Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kat.Rea - moj dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kat.Rea - moj dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 09:50
Ni ti ne možeš a da nešto ne čačkaš po zemlji.smile161
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 20:37
Triša mislim da imamo puno zajedničkog LOL. I mene rad u vrtu opušta. Kuhanje mi se sve manje mili, a o peglanju da i ne pričam, ali smile161, to je užitak.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 20:49
Danas dok sam došla sa posla bilo je lijepo vrijeme, pa sam krenula srediti borove. Prvo sam otpilila donje ružne grane. Onda sam digla MM da mi malo pomogne. On je rezao zelene grančice sa grana, a deblje grane sam drobila za kompost. Ispod tih borova mislim posaditi brusnice, pa ću sa zdrobljenim granama pokriti zemlju oko njih. A zeleni dio namjeravam ostaviti da se posuši, odnosno da iglice scure sa grana, jer i to će dobro doći za zakiseljavanje zemlje za brusnice i aronije. A onda je počela padati kiša, a ja htjela na brzinu sve završiti i u žurbi napravila sr..e. Imala sam baš nekakvu grbavu granu za zdrobiti, a kako me grbave grane zezaju kod drobljenja, ja uzela velike škare da ju prerežem. Sve bi bilo OK da grana nije bila preko žice produžnog kabela. Ali ja to nisam vidjela od grane i cvak, kad čuješ grrrr i frcaju iskre...... Biserka prerezala granu i kabel zajedno Wink.
Ali s obzirom da sada pišem, očito još nije došlo moje vrijeme LOL ili me netko gore jaaaako voli.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:17
uuuu,kat.rea,bitno je da si ti dobro
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2009 u 21:22
Netko te očigledno gore jako voli Smile...viš kak se u žurbi najviše naprave gluposti, ja isto tak najviše spetljam kad sam u  sili.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 23:26
Točno SilveK, netko me gore jako voli Tongue, čuvaju me moji anđeli čuvari smile222, kada se ne čuvam sama. Tako je to kada uvijek hoću napraviti čim više posla. Ali.... na brzinu se samo deca delaju i buhe love. Za prvo sam prestara, a za drugo prespora LOL.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 20:38
Konačno jedan dan bez kiše. Prvo u raaano jutro sam se družila sa peglom, a onda sam išla na plac. Bila sam karakter i kupila samo jedan cvijet samo sam zaboravila kako se zove smile42. Znam da hrvatski naziv ima veze sa koraljima, ali ja blento nisam zapisala. Onda obavila špeceraj šoping i produžila u poljo trgovinu vidjeti jesu dobili brusnice. Več sam ranije bila kupila dvije i danas sam ulovila još dvije. Iziđem iz trgovine i idem prema autu i ispadoše mi oći. U dvorištu preko puta trgovine vidim nešto prekrasno. Ja sam doslovno ovako smile64smile93izgledala. Da ne duljim, žena ima panj cca 30 cm visok u kojega je posadila nekakav puzavac srbrnkastih listova, ali se tako raširio da je sve skupa krug širi od 1 m u promjeru. Ja zinula k`o som i utom se iza kuće pojavi gospođa i ja ju pitam lijepo što to ima posađeno. Uglavnom nije mi znala reći kako se zove, ali veli hočete da vam izvadim malo. Pa kako da ju odbijem, kad već nudi WinkLOL. Izvadila mi je toga i još jednog puzavca, a onda smo se raspričale o cvijeću i žena videć kako ja slinim ode u kuću i još mi natrgala pelcera sobnog cvijeća. Većina su mislim begonije, 3-4 vrste i jedan pelcerić nekakvog drvca. Još sam ju tražila dopuštenje da dođem poslikati taj puzavac kada procvate. Joj, nadam se da ću uspjeti uloviti kada panj bude u cvatu.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 20:42
Jel to Koraljna zvončika,kaj si kupila?
