Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 34567 407> |
Korisnik | |
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda,pročitala sam na jednom site-u uzgajivača adeniuma da mahune sazrijevaju 3-7 mjeseci,ovisi o temperaturi i količini sunca.Tak da budi strpljiva!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rain
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
evo,sjeme je stiglo i adeniumi su posijani prije točno 3 dana u mješavinu perlita i komposta za kaktuse,poklopljeni,zalijani sa kišnicom i stavljeni na radijator.
Evo sadašnjeg stanja. Dalje bumo vidli |
|
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
već su nikli suupeer, bit će oni i dalje dobro vidim da su lijepo ušuškani
|
|
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Rain! Držim fige da brzo narastu veliki, lijepi i debeli...sa puno puno cveteka!
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuksija nisam dugo bila na ovoj stranici i nisam ti se zahvalila za komentar,zato to činim sada. To oko mahunica je super nisam uopće znala te podatke i moram biti strpljiva i čekati da mahunice sazriju, pa da onda krenem u sijanje..Flavia mi je savjetovala da ih obučem u čarape jer se navodno rasprsnu i onda ih ima svukuda,a bila bi šteta da ih pogubim....Već su dosta debele, a kad će sazreti ko zna....Biti ćete obavješteni na ovoj temi....
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rain hvala ti na na informacijama za mahune.Moram biti strpljiva jer nisam sigurna koliko već sazrijevaju....Ako je to 3-7 mjeseci onda ima još vremena, ali nikad se ne zna....Moram te pohvaliti za tvoje adenijume koji su ti nikli...Baš super i to samo za 3 dana...Gdje si nabavila sjeme i koje su boje?
|
|
sutra je novi dan
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Rain!
Koliko ih imas? |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
rain
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joooj,nisam mogla odoljeti,naletjela sam na aukciju na Ebayu,bili su jeftini i nije baš bilo interesa,tak da sam malo pretjerala i kupila desetak boja obesuma-nekoliko raznih crveno-bijelih-rozih kombinacija,žuti,boje marelice,jedan duplog cvijeta,neki sa šiljastim listovima i jarko rozim cvjetovima.Kasnije sam još slučajno naletjela na Ad,arabicume,za koje sam kasnije pročitala da se rijetko nađu u prodaji i da je skupo sjeme.Bilo je u prodaji samo 12 paketića po 5 sjemenki,pa sam ulovila jedan paketić,to bi trebalo doći idućeg tjedna.Svo sjeme je iz Tajlanda,od firmi koje se bave isključivo uzgojem adeniuma.Oči su mi ispale kad sam vidla slike njihovih adeniuma,osobito arabicuma visokih 1,5m,sa deeebelim kaudeksima i ogromnim debelim korijenjem.Sretna bum ako mi od svih tih sjemenki odrastu bar 2-3.
|
|
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od par sjemenki koje sam dobila od Flavke ,za sad je samo ovaj niknuo.Jedan ali vrijedan.Za meneee,bar..Hvala Flavka...
|
|
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OOO Alisa, baš mi je drago da je niknuo. Nadam se da će i drugi, makar je i ovaj jedan veliki uspjeh jer je od ukupno 10 sjemenki iz te ture niknuo samo taj jedan, što znači da je sjeme bilo staro....i trebalo mu je više od mjesec dana da nikne! Super!
Nadam se da ću i ja uskoro staviti sličice svojih niknutih iz Raininih sjemenki!
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rain slikice malih buca
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bromi....evo sad će fotkice Raininih bebača....ako bude sreće....
|
|
rain
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Evo,evo!
Nisam baš prezadovoljna,dosta sjemenki je istrunulo(valjda od silne brige),a ovi kaj su živi su od danas u solariju,čine mi se prilično izduženi Imam jednog albina,vrlo je napredan,krenuli su prvi pravi listići,pod lampom je pocrvenil od neugodnosti.Znam da ne bu dugog vijeka,ali baš mi je jaaako drag A ovo su (za sada)pravi i zdravi dečki jedan tek nikli mališan kojeg sam morala skidati iz pidžamice A jednog lijepog dana budu ovakvi hanči,fala |
|
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš su medeni, a ovaj bijeli je poseban.Zakaj misliš da nebude dugog vijeka?
|
|
rain
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa vele da albinosi ne mogu dugo živjeti bez klorofila i da prije ili kasnije uginu.Bumo vidli!
|
|
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni su
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rain
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aha,sad smo si svi adeničari familija!!Kristuš Miško,Flavia,sad bu mi 3 dana zvonilo v vuhu od ove odštopač -puse.
|
|
|
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rain baš su ti slatki mali adenijumići,držim palčeve da svi prežive....
Ja čekam moje mahune da sazriju, ali još uvijek još ništa...Usput ima li netko jednu,dvije sjemenke da probam posijati...Plaćam ili vraćam kad mahunice sazriju....
|
|
sutra je novi dan
|
|
rain
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jooooj,ja sam sve kaj je bilo za podijeliti,podijelila.Ako bum opet naručivala,imam te u glavi.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 34567 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |