Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4748495051 78>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 20:02
nisam,srecom imam domaceg luka pa cu i to.preslicom sam ih doslovno kupala svakodnevno.
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 20:03
meni je jedini problem...plamenjača!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 20:08
Kko to sada? spricas stitis ih imas super klimu i opet to ti problem? ja sa ovakvim tretmanom ni kad su kise nemam plemenjace.mozda se setas oko paradajza dok je jos mokar recimo ujutro od rose ili poslije kisa ? to nikad ne cini!!

Seneka
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 20:10
kod mene ljeti temp...idu do 40 C ....vruće ko u paklu
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 20:47
I ovdje isto kad je ljeto,ali vrucina ne pogoduje plemenjaci naprativ. jel ti redovno obole od plemenjace?

Seneka
Na vrh
pemica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pemica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 20:48
magadan
ifke    h v a l a vam
zemlje....hrane....špriciva.....ima... a imunitet...to je kao kod mene kako koji dan
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 21:33
Katkad!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 21:39
Imas Fiki na ovoj temi puno stranica gdje su pjedini clanovi izlagali svoja misljenja kkao dolazi do plemenjace.ja sma sve to slijedila i od tad sam plemenjacu samo vidjala kod komsija

Seneka
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 21:41
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2013 u 22:04
Originalno poslano od člana magadan magadan napisao:

<h1>Pink Brandywine, Jabucar veci, Tigrella, Chocolate Cherry, Black Plum, Volovsko srce, Black From Tula, Bloody Butcher, Black Krim, Purple Russian, Brown Berry, Caspian Pink, Paul Robeson, Cherokee Purple...</h1>

Tih imam za dijeliti + neke sorte za koje nemam imena.

Nisam nova na forumu, ali uglavnom se javljam na cvjetne teme...Kako od lani imam novi vrt gdje sadim i povrće malo proučavam što ima od rajčica..Nešto sam već posijala, uglavnom sjeme dobiveno od mojih cvijetnih prijateljica i nešto sam kupila. Listajući temu vidijela sam da ima kako bi ja rekla egzota, za koje do sada nisam niti znala....Malo sam proguglala i oduševilo me je sjeme tamnih rajčica koji ti imaš za dijeliti...Ukoliko ti je ostalo nekoliko sjemenki BLACK PLUM, BLACK FROM TULA, BLACK KRIM zamolila bi te da mi pošalješ. Ja ću ti uzvratiti nečim drugim od povrća ili cvijeća, a dogovoriti ćemo se na pp.
sutra je novi dan
Na vrh
Manon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Manon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 10:31
Pozdrav svima od ljubiteljice paradajza Smile

Ove godine sam započela sa vlasititim uzgojem flanaca i jedva čekam da vidim u što će se moje bebe izroditi. Nabavila sam Black plum, Purple Russian, Sugary, Tiny Tim, Solun Grčki, Don Juan, Heinz 1370, crnu rusku krušku, Indigo rose, staru nisku sortu, staru sortu jabučara i staru sortu cherryja.

Čitajući ovaj forum vidim da ima još hrpa vrsta koje želim nabaviti...
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 10:36
Manon dobro dosla medju nas velike ljubitelje paradajza.

Seneka
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 141
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 11:31
Jagoda...nema problema, imam jos sjemena. Javi mi se na pp sta te zanima pa cemo se mijenjati:).
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 11:34
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

Imas Fiki na ovoj temi puno stranica gdje su pjedini clanovi izlagali svoja misljenja kkao dolazi do plemenjace.ja sma sve to slijedila i od tad sam plemenjacu samo vidjala kod komsija

Kako cesto spricas mlijekom i kada krenes spricati?

Kako je krenulo, ova godina bi mogla biti kisna, a ja sam tek prosle god spricala mlijekom prvi put i ne znam radim li to dobro.

Spricas li jos necim osim mlijeka?
Na vrh
Manon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Manon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 14:20
Hvala, Pustolov, lijepo je biti među istomišljenicima jer me većina čudno gleda kad kažem kak sam posijala hrpu sorti i želim si još Wink
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 22:11
Ja špricam čim ih posadim na gredicu. Obzirom da sam vikend vrtlarica prođe pet dana od špricanja. Špricam kad je sunčano i pred kišu obilato s obje strane lista da se sve cijedi. Dobro pošpricam i zemlju oko biljke.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 22:15
Originalno poslano od člana magadan magadan napisao:

Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

Imas Fiki na ovoj temi puno stranica gdje su pjedini clanovi izlagali svoja misljenja kkao dolazi do plemenjace.ja sma sve to slijedila i od tad sam plemenjacu samo vidjala kod komsija [IMG]smileys/smiley17.gif" align="middle" />
Kako cesto spricas mlijekom i kada krenes spricati?Kako je krenulo, ova godina bi mogla biti kisna, a ja sam tek prosle god spricala mlijekom prvi put i ne znam radim li to dobro.Spricas li jos necim osim mlijeka?

Ja dok su biljke jos skroz male pocnem im jacati imunitet protiv bolesti.mlijekom ponekad,ali kad spricam oblijem ih od korijena pa do vrha,plus i mjesto gdje su posadjene naspricam.preslicu i koprivu kiselim na dva nacina.jedan koji traje od 24 do 48 sati kako kada pa time spricam na isti nacin kao i sa mlijekom to radim redovno mozda sedmicno tri x.drugi nacin kiselim koprivu i preslicu sedmicama da se usmrdi-udjubri pa razriejdim dobro i time zalijevam u korijen.ljuske od jaja koje skupljam od decembra isto svu ljeto kiselim u vodi i zalijem korijen jer nekad znaju plodovi odozdo pocrniit od nedostatka kalcija.ovaj nacin prihrane mi se pokazao kao jako dobar bila susa ili kise.

Seneka
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 22:18
Originalno poslano od člana Manon Manon napisao:

Hvala, Pustolov, lijepo je biti među istomišljenicima jer me većina čudno gleda kad kažem kak sam posijala hrpu sorti i želim si još [IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" />

i ja sam ovdje gdje zivim kao crna ovca medju bijelim jer u bosni postoje samo dvije vste paradajza volovsko srce i jabucar.inace samo na forumima imam sa kime pricati o sortama realno me ne shvataju ozbiljno.

Seneka
Na vrh
magadan View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magadan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 07:21
Hvala svima na odgovorima...tako cu cesto onda i ja spricati ove godine...imam po livadama i preslice, gaveza, koprive...
E da, koju koprivu koristite?
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2013 u 09:33
koje ima za naci :)

Seneka
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4748495051 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.