Gaura - Gaura lindheineri |
Odgovori | Stranica <1 34567 9> |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A moje su još pod snijegom! |
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam svoje orezala, nadam se da nije izmrzla... Zaista su prekrasne i jako zahvalne za ljeto a ova zima im je bila test za preživljavanje. Vidjet ćemo...
|
|
Rijeka
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, ne vidjet ćemo...nego čekaj je, i počet će rasti!!!
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cini li se meni ili je i ova tvoja sa jednom granom u zemlji....i moja je takva,ima jednu granu u zemlji i tek na nakih 10 cm od zemlje počima se sirit..neznam kako bi je obrezala |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon evo moje bijele, imat će dosta reznica
|
|
Rijeka
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
MiraK.....divno
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kamenjar....ja sam svoju sad recnula i to do mjesta malo niže od najšireg dijela, meni je to nekih desetak cm od tla, da mi se još olje razgrana
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mira, ovo je slikano ljetos, pretpostavljam, ili jesenas
mojima su sve lanjske grane suhe, jedino sam one središnje, debljine olovke - od roze, bocnula u neku teglu sa strane (nada umire posljednja) zar su tebi ostale zelene ove grane od lani? |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam je skratila na 10ak cm od zemlje, mislim da nije bitno kako ćeš je sada orezati jer ona izbija iz zemlje nove izboje |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam napokon primjetila listiće ispod roze gaure , tek su počeli i djeluju jako stidljivo, ali drago mi je da je živa, stigne ona narasti velika ko lani
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija...baš sam danas gledala moju gauru i vidjela da je suha....no sad sam se obradovala kad sam pročitala da će grančice tjerati iz zemlje.....i ja se sad toplo nadam da će možda i moja potjerati
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga moon, sve što je suho, odmah poreži
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I jesam, danas sam ju skroz slistila do zemljice, naravno misleći da je no sad se nadam da će možda ipak uskrsnuti
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidjela sam čak jednu malecku biljčicu, tek lagano zakorjenjenu, blizu gaure
po listićima bi čak rekla da je i to gaura, znam da se sjeme može kupiti/nabaviti, ali nikad ga nisam ni pokušala vrebati, mislim da je presitno, bilo bi super da se sama zasijala u nekontroliranim uvjetima |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, Natalija, slikano je ljetos da moon vidi bijelu. I moje su bile suhe pa sam ih orezala i također pobola u tegle i vrt. tako sam napravila i prošlo proljeće i uhvatile su se, pa vjerujem da će i ove godine.
|
|
Rijeka
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam se obradovala - gaura je živa - mali listići izviruju iz zemlje
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super moon, baš mi je drago
moja ove godine pušta iz drvenastog dijela što je ostao nakon rezanja, mislim da ima samo 1 izdanak iz zmlje, tj. korjena |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gaurino sjeme nije baš sitno i lijepo se može "uhvatiti" ako se pazi. Zrelo sjeme lako otpada sa grančica i vrlo često uokolo "mame" gaure niknu male gaurice. Treba se samo pripaziti kod okopavanja da se ne unište mlade biljčice. |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebalo bi niknuti još izdanaka iz korjena - i svake godine sve više (ukoliko je biljka zdrava i ukoliko je dobro podnijela zimski period). |
|
Odgovori | Stranica <1 34567 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |