Stapelia, orbea - Asclepiadaceae |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 13> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super su! Vidi moje kolike su već
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Odlično emilly samo ih je teško održati ja sam ih jednom sijala i odustala, zapelcala sam ti orbeu nek još malo ojača, stapelija se još trudi valjda će biti nešto od nje ako ne onda u proljeće.
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Zašto ih je teško održati? Šta se tvojima desilo?
Hvala za orbeicu! Stapeliju mi je jagoda poslala (ne znam da li je ta ista kao tvoja) ![]() |
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Stiglo mi je sjeme od ove kako kazu smrdljivke.
Emilly ,u kakvu zemlju si ih sijala? I kak cesto zaljevas? Kak se drze bebice ? |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Nisam bila dugo na ovoj temi...Večeras sam malo svratila da vidim što se događa....EMILY prekrasne su ti bebice, moje nisu tako jake i velike kao tvoje...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam imala prekrasnu ogromnu orbeu variegatu prije par godina, cvjetala, bilo sjemena, pelcera... izgledala je neuništivo
prije 3 godine ostala mi je vani preko zime i uništio je tadašnji snijeg/led, dobila sam komadić poslije, ali nikako da mi se primi kako treba, da bude lijepa i zdrava kao ta stara, stalno se nešto kilavila, par grančica je otišlo u dužinu, nikako da se popune i ojačaju, a bila je na suncu mislila sam da joj je tada naškodila vlaga i led koji je prekrio, sada je ostala na balkonu, uz zid kuće, kiša i snijeg ne mogu do nje, ali sam se prevarila - baš je gledam jučer, sva se pokunjila, promrzla nije još sve gotovo, ali definitivno nisu za vani zimi, kod mene |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
i moja je 4 god podnosila sva ,bila je neunistiva al ove god mislim da sam je izgubila...neznam ocel se oporavit ,promrzla je
|
|
![]() |
|
Ajme sorry, tek sam sad ovo vidjela ![]() Possijala sam ih u zemlju za kaktuse. Planiram ih presaditi i dodati im malo perlita. Sad su već dosta porasli, moram ih sliknuti sad koji dan ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,prekrasna je
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
http://www.stapeliads.info/serv/core.s3
Ako nekog zanima ovdje može vidjeti vrste stapelioida sa slikama. Klik na rubriku SI data base |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Pinus, kad ti je ova tako lijepa, zašto ju seliš ? Ostavi ju kao i do sada, mislim da je svojom ljepotom ( o mirisima sad nećemo ) to i zaslužila !
Ja sam do sada imala dosta njih, i nisam ih uspjela skužiti, djeluju mi dosta hirovito. Proljetos sam dobila pelcer od gigantee, dugo je kunjao, i taman kad sam mislila da od nje neće ništa biti, ona se pokrenula, čak je i novi izdanak dobila. Nastavak slijedi.....ko zna kad.... |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Glikice, problem su i drugi moji sukulenti, isto tako i sijanci adeniuma, pahiča, kaktusa, itd. Prozorskih polica je stalno isto
![]() ![]() Radim malo inventuru dok ne počne panika kuda što preko zime. Ako stapeliji neće odgovarati u garaži neću ju niti gurati u garažu. Mislio sam da možda ima netko iskustva sa hladnim i tamnim prostorom kao mjestom zimovanja za stapelie. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Onda ti nema druge nego da si ( kako god znaš) Nabaviš još prozorskih polica.
|
|
|
|
![]() |
|
Kod mene sve žena radi, Reći ću joj neka se primi posla. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
moja ih svekrva drži na prozoru u hladnoj garaži, e sad koliko je tamo stupnjeva zimi, ne pitajte jer neznam. Ne bude im apsolutno ništa, ali joj isto tako nikad ni ne cvjetaju.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Kad slijedeći puta budem išla kog gosp. Čordaša pitat ću ga gdje on svoje stapelie drži.
|
|
|
|
![]() |
|
Mislim da ne bi smjele biti ispod 10 stupnjeva bar ju je moja kolegica s posla držala preko zime u podrumu gdje je otprilike takva temperatura.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Ako je kod tebe Pinus gužva,znam gdje bi mogla prezimiti
![]() bit će mažena i pažena čitavu zimu,a na proljeće ,kod tebe ![]() A supruga može pogledati serije!
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Pinus može na 5 stupnjeva ali na svijetlu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |