Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Osteospermum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Osteospermum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 18>
Korisnik
Poruka
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2008 u 10:38
ali ga ima i u sjemenkama ja nisam nigdje vidjela po trgovinama, kako skupiti sjemenje od biljke....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2008 u 22:51
Ja sam sjeme dobila, ali jednostavno ostaviš cvijet poslije cvatnje da se dozori sjeme na biljci...i pokupiš dok je suho.
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 08:42
u toplijem podneblju zna se i sam rasjemeniti, tako da sljedeće godine bude dosta novih biljčica
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 09:51
...a ja sam jutros otisla po jeso jedan LOL u Konzum, heheh ne mogu im odoliti, predivni se!
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 10:10
i ja ću izgleda trebat u pohod po susjedstvu, pa da vidim ko ima biljčicu da "posudim" malo sjemena...a kad se sije, kakvi mu uvjeti moraju biti
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 12:57
ima ih raznih boja, jednobojnih i šatiranih, čak i različitog oblika latica ali su mi svi prelijepi
Na vrh
VITA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VITA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 18:37

Ja sam svoje prošle godine doslovno pokosila kosilicom jer sam mislila da su "gotovi" Na moje iznenađenje niknula je cijela gomila novih biljčica koje se spremaju na cvatnju. Kada procvjetaju uslikat ću ih.

Na vrh
Nina View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 233
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2008 u 22:31

mene je jednostavno osvojio i ove godine je moj broj jedan. a kakav mu je tempo rasta? danas sam u jednoj sjemenarni vidjela male od 1,80 KM, pa ne znam isplati li se u njih investirati i čelati ili odmah kupiti malo veće?

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2008 u 22:36
pa veče će biti i skuplje a i ove male će narasti :)

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 10:17
Originalno poslano od člana Nina Nina napisao:

mene je jednostavno osvojio i ove godine je moj broj jedan. a kakav mu je tempo rasta? danas sam u jednoj sjemenarni vidjela male od 1,80 KM, pa ne znam isplati li se u njih investirati i čelati ili odmah kupiti malo veće?

Brzo rastu, mirno možeš kupiti mali i posaditi vani

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 10:33
Jel netko zna da li ovaj domaci jarko ljubicasti pravi sjeme? Ja sam vise puta gledala, nesto mi se ne cini da napravi sjeme. I oko moga ogromnoga nema malih niknutih,nego samo se njegove grane hvataju za zemlju i zakorjenjuju.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 11:17
Moralo bi biti sjeme kao i kod svakog, ali nemam ništa protiv da se zakorjeni, pa kad se dobro uhvati, molim te misli na mene - tako dobijem gotovu biljčicu, jedino je pitanje dali će biti baš takve boje. A možda si ti to već provjerila.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 11:40
Tako sam tužna jer je bio prelijep, a pogledajte ga sada! Kupljen u Baumaxu nedavno ali mi je odmah bio čudan, izgleda da mu nema spasa!!!Cry
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 11:54
a da ga ošišaš...možda krene ponovo 
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 12:16
...da njemu nije previse vode?
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 13:12
Zemlja je vlažna, ali on ne pliva u njoj,ako to mislite.Nisam ga zaljevala već par dana!
Misliš Iris da bih i to mogla pokušati, na kako kratko da ga ošišam?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 13:52
I meni izgleda ko da je od previše vlage takav. Ne znam,nije mi se to nikad desilo no ako ga porežeš,poreži ga na 4-5 cm od zemlje.E sad ne znam koliko je velik taj tvoj i koliko je odozdo razgranat. Probaj(ako ima od zemlje više grana) svaku granu odrezati da barem dva pupa(kod lista) ostanu.List možeš odrezati ako je i donji takav.
Nije da ja to znam,nego mislim tako. Naime,tako ja radim u sličnim situacijama.
Nadajmo se da će neki stručnjak doći i iz iskustva reći šta mu je i šta se treba raditi.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 15:12
Ma netko mi je na forumu već rekao da on voli jako vodu i da ga zaljeva svaka 2 dana, ma nije moguće da sam ga zeznula???
Danas ću ja njega odmah presaditi u novu zemlju i podrezati.Drži te mi fige da sve bude OK!!!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 08:22
Držimo fige,ProljećeThumbs%20Up no ako i propadne nemoj previše sebe kriviti. Bitno je gdje kupuješ biljku i u kakvom je stanju.I sama si rekla da ti je čudan bio kod kupnje.Tako da je moguće da nisi ti kriva,izgleda da je već bio takav.
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2008 u 08:26
evo i ja sam jutros kupila dvije biljčice, nisu bile u najboljem izdanju ali mislim da im je to od toga što su dugo bile u trgovini i što nisu zalijevane, tako da ću ih popodne presadit i zalit pa ćemo vidjeti hoću li ih uspijeti spasiti...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.