Joj znala sam da sam još nekaj radila,u šopingu bila i ja i jutros,doslovno ranom zorom peglala.Viš,skupa smo peglaleLOL
Jesu ti ljubičice procvale?? Sutra bum uslikala svoje pa ti pošaljem novi paket tih roza i ako budeš htjela još koju boju.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 21:11
Poslijepodne je bilo radno. Prvo sam u cvjetnjak posadila crvenu astilbu  i visoki phlox što sam zimus kupila i posadila u posude. Onda sam išla nešto napraviti od onog panja sa sjeverne strane kuće. Već sam pisala da neznam što će biti snjim, da je jako strunuo, ali prošli tjedan sam skinula koru sa njega i očistila od korjenja višegodišnjeg suncokreta. Onda sam ga ostavila par dana da se malo prosuši i da vidim šta da radim sa njim. Evo kako je izgledao danas
Prošli tjedan sam na igralištu ( gdje svi susjedi bacaju granje koje kure) vidjela jedan nagoreni i skoro skroz truli panjić i danas sam otišla po njega i postavila ga u ovu veliku rupu u mom panju.
Na ovoj slici se vidi (iznad lopatice) da ne samo da je strunuo i ostao bez kore, nego ima i jednu veliku rupu sa desne strane. Baš zbog te rupe sam bila u dilemi mogu li uopće više išta posaditi u ili na njega, jer nema što zemlju zadržati. Onda sam se dosjetila i turupu nekako pokrpala komadom plastične posude, tako da sam u onu gornju rupu posadila sedum i još nešto Wink, a u panj "podstanar danas dobiveni puzavac. Pored panja sam malo ukopala u zemlju cca 1m isprepletenih odrezanih starih grana glicinije. Uz njih mislim posaditi nešto što će se pentrati po njima, možda dragoljub ili nešto tako. Nadam se da će ova moja mudrija funkcionirati, a to bi značilo da sam još malo produžila život staroga panja. Nisam uspjela sve to skupa poslikati, nadam se da budem sutra. Onda je MM pokosio dvorište, a ja sam u panj sa južne strane posadila danas kupljeni cvijet i bijelu i dvije roza potočnice. Od ranije tu imam nekakav karanfilček i nešto niče pa nisam htjela sve raskopati, odnosno više saditi dok ne vidim što je to niklo. Još sam uspjela izvaditi žalfije za mamu i monnu, pokupiti pokošenu travu, jer je na nekim mjestima baš bilo puno, pozalijevati posađeni i pokupiti smeće i već je bilo 20 sati i noć.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 21:22
Ne Shasha, nije koraljna zvončika. To je neki cvijet koji visi, ima crveno koraljne cvjetove. Kako mi je dečko objasnio, voli sunce, ali mu smeta magla, tako da se u jesen čim počmu magle mora vaditi i pospremiti da bi opstao preko zime. Več sam x puta sama sebi obečala da neću kupovati cvijeće koje je zahtjevno i koje moram vaditi i pospremati, ali neda mi vrag mira, moram švrljati po placu i onda naletim na nešto što me osvoji na prvi pogled Wink, a onda poslije misli šta češ i kako po zimi smile42.
Ljubice mi nisu još procvale, mislim da su se primile jer se vide listići, ali cvijeta još nema. Ma valjda budu.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 20:52
Ha,ha,ha smile42sjetila sam se šta sam jučer kupila, pa onda potražila na netu da se uvjerim, cvetek je ruselija (koral plant), LOL pa rekla sam da ima veze sa koraljima, sliku( sa neta) sam stavila u "malo smo se ponovili".
