Šeboj, romanija - Cheiranthus cheiri |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Korisnik | |||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Jese li čuli da se ovaj lijepi cvijet zove još i fajgl? Tako se reklo kad sam ja bila djevojčica.
|
|||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Tratincica44 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
||
Natalija, hvala na savjetu. probat ću tako!
|
|||
![]() |
|||
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
||
Uspjela sam ih i ja nabaviti u Osj. na tržnici. Tri boje bjela, roza, ljubićasta, sve dupli cvjet i jako mirišu,a imaju svjetle listove.
|
|||
![]() |
|||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
||
Moj već ocvao i ne vidim mahune sa sjemenkama. Kako ga sačuvati za iduću godinu?
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
||
![]() |
|||
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
||
Pa ja vidim da tu ima mahunica. Dobro provjeri Miro.
|
|||
![]() |
|||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
||
Preporučam se za sjeme :) |
|||
![]() |
|||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
||
Sad kad malo gledam slike, nikako ne mogu vidjeti razliku između chierantusa i matthiole, a vidim da dosta ljudi ima isti problem. Da li mi tko zna reći kako točno razlikovati te dvije biljke. Znam da kod nas u Istri zovu i jednu i drugu romanija, valjda se misli da se radi samo o sortama, ni ja nisam siguran da li je u vrtu moje mame matthiola ili chierantus, makar sad kad sam prošvrljao po netu čini mi se matthiola?
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
|
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Eto, znači ja imam matthiolu, kad bude spremno čujemo se za razmjenu. Hvala na objašnjenju.
|
|||
![]() |
|||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
||
moj šeboj u vrtu ima opet pokoji cvjetić, vjerojatno stoga što sam pokraj njega nešto zalijevala
![]() |
|||
![]() |
|||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
||
primijetila sam, tek neki dan da si niknuli šeboji koji su se sami zasijali u vrtu, ali su dosta krhki, nisam sigurna da li će moći prezimiti vani
|
|||
![]() |
|||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
||
To se meni lani dogodilo, baš bi me razveselio, vjerujem i tebe.
|
|||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|||
![]() |
|||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
||
Dok sam bila mala, pun vrt je bio romanija, od onih šatiranih žuto-bordo,
rozih,... a sada niti traga ni jednoj ![]() valda su sađenjem drugog cvijeća, prekopavanjem, nestale; možda su i smrzle, jer moja mama i nona nisu skupljale sjeme - same su se rasijavale. Voljela bi imat ponovno ovu starinsku rožicu u vrtu. |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
Imam ti ja sjeme draga moja a nisi mi ni daleko
![]() |
|||
Rijeka
|
|||
![]() |
|||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
||
Hvala Mira K,
vidimo se na kavici. ![]() Puno pozdrava i ![]() |
|||
![]() |
|||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
||
Dođi sa korisnim informacija glede prijedloga budućih kava ( za sada tajna za sve
![]() ![]() |
|||
Rijeka
|
|||
![]() |
|||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
||
Taj žuto smeđi raste i u mom vrtu, voljela bih znati dali netko ima onog ljubičastog, taj me vraća u djetinjstvo.
|
|||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |