Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 203> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super Korijenko. Pravim popis izdržljivih biljaka za ubuduće, vrt mi je u hladnijim krajevima. Svako iskustvo je dobrodošlo.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I tvoj povrtnjak je prekrasan - uredan, zelen, zdrav, bogat!!!! Bravo, vrijednice naša! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa za uskrs sad znam kamo ću otić - luk će bit super, a za mene je sve to iz tvog dvorišta, obožavam zelenjavu svu, pa čak i porulik, zato ne volim neke druge stvari, ali što sam starija sve je manje toga što ne volim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Baš lijepo
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Ja sam sa pčelama moglo bi se reći cijeli život. One su tatino carstvo od njegove mladosti a već je davno ušao u osamdesete. Sve sam radi oko njih jer je nas svih strah pčela. Malo mu pomažemo kod vrcanja. Jedino je žalosno što taj pčelinjak nema nasljednika jer se nitko s time ne želi baviti.
Za to treba imati veliku volju,puno vremena, bez straha i nije to baš više jeftin hobi pogotovo tko ima puno košnjica.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lavanda, bravo, bravo!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Korijenko, strašna
![]() ![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Anaida, pa to je Korijenko- Worzel Gummidge,engleska dječja serija iz osamdesetih godina. Ovo je glavni glumac Korijenko. Moja najbolja serija iz djetinstva, ne znam da li se je ti sjećaš. Možeš na youtube pogledati isječke iz epizoda samo utipkaš Worzel Gummidge.
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
....ali je grozan, a ti si tako slatka ma bas ti ne pase
![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Našla sam konačno vremena da prebacim slike iz aparata što sam slikala u nedjelju. Kako je kod nas kiša postala sve učestalija treba stvarno ulovit ono malo što zasije sunce. Tako je bilo i ovaj vikend pa sam malo prolunjala po vrtu. Počupala sam već neke kadifice i astre koje su se osušile, porezala sam ruže stablašice i pripremila ih za zimu. Japanske anemone i zvjezdane sam isto porezala jer su zbog ove kišurine pocrnili.
Oko noćnih frajli je iz popadalog sjemena niklo jako puno mladica i isto tako i od kadifica. Šteta da će to za koji dan propasti.
![]() Neuništive kadifice-zakon u vrtu, imam raznih varijacija na temu
![]() Margarete također, cvijetati će do najveće zime, visoke ili niske varijante uvijek su u mom vrtu. Ovih dana ću ih pelcati u jedan stari lavor i tako iz godine u godinu uspijem zakorijeniti oko pet mladica za drugu godinu.
Ono što mi fali kupim na placu. Bijelu margaretu, više ne cvate, dobio je
MT pred tri godine za rođendan i nju svake godine vadim iz vrta i sadim u kantu da mi prezimi u garaži a na proljeće opet u vrt na isto mjesto. Ove godine je ogromna i strah me je da ne oštetim korijenje kad budem vadila iz zemlje.
![]() Begonijice su isto još uvijek lijepe ali ne znam da li je i kod vas tako ali moje koje su u vrtu preko ljeta jako malo rastu i stalno su kilave mi bismo rekli "ne daj ti bog semo ni tamo" dok ove u vazama rastu ko lude i triput su ljepše, evo ih tu dole:
![]() Ove male žute četkice nasljedila sam od mog tate pred jako puno godina
i strašno ih volim.
![]() ![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Cvijeće na balkonu se isto još uvijek ne predaje. Pogotovo me razveseljava ovaj jaglac koji ne prestaje cvjetati već dvije godine. Još nisam imala niti jedan cvijet koji je toliko vremena konstantno cvao. Ubrzo ću ga staviti na hodnik i tamo će mi cijelu zimu cvasti. Ne znam odakle crpi tu silnu snagu. U ove dvije godine dobio je možda pet puta tekuće gnojivo. Ciklame su isto pune pupoljaka, pripremaju se za cvat, kapulice traju iz godine u godinu. ![]() ![]() Fuksije i barbarože su u štrajku. Evo ova jedna je recimo OK
![]() Ježići vas pozdravljaju dok tegle težak teret na leđima
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ovo žuto nikad nisam vidjela, a baš je lijepo
|
|
![]() |
|
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Jako lijepo cvijeće i lijepi teglinčići,pogotovo ovi ježići.
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Super Korijenko, sve je lijepo, ali ovaj posljednji je kapitalac.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Korijenko sve ti je divno,ali ona zuta cetkica je bas interesantna.
|
|
![]() |
|
Hvala cure na pohvalama, vidim sviđaju vam se žute četkice, moram potražiti po malo boljim enciklopedijama bilja jer u knjigama o uzgoju cvijeća ne mogu naći kako se stručno zovu. Lantana na kojeg kapitalca misliš, šta na ježurku ježa?
A jadni, toliko su se već tereta nateglili, svako malo pa im natovarim koji novi kaktus.
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
.....bedasti pitaju.
![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Pitanje na koje se more ogovorit ni bedasto
![]() Ja ću sad pokidat gornje mlade kitice cca 10-20 cm veličine i samo ću ih zapiknut va zemlju kupovnu iz vreće. Ja imam par starih lavora, izbušila sam na dnu rupe, napunim do vrha zemlju, popikam kitice, malo pritisnen da ih fiksiran i preko zime držin va garaže jer mi ima puno svjetlosti. Zalevan onako ne preveć da ne bi zgnjilile. Ne uhvati se svaka ali postotak
uspjeha je velik.
Triša mi je dala i hormona za ukorjenjivanje ali to čuvan za specijalne biljke koje teško ukorijenim, i za neke gdje dobijem samo jedan pelcer pa onda neću riskirat.
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
netko cuka kamenje,a ježeki kaktuse
![]() kako si to složila? ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja imam isto ove žute, koje ne prestaju cvjetati, ali neki dan smo polomili desetke grančica, kad smo rušili jedan amul, pa sam sve zapiknula u zemlju, tako sam ih već zakorjenila (bez hormona) hrpu. Ne znam dali sam je Rijeki već dala, ali biti će ih kod mene- male biljčice s korjenčekom na proljeće.
Korjenko meni su osobno bijele puno ljepše, ali nikada nisam uspjela kao s ovim žutima da mi neprestano cvjetaju.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |