Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lewisia cotyledon
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lewisia cotyledon

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 10>
Korisnik
Poruka
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 11:13

Eve jedne nabildane,ima 27 pupoljaka i sigurno će biti lijepa kad procvjeta,a poslije...tko zna.Jedna takva mi je prošle godine propala nakon cvijetanja bez obzira na trud oko nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2013 u 12:28
Tvoja bilderica će sigurno zasjeniti moju nebildericu Bit će to vatromet cvjetića
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 17:58

od tri lewisie, dvije su mi ostale,treća se sasušila
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 21:06
Juče sam bila na jednoj cvjetnoj pijaci i razgovarala sa jednim prodavačem, između ostalog i Lewisia. On mi je rekao da one moraju da se posade malo nagnute na stranu, jer ne podnose da im je sredina mokra. Sa tako posađenih biljaka kiša se brzo ocijedi, a to je garancija za dug život
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 21:44
@makkThumbs%20Up tu sam informaciju pročitala na netu i po meni ima logike. Moja je lewisia zimu provela baš u tako nakošeno teglici, ali svaki put kad je netko skužio tako nakošenu teglicuTongue obavezno bi je podigaoSmile
Evo je danas

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 21:45
Predivnaaaaaa!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 21:58
makk...prošle godine kad sam prvi put kupila taj krasan cvijetak, odmah sam išla pretražiti sve što mi je bilo dostupno kako bi ga imala i ovu godinu.
lewisia je biljka kamenjara. Treba dobru drenažu korijena. Voli rasti u pukotinama kamenja, pogotovo na nakošenim dijelovima pa kad ju sadimo u kamenjare trebali bi joj dati te uvijete. Voli i da je zaklonjena od direktnog sunca, ali opet da je na sunčanom dijelu. Blo bi idealno da je na pukotini kamenja nekog zidića ili povišenog mjesta i da je neki kamen iznad nje pa da joj dođe kao prirodni kišobran. Tako nakošenoj i zaštićenoj ne bi se zadržavala kiša u središtu listova što bi smanjivalo mogućnost truljenja, a i voda oko korijena ne bi se zadržavala. Ona podnosi do -10°C.

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:21

Moja je procvjetala

Lewisia magenta
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:24

Pošto je stalno oblačno kvaliteta slike nije dobro dočarala njenu boju cvjeta jer je u prirodi puno ljepša.Izrazito je roze boje.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:27
Prekrasno!smile64
@Camellia, gdje je držiš da je već procvjetala?
Moja je vani
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:35
Cure divne su vam Lewisie. Ja sam ih prije nekoliko godina dobila od jedne cvjetne prijateljice i posadila u kamenjar. Nažalost nisu preživjele. Pretpostavljam upravo zbog toga što su bile normalno posađene. Ja to o krivoj sadnji nisam znala .
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:38
moja nije preživila jesenske kiše..bila je predivna....sad znam da mora stajati di je natkriveno...inače - predivna biljka
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 22:39
bebolina držim ju u kući jer je kod nas toliko vode u zemlji da ne bi mogla van.Prošla mi je bila posađena vani,podnosila je -45 ali nije izdržala na vrelom suncu.Drugu sam posadila na drugo mjesto u boljim uvjetima i nije ni ona ostala.Ova je četvrta i mislim da ću je držati u tegli od terakote sa ostalim sukulentima.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 23:01
Camellia, imala si neku lewisiu koja je -45 podnosila, eto taj podatak nisam našla, samo da mogu do -10.
Krasno izgleda tako rascvjetana.
Moja je na terasi i tek se nazire njeno buđenje. Kod mene nije bilo niti sunca niti topline pa važno je da je živa. Sad će ona krenuti, zima je otišla.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 23:17
@Camellia, neka si ti njoj našla mjesto u kući, nagradila je tvoj trud i želju da je sačuvašClap
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 23:27
moon to je bila Lewisia little plum.Obično su do zone 6 što znači -23(tako sam našla na netu)Moja je bila iz Bauhausa i sigurno je bila neka novija hibridna vrsta.I ova moja nova je do zone 6.Problem je vlaga ,a ne hladnoća.Hladnoća pustinjska,a to su nemogući uvjeti za nas.Mi bi svi htjeli biljke iz raznih podneblja jer su nam lijepe.Ja osobno kupim upravo zbog ljepote,a o uvjetima ne razmišljam ,a kad ugine,onda mi je žao.Čak mi se puno puta dogodilo da ono što piše na deklaraciji,uoće nije bilo karakteristično za određenu biljku.Ali.. lijepe su dok cvjetaju.Želim naći žutu i bijelu.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2013 u 23:33
Camellia...uopće ne sumnjam da ćeš pronaći žutu ili bijelu. Meni osobno je super kad pronađem da može do -10 jer je i to veći minus nego što kod mene bude. No bolje je kad može i više, jer ako mi što strada to je onda u naletu tri zadnje bure pred samo proljeće.
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 00:14
Znači nisam jedina kojoj nisu preživjele.
Moon znači kod tebe je klima primorska ili?
Camellia evo ih u puno boja. Slika s jučerašnje pijace.

Nisam ih kupila, ali sam od uzgajivača uzela prospekt, nikad se ne zna....
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 00:51

Joooojsmile180ovo ću sanjatismile68

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 07:49
makk prekrasne su,baš onakve kakve želim.Na kojem je to placu?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.