Gazanija - Gazania splendens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 20> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taman ću sve naučiti kad će me klopiti skleroza pa ću sve zaboraviti!
Dakle pokupim te pahulje i pospremim do prve riječke kave?
![]() Mladice baš ove narandžaste je za sad raskopao pas!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa ustvari mladice bi bile naravno bolje, jer bi već na proljeće cvjetale, ali ako ih je Spoti presadio - neka, skupljaj sjemenke.
Otok ako budeš slala kome za Rijeku nešto ili kad dolaziš - dogovorit ćemo se.
Ove čiju si sliku stavila su stvarno predivne.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja imam 5 raznih žutih nijansi Od toga su dvije puzajuće koje su se namnožile nevjerojatno. A ove "stajaće" siju sjeme okolo i niču mladice. Jedino ne znam što će biti s tom jedinom narandžastom!?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moje su čini se otišle, smrzle, no pustit ću ih neko vrijeme, pa odrezati, no sumnjam da će išta biti.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Joj, Triša, ja sam skoro plakala kad sam vidjela svoje, a tvoje su i gore. Ja sam spremala sjeme pa ćemo sijati.
|
|
![]() |
|
Hvala ti draga, imam još neke sadnice od Otok, koje su možda ipak preživjele, iako sad plivaju - ako nije smrzlo, zagnjilit će garant.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
![]() Evo sliknula sam s vrata dio mojih gazanija. Po svemu sudeći izgledaju preživjele, osim ako ne istrule od ove kišurine. I pepeljuge se dobro drže, jedino one crvene tratinčice su se nekako "usitnile".
Puzajuće, već sam ih prije snijega dosta porezala
![]() ![]() Ovo je grm za prezentaciju
![]() ![]() Inače sve sam snimila malo prije dok je bio dan. ne bi se reklo!
Za mene su gazanije otkriće.Nisam ih prije imala i zbilja je lijepo cvijeće!
|
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Oprostite neznalici
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Na moru je trajnica i cvate skoro cijelu godinu (naravno da zimi nije tako rascvjetana kao u proljeće ili ljeti, ali čim ima dovoljno sunca otvori se poneki cvijet). Zahvalna je i nezahtjevna biljka, ne treba ni puno zalijevati (ako ste u ljetnim mjesecima u vikendici pa povremene zalijete to će biti dovoljno i ona će sigurno opstati)
|
|
![]() |
|
Pa baka tvoje izgledaju super, neka bit će izazov ponovo sijanje, a i neke mi se sadnice možda održe, čekamo proljeće
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Baka tvoje se super drže
![]() Triša, ne mora biti da su gotove, meni puzajuća zna tako promrznuti na tavanu, ali korijen i par cm biljke ostane živo, pa iznova potjera- onda ju tek idem obrezivati, na proljeće, dok vidim do kud je promrzla i gdje tjera nove izboje ![]() |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Znači da ne prenaglim. Možda još ima nade iako mi izgledaju kao skuhane.
|
|
![]() |
|
Dakle čekamo proljeće, a onda u akciju.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
gazanija je prekrasna,ove šarene su me oduševile,voljela bi ih i ja imati
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Joooj pa ni ja nisam znala da je trajnica,pospremila bih ju u podrum ,ovako mi je tegla ostala vani
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ivna, mislim da su nažalost male šanse da vani prezimi u našim krajevima, ali tko zna...
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Gazanije su stvarno super biljčice. Lani su me ugodno iznenadile kad su potjerale na proljeće, a ja sam ih već bila prekrižila!
Rasle su u koritu izvan dvorišta i normalno da je preko zime lišće nestalo. Već sam mislila kupiti novo cvijeće na tom mjestu, a one su jednostavno krenule rasti i cvjetati.
Tako da svi koji mislite da su otišle, pričekajte proljeće- možda vas ugodno iznenade!
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Moje gazanije su također promrzle poput tvojih Triša i upravo tako kao i tvoje i izgledaju, dok se na Bakinim vidi da su itekako žive.
Znači, čekamo proljeće, možda nisu sasvim izgubljene? Već sam ih imala namjeru baciti.
|
|
![]() |
|
martina1985 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
da li je prerano da sad posijem sjeme ili da još malo pričekam?
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |