Lewisia cotyledon |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Eve jedne nabildane,ima 27 pupoljaka i sigurno će biti lijepa kad procvjeta,a poslije...tko zna.Jedna takva mi je prošle godine propala nakon cvijetanja bez obzira na trud oko nje |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Tvoja bilderica će sigurno zasjeniti moju nebildericu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Juče sam bila na jednoj cvjetnoj pijaci i razgovarala sa jednim prodavačem, između ostalog i Lewisia. On mi je rekao da one moraju da se posade malo nagnute na stranu, jer ne podnose da im je sredina mokra. Sa tako posađenih biljaka kiša se brzo ocijedi, a to je garancija za dug život
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Predivnaaaaaa!
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
makk...prošle godine kad sam prvi put kupila taj krasan cvijetak, odmah sam išla pretražiti sve što mi je bilo dostupno kako bi ga imala i ovu godinu.
lewisia je biljka kamenjara. Treba dobru drenažu korijena. Voli rasti u pukotinama kamenja, pogotovo na nakošenim dijelovima pa kad ju sadimo u kamenjare trebali bi joj dati te uvijete. Voli i da je zaklonjena od direktnog sunca, ali opet da je na sunčanom dijelu. Blo bi idealno da je na pukotini kamenja nekog zidića ili povišenog mjesta i da je neki kamen iznad nje pa da joj dođe kao prirodni kišobran. Tako nakošenoj i zaštićenoj ne bi se zadržavala kiša u središtu listova što bi smanjivalo mogućnost truljenja, a i voda oko korijena ne bi se zadržavala. Ona podnosi do -10°C. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Moja je procvjetala Lewisia magenta |
|
![]() |
|
![]() Pošto je stalno oblačno kvaliteta slike nije dobro dočarala njenu boju cvjeta jer je u prirodi puno ljepša.Izrazito je roze boje. |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Prekrasno!
![]() @Camellia, gdje je držiš da je već procvjetala?
Moja je vani
|
|
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Cure divne su vam Lewisie. Ja sam ih prije nekoliko godina dobila od jedne cvjetne prijateljice i posadila u kamenjar. Nažalost nisu preživjele. Pretpostavljam upravo zbog toga što su bile normalno posađene. Ja to o krivoj sadnji nisam znala
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
moja nije preživila jesenske kiše..bila je predivna....sad znam da mora stajati di je natkriveno...inače - predivna biljka
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
bebolina držim ju u kući jer je kod nas toliko vode u zemlji da ne bi mogla van.Prošla mi je bila posađena vani,podnosila je -45 ali nije izdržala na vrelom suncu.Drugu sam posadila na drugo mjesto u boljim uvjetima i nije ni ona ostala.Ova je četvrta i mislim da ću je držati u tegli od terakote sa ostalim sukulentima.
|
|
![]() |
|
Camellia, imala si neku lewisiu koja je -45 podnosila, eto taj podatak nisam našla, samo da mogu do -10.
Krasno izgleda tako rascvjetana. Moja je na terasi i tek se nazire njeno buđenje. Kod mene nije bilo niti sunca niti topline pa važno je da je živa. Sad će ona krenuti, zima je otišla. |
|
![]() |
|
@Camellia, neka si ti njoj našla mjesto u kući, nagradila je tvoj trud i želju da je sačuvaš
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon to je bila Lewisia little plum.Obično su do zone 6 što znači -23(tako sam našla na netu)Moja je bila iz Bauhausa i sigurno je bila neka novija hibridna vrsta.I ova moja nova je do zone 6.Problem je vlaga ,a ne hladnoća.Hladnoća pustinjska,a to su nemogući uvjeti za nas.Mi bi svi htjeli biljke iz raznih podneblja jer su nam lijepe.Ja osobno kupim upravo zbog ljepote,a o uvjetima ne razmišljam ,a kad ugine,onda mi je žao.Čak mi se puno puta dogodilo da ono što piše na deklaraciji,uoće nije bilo karakteristično za određenu biljku.Ali.. lijepe su dok cvjetaju.Želim naći žutu i bijelu.
|
|
![]() |
|
Camellia...uopće ne sumnjam da ćeš pronaći žutu ili bijelu. Meni osobno je super kad pronađem da može do -10 jer je i to veći minus nego što kod mene bude. No bolje je kad može i više, jer ako mi što strada to je onda u naletu tri zadnje bure pred samo proljeće.
|
|
![]() |
|
Znači nisam jedina kojoj nisu preživjele.
Moon znači kod tebe je klima primorska ili? Camellia evo ih u puno boja. Slika s jučerašnje pijace. ![]() Nisam ih kupila, ali sam od uzgajivača uzela prospekt, nikad se ne zna.... |
|
![]() |
|
Jooooj |
|
![]() |
|
![]() |
|
makk prekrasne su,baš onakve kakve želim.Na kojem je to placu?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |