listić.
Juče sam dobila 5 naručenih listova iz inostranstva, pa ćemo vidjeti kako će se ožiliti. |
|
Sponzorirani linkovi | |
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan od 10-tak uzgojenih iz dijelova lista. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...baš zanimljiva boja ovog cvjetića, sviđa mi se...
...Pinus, molim te, reci, jel prihranjuješ svoje primjerke i preko zime ili i za njih vrijedi pravilo do veljače ništa od nadohrane? |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saro sory, dugo nisam surfal po drugim temama stalno sam na sukulentima pa nisam vidio pitanje.
Sa prihranom streptocarpusa započinjem u travnju. Preko zime ne prihranjujem. Prvo sam ih prihranjivao sa uravnoteženim gnojivom. To nije bilo dobro. Lišće je raslo intenzivno a baš i nije intenzivno cvjetao. Ako želiš da ti intenzivno cvjeta bolje ga je prihranjivati sa nekim kompleksnim gnojivom sa više kalija a manje dušika. Gnojim često ali sa malom koncentracijom gnojiva. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..znači, slobodna sam do travnja, barem kaj se njega tiče..hvala ti, Pinus...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nova biljka u mojoj kolekciji.
Streptocarpus parfuflora. |
|
kamelia
Odrastao grm Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
makk,prekrasan je
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Kamelia. Nadam se da ću ga uspjeti sačuvati i razmnožiti. Ako nikako drugačije onda sjemenom (ima puno malih mahunica).
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna biljka,Mak!
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mak, prekrasan je, čuvaj ga
jednom sam ga imala, čini mi se da biljka nakon cvjetanja uvene i da se razmnožava sjemenom ne znam isplati li se riskirati i skratiti mu život diranjem lista za moguće razmnožavanje |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tajčice mbm ih povremeno ima pa tako i trgovine koje biljke nabavljaju od njih
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, našla sam različite informacije o ovom Streptocarpusu. Informacije od 2007 su pesimistične, kao biljka ugine poslije cvjetanja. Novije informacije mi se više sviđaju, a to su da biljka obrazuje novo lisće s korjenom ("djecu") koje se može odvojiti i posaditi. Pored toga biljka daje uvijek nove cvjetna štapke, a kad se primjeti da list počne na vrhu da žuti može se list otkinuti i razmnožiti dijelovima lista.
Poslije svega što sam pročitala mislim da ću ja od ove uspjeti razmnožiti još bar 5-6 biljaka - optimizam mi ne fali Ah da, skoro sam zaboravila......malih mahunica s sjemenom kao u priči. Biljka trenutno ima 5 cvjetnih štapki s cvjetovima, a 2 tek niču. Miris cvijeta je fantastičan. |
|
tajčica
Pustio korijenje Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
očito nemam sreće s mbm jer svaki puta kada ga tamo tražim i Naručim od mm uvijek trebaju dobiti...hm... |
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su!
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...neobično zanimljiva i lijepa biljka, draga makk...
|
|
zagreb |
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni ovaj Streptocarpus, kao ni ostali, ne voli česta zalijevanja. Na slici list izgleda bolesno, ali poslije zalijevanja izgleda zbilja jako lijepo i zdravo. Saro ako ga uspijem razmnožiti....... |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
makk
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ovak....ima jednog iz MBM-a...kupljen pod "otpad" u ljeti...oporavljen je onoliko koliko on dozvoljava...porastu novi listići, stari po vrhovima pocrne i opet tak u krug...baš sam ga neki da presađivalai primijetila sam da nema baš veliku "korijenovu masu"...jel su svi tak škrtog korijenja, ili je ovaj moj još uvijek "jaaaako bolestan"?
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ih zalijevam tek kad listovi baš "vise". Po meni je to jako važno da bi biljka bila zdrava.
Evo slike kako izgleda danas izgleda. Ipak sam ga trebala pokazati tek poslije zalijevanja |
|
Odgovori | Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |