Krizantema - Chrysantemum |
Odgovori | Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo naše krizanteme još nisu procvale. Koliko su ove kupovne ubrzano uzgajane da budu do 1.11.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo je cvate lijepo
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna krizantema!!
Lijepa nijansa roze, baš mi se sviđa. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zna li netko da li postoje vrste koje cvjetaju bar mjesec dana ranije od ovih koje cvjetaju ovih dana. Ja sam ranije imala nekoliko vrsta, ali su sve cvjetale otprilike u ovo doba pa su vrlo često stradavale od mraza ili snijega. |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
postoje ali se kod nas rijetko sade, zbog ekonomske ne isplativosti.
jer dodju pre rano pa se tesko prodaju jer svi cekju dan mrtvih :o((
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
postoje mpm ih je uvijek imala cvjetale su ljeti ali ja nemam te
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaš li možda Admine naziv neke od tih ranih krizantema? |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Admine, joj kakvih krasnih ima tamo! |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su, i koliko ih samo postoji!!
Hvala Admin. na stranici. Mislim da se nova ljubav rodila. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja inače jako volim krizanteme, tim više jer cvjetaju u vrijeme kada su ostale cvjetnice uglavnom prestale cvjetati. Međutim, primijetila sam da se o njihovim vrstama jako malo piše, a i u vrtnim centrima se ne može dobiti adekvatna informacija. Uglavnom se stihijski, u vrijeme obilne cvatnje prodaju, tretira ih se kao cvijet za jednokratnu upotrebu, a nigdje još nisam naišla da se mogu kupiti presadnice ili mlade biljke. |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u mome kraju ima dosta uzgajivača krizantema, od kojih prave aranžmane za dan mrtvih. u svih su posađene vani na otvorenom. oni kupuju mlade presadnice u splitu. znam da oko njih ima posla. cijelo ljeto su kako oni kažu u "cvijeću".
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo dva clanka o krizantemama. jer kazete da nema bas informacija a u vrtnim centrima nece nista reci ( uglavnom su to trgovci koji nemaju pojma o uzgoju, tak oda bolje i da ne kazu nista previse nego da se preve pametni pa kazu gluposti)
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gledam zadnjih dana puno slika o uzgoju krizantema. I sad možda je glupo pitanje, ali po meni se jedino orezivanjem mogu dobiti ovakvi lijepi grmovi?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krizanteme se proizvode od reznica ,najprije se moraju pincirat u zadanom roku a nakon toga se ih šprica hormonom za rast tako da ostanu kompaktne.Uvijet cvatnje je u omjeru sati osvijetljenosti, koliko je osvjetljena a koliko je u tami.Ako se želi da prije procvijeta recimo u devetom mjesecu treba joj smanjiti sate osvjetljenosti a povećati sate u tami.
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sada zbilja ne kužim! Mislila sam da vrijeme cvatnje prvenstveno ovisi o sorti, tj. radi li se o sorti rane cvatnje, odnosno sorti kasnije cvatnje. Smatrala sam da se zamračivanjem samo dobija nešto ranija i točno vremenski ciljana cvatnja kasnocvatućih sorti. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoje predrasude da je krizantema cvijet za ukrašavanje grobova, pa se tako kod nas i prodaju, no komercijalnu proizvodnju ne bi trebalo poistovjetiti s uzgojem u vrtu bez ikakvih posebnih postupaka (zaštita, zamračivanja, špricanja u svrhu postizanja niskog, kompaktnog rasta i određenog vremena cvatnje). Upravo zbog toga ih i ubrajamo u trajnice. Neki križanci cvatu već od 8. mjeseca. Cimi ako si zainteresirana, tvoja želja...
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni se cini da kuzite. Ovisni o vrsti dolazi i cvjetanje a zamracivanjem se igramo Boga i mjenjamo dane pa odredjujemo kada ce biljka cvjetati. Tako odredjujemo sami vrijeme. Tako krizanteme mogu doci od 8mj pa sve do 12mj. Iako je tesko tako sto naci zbog trzisne potraznje i proizvodnje. |
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine, hvala na informaciji, sada mi je jasnije! |
|
Odgovori | Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |