Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljetni jorgovan - buddleja daviddi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljetni jorgovan - buddleja daviddi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 11>
Korisnik
Poruka
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2011 u 12:35
Moje budlejice upravo zapelcane smile127
klasa optimista
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2011 u 15:26
Originalno poslano od člana Klimatis Klimatis napisao:

Naše budleje odgojene u Zg. lijepo su se razrasle na Krku.Prekrasni grmovi, zaljubili smo se u njih, jer im stvarno ne treba puno njege.Kad ih je najbolje orezivat? Sada i li na proljeće?Morat ćemo sad u potragu za drugim vrstama, gledali smo okolo, malo se informirali; pa im njih jako puno vrsta.[IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />[IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />

Ljetni jorgovan se orezuje krajem zime. Ako su grane dugačke postoji opasnost da ih zimi vjetar (ili snijeg na kontinentu) oštete pa ih na kraju vegetacije, kada opadne lišće možeš nešto skratiti. U proljeće drastično oreži tako da na svakoj glavnoj grani ostaviš svega 2 - 3 pupa. Orezani ostatak ljetnog jorgovana ne treba da bude viši od 30 - 40 cm od zemlje.

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2011 u 20:39
Puno hvala.SmileSmileSmileSmile

Sad do mbm-a.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 22:57
Moje su ogromne i imam tri vrste: ljubičastu, bijelu i neku tamnije ljubičastu ali sam vidjela da ima i crvene. Neznam jeli crvena baš crvena ili je ljubičasto - crvena? Ima li tko da vidim sliku? Bilo ih je u plodinama pa nisam htjela kupiti, nisam sigurna da će biti baš onakva kakvu nemam.

Pomozite..

lako se zakorjenjuje i dosta brzo raste.. evo jedne mlade od proljeća

Bijela
U proljeće je bila ovakva

a sada ..

Rijeka

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2011 u 13:03
Preljepe su ti budleje!Clap
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 21:08
ja ima budleju roze boje i grančice su joj tanke,svejedno ću je obrezat ovaj tjedan..ono što me zanima je ,dali mogu te tanke grančice zapelcat 
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 21:15

Ljetni jorgovan se vrlo lako zapelca reznicama. A što se tiče orezivanja, on se svako proljeće obavezno vrlo oštro oreže.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 21:39
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

ja ima budleju roze boje i grančice su joj tanke,svejedno ću je obrezat ovaj tjedan..ono što me zanima je ,dali mogu te tanke grančice zapelcat 

možeš, ja sam lani samo takve i pelcala jer je bio mlad

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 21:43
seni nam se dugo nije javila na forum, ali lani sam je pitala kako da orežem lj. jorgovan da bude formiran u stabalce
upozorila me da to ne činim jer ću ga uništiti, naime, tako je njen propao

voljela bih da se javi da ona objasni zašto, nisam sigurna da bih ja to na razumljiv način prenijelaEmbarrassed

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 21:50
meni je i tvoj lijep iako nije stablasica .sviđa mi se i grmic od lj.jorgovana,mada bi bilo lijepo imat obadvoje ,ako se lako zakorijeni zasto ne..orezat cu ga sutra a pošto pupova još nema ne mogu ga orezat na 2-3 pupa nego ću ga prikratit na nekih 15 cm ...
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2012 u 15:25
Kamenjar, Cimi je htjela reci da se ostave 2-3 pupa kod orezivanja, a to je vidljivo na grani kao lagano ispupčenje, odnosno mjesto gdje izrastaju potencijalne grancice, a ne misli na konkretne pupove sa liscem. Osim toga, jedan od poznatih engleskih vrtlara veli za ljetni jorgovan: Koliko god ga orezali, necete ga ubiti.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2012 u 17:27
Ovo su moja dva primjerka, bjeli vec oma ocvalih cvatova.

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 20:07
ja sam vjerovatno jedina osoba kojoj je propo ljetni jorgovan ,zasto? nemam blage veze,u jesen sam ga prenijela i posadila u drugi vrt i mozda sam ga sa tim ubila
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2012 u 06:32
kamenjar jedina nisi sigurno, a sigurno je povenuo jer si mu možda prekinula korjenčiće, lani se tek zakorjenio pa je bio osjetljiviji

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2012 u 21:33
Moram priznati da se i meni jedan osusio i to za zeleno-bijelim liscem. Sadnica je bila mala, a ja sam tada dolazila samo vikendima. Ocito se posusila zbog predugog razdoblja bez vode.

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 09:19
Originalno poslano od člana Carol Carol napisao:

Ovo su moja dva primjerka, bjeli vec oma ocvalih cvatova.

Draga ovo ti je jako,jako lijepoClap

"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2012 u 13:12
Originalno poslano od člana Carol Carol napisao:

Moram priznati da se i meni jedan osusio i to za zeleno-bijelim liscem. Sadnica je bila mala, a ja sam tada dolazila samo vikendima. Ocito se posusila zbog predugog razdoblja bez vode.

i ja mislim moj da se posusio iz istog razloga..iako sam tu,nisam ga zaljevala ,nisam uope ocekivala da ga izgubim...dobila sam novu reznicu ,valjda ce me ovo ljeto uveseljavati svojim cvjetovima.sad imam i bijeli ,čuvat cu ih
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 23:22
Jako se lako primaju reznice, jedino treba brinuti dok je mlada biljka kasnije raste bez ikakve posebne njege, moje je narasla dva metra i pretvorila sam je u stablašicu, otkinula donje grane i otišla je u visinu. 
život je more
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2012 u 01:03
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

I ja tražim B. Alternifoliu već duže vrijeme, samo je nigdje nisam uspjela nabaviti - a izgleda da ju ni na forumu nitko nema.

Vidjela sam je u MBM -u Wink

Malo je drugačija od ovih koje mi imamo.
Slika sa neta:

Rijeka

Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 15:17
Drage forumašice i forumaši! Evo da Vam se javim sa izvještajem o mojim grmićima donešenim iz St prošlu jesen... Posadila sam ih u dvorište, na premali razmak (od jedno 40cm) Embarrassed ali lijepo su se primili, u proljeće krenuli, ali su mi se ispod jednog, a možda i drugog, naselili mravi Unhappy Jedan je visine oko pola metra trenutno, ali drugi baš i ne napreduje... Poslikat ću danas da vidite, ali očito ću ih morat presaditi?
Vaši grmovi su divni od reda, nadam se još kojoj sličici...
Koliko najbliže zidu bi ju smjela posaditi? Dobila sam upravo za rođendan (malo uranjen poklon), još dvije sadnice budlejice Smile
Nemam baš preveliko dvorište, pa čak razmišljam da jednu posadim na selu u voćnjaku, ali neću ju moći zaljevati nego jednom tjedno, možda to ipak onda nije dobra ideja?
Evo malo da prokomentiram i puzavicu... zanimljiva je i lijepa, ali moram priznati, ovi Vaši grmovi na slikama su mi ipak puno ljepši... Jedva čekam da moji dobiju neku formu i uklope se u naš vrt!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 11>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,280 sekundi.