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 21:00
meni je panj baš guba- ja volim šabi šik na prirodni načinWink
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 21:25
Ma i meni je, samo je tako strunuo da je ostala samo sredina drva, koja je za sada zdrava i okrugla, a ovo malo vanjskog dijela i kore je polutrulo i šupljikavo, pa je teško saditi. Nisam danas stigla poslikati ga u novom izdanju, jer sam slgala pakete. Uspjela sam spakirati za Dadu i Monnu, a za tebe Mamaa bum sutra. Moram nači dovoljno veliku kutiju, jer ovo što imam doma mi je sve premalo LOL.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 21:56
Panjev is u super, jedva čekam da vidim što ćeš u njih staviti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 10:36
Kat.rea tako sam se nasmijala od srca, kada sam čitala, šta si sve od cvijeća dobila od nepoznate gospođe. smile96
A što se tiče naziva cvijeća, ja sam ove godine postala mudrija...ja odmah tetu na placu zamolim za papir i olovku, i odmah si zapišem šta sam kupila...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 21:18
Je Proljeće, ali ja sam kupila samo jedan cvetek i bila uvjerena kako ću zapamtiti Wacko, možeš misliti, ali probala sam ja na netu pod "koraljka" ali on meni seve neke Koraljke..... , daje ali ne cvijet LOL, ali je drugi dan bubreg proradio smile96. Danas osim otpreme paketa nisam baš nešto stigla napraviti. Poslije sam još uspjela izvući nešto klijanaca na lođu. To mi je pod krovom i tek poslijepodne dođe sunce, pa neka se privikavaju na vanjski svijet.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 22:38
Danas dođem s posla i dočeka me žuta ceduljica od pošte i onda mi kliker proradi da mi je jučer Shasha poslala SMS da joj treba hitno moja adresa, ali kako je to bilo dok sa u specijalnoj bolnici Naftalan čekala za pregled kod fizijatra, ja sam samo odgovorila i poslije zaboravila na to smile42. E sad hvala Shasha na plavobijelim i boje ciklame ljubičicama i još nešto što mislim da sam prepoznala, ako se ne varam to treće su đurđice Wink. Na brzaka sam napravila ručak i odjurila na poštu po paket i odmah sam i posadila. Poslije sam okopala jagode i tayberri. U subotu sam poslala MM kod svekra da se dogovori s njim kuda sa nekakvom kramom što je djed navukao iza borova, a koja se prije nije vidjela jer su borovi bili skroz do zemlje i jako široki. S obzirom da sam ja u četvrtak porezala sve donje grane, sada me ta krama bola u oći, a stvarno je navukao svega kao hrčak. Prvo se djed naljutio, kada je MM došao da to počiste, ali se poslije smirio i počistio to. Ostali su još komadi cigle i komadi od betona od opločenja, ali to ću več ja upotrijebiti i jedna betonska cijev, odnosno komad cijevi od cca 50 cm, valjda od kanalizacije kojoj sam ja danas našla mjesto. Malo sam ju ukopala u zemlju da ju učvrstim pored panja, pa več otprilike znam što ču posaditi unutra, samo moram još udomiti biljčicu Wink. Naravno pod noć sam sve posađeno pozalijevala i bogme, več je bilo 20 sati. Onda smo Rea i ja odrapile našu rutu brzog hodanja-trčanja i za danas dosta.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 21:39
Stigao paket! Hvala, hvala! Baš sam se raveselila...a što je svega natrpala unutra, imala sam cijeli dan posla sa sadnjom!smile58smile79 Jagode su već dobile počasno mjesto, uskoro ću staviti slike.!
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 21:49
Mona jeli sve u redu stiglo, nije se skuhalo?
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2009 u 22:02
Ja sam danas poslije posla stavila kuhati ručak i odmah otišla van ( dok se smije u zemlju). Posadila sam begonije i pelargonije što sam u jesen zapelcala. One su mi bile u radnoj sobi na prozoru i baš su otišle u zrak.Zato sam ih danas još posadila u žardinjere i MM mi pomogao odnijeti na lođu. Tu im tek poslijepodne dođe sunce, pa mislim da će im biti bolje nego u sobi. Oko klematisa sam posadila potočnice, da mu noge budu u hladu i zapiknula mu 3 bambusova štapa da se po njima mota. Poslije sam još sve pozalijevala, pregledala sijance i več je bila noć. Moj skuhani ručak je meni bio večera, a poslije večere sam još krenula u borbu sa Reom. Kako je naglo zatoplilo, njoj je počela stravično curiti dlaka, pa dvorište izgleda kao da je pao snijeg. Bilo bi to super da ona hoće biti mirna, ali ona to smatra igrom, pa se stalno glupira. Dok sam ju očerupala bila sam mokra kao miš.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.