Monstera deliciosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja monstera
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
anastazija biljka je.... uf nemam rijeci meni se uvijek nesto desi s njima aj sad da ovu ne ureknem krenila je bas lijepo :)))
|
|
![]() |
|
nerodiko ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Ljepi pozdrav ljubitelima cvijeća
![]() evo moje "mame" i dvije mladice uzgojene od nje...one su upravo iznesene van, a ovu veliku , pošto je prezimila moram sad skratiti i pokušati uzgojiti još mladica, jer je jednostavno prevelika...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
robinzonka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Kolovoz 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Monstera
Trebam pomoć... Imam monsteru, jako lijepo napreduje. Htjela bih podrezati par listova ali ne znam kako... |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
I moja monstera je ovih zadnjih mjesec dana pustila dosta korjenja, oni koji su mi smetali san odrezala a druge sam potrpala u važ , ko i ti..... Ako ti se je jako izdužila tj. ako već ima puno tih zračnih korjena onda ju izvadi iz važa, odreži staro korjenje pa je dublje posadi, mislim cijelu ju zatrpaj, cijelo zračno korjenje. To ja napravim svakih nekoliko godina jer mi bude neuredna a ovako ju presadim,pomladim i bude kompaktnija. ______________________________ _______________________________________________________________ Ovo gore je odgovor meni od Korijenke na pitanje što sa tzv. zračnim korjenima.Mislim da isto vrijedi i za listove. Ona je svoju veliku izvadila, rasjekla na tri dijela, sebi i meni i još nekom. I lijepo se primila i sad (nakon jedne godine) već je velika. Mislim da ih možeš porezati bez straha. Možda ti se javi još netko malo pametniji od mene
![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
92fa88cb-Fotografija-0024.jpg moja je skromna ali me svejedno raduje
|
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
URL=http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/sobno_cvijece/monstera/36780.aspx]
![]() |
|
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
|
|
![]() |
|
viki83 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
cure imam jedno pitanje imam monsteru nekih mj dana i naveče čim se po njoj pojavljuju neke kapljice jer neko zna zašto?
|
|
![]() |
|
viki83 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 28 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
a i još jedno meni mlado lišće raste sa rupama već a čitala sam da rupe nastaju kasnije sve mi nešto naopako
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
viki83 evo malo sam gledao pa da ti odgovorim iako se pitanjce odnosi na curke kapljice ti se pojavljuju jer tako monstera izbacuje višak vode,a što ima rupice na listovima obično to bude 3-ći ili 5-ti listić bez obzira na starost biljke,a nekima i više.
|
|
![]() |
|
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
![]() ![]() |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
|
samira ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 25 |
![]() |
|
samira ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 25 |
![]() |
|
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Samira, imaš prekrasnu Monsteru!
Moja je izbacila nova 2 lista, a 3. je na putu... Evo jednog ![]() |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
|
arii ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
pitanjce za poznavatelje...
prije jedno mj i pol sam si zapelcala grančicu monstere(skupa sa 2 listeka i jednim zračnim korijenom)...super napreduje u čašici s vodom,bacila je još jedan novi list i ima već dosta korijenčića,neki i po par cm dugi...e sad,koliko to novo korijenje treba biti dugačko da bi je posadila u teglu?...i u kakvu teglu??... ja bi je samo preselila u veću čašu da još poraste jer ovak super napreduje... |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ja uvijek sadim u obicnu plasticnu i onda sve skupa u ukrasnu teglu.... a nemas razloga cekati ako je pustila korjencice, bit ce njoj jos bolje u zemlji...
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
arii ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
monna,baš sam gledala,ona je kroz tih mj i pol pustila koriječiće,sad su već skoro 10 cm dugi...zato sam mislila da je ostavim tak...jel u veću teglu da sadim?...ili prvo manju pa kasnije kad poraste u veliku?...i kakvu zemlju da stavim?...jel joj moram odmah štap dati da se može držati(neznam kak bi to drugačije sročila)...kolko pitanja...niš neznam...hvala ti...
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
evo ovako....stap sam stavljala samo kod onih kojima je bio neophodan, to znaci da se neki primjerci bez problema ukorjene tako cvrsto da im stap i nekoliko godina nije potreban....
i da...ne mora ti posuda biti u startu ogromna, sama procijeni koja bi bila idealna( da korjen moze bar nekoliko mjeseci rasti bez poteskoca, odnosno, da nece proviriti kroz drenazne rupice)....ja recimo cvijecu koje agresivno raste svako proljece uzimam novi lonac i zemlju ( samim tim imam u supi uvijek starih lonaca nekoliko velicina pa odaberem, onako po nahodjenju)
obavezno stavi u zemlju....bit ce joj bolje u zemlji....
nadam se da sam pomogla
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
onda ćem prvo u manju neku...valda nebu rasla ko šašava(mislim ko sad kak napreduje),a za štap bum vidla s vremenom...
a za zemlju sam pitala kakvu jer...ova od koje sam pelcala je u mom stanu,ali to mi je od gazdarice...ja samo brinem o njoj...i ta veća je u nekakvoj ko glinastoj zemlji,užasno je tvrda i dosta svijetla...i malo teže upija vodu...pa nisam znala kakvu zemlju moram staviti,takvu tvrdu glinastu ili običnu za cvijeće... opet hvalim...nije lako nama neznalicama... ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |