Klematis - Clematis |
Odgovori | Stranica <1 4748495051 136> |
Korisnik | |
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretno Marko!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pillu, Tangutica, Westerplatte, Montana Mayleen, Madam le Coultre, Jan lindmark gotovi. Ostale ćemo kad stignemo.Ova tri zadnja bili su prioritet zbog ranije cvatnje. Mayleen je u par godina postao ko bršljan ima ga svuda, Jan lindmark 2 godine, napreduje fino, dok M.L.C. isto ide na sve strane.
Pikirao Pearl d Azur. Nek nam je sa srećom za 40-50 dana. Rano je, da se bilo koji primi, bit će uspjeh. |
|
sjenka
Novo sjeme Pridružen: 18 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav svima! evo mene na vašem forumu napokon,čitam vas već jako dugo i gledam sličice i puno sam naučila, tek sam počela nešto prčkat po vrtu i pokupovala masuuu cvijeća,ali posebno se veselim klematisima,kupila jučer na dolcu dva klematisa,svaki 30kn!! već su i dosta veliki i baš sam sretna :) jedan je rouge cardinal a drugi je nešto piipe tamno ružičasti :))
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam šta mi to papa pupoljke ?...okolo sam posipala pužomor ali evo na Presidentu svi pupoljci satrti..poludit ću..pomagajte s čim da pošpricam biljčice..inače sam našla dva velika skakavca u vrtu jel bi oni mogli to poklopati
|
|
strada
Upravo klijam Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje skromno misljenje je da je vrlo lako moguce!! Ako nemas macu, krajnje vrijeme je da si nabavis jednu koja ce ih potamaniti Inace..dodem ja u Plodine jutros prije posla, SAMO po marendu, kad se ispred ulaza MBM fino utaborio sa svojim cvijecem!! Ajmeeee raspametila sam se, kupila desetak jaglaca, dvije trajnice koje vam poslikam da vidim kako se zovu jer ona teta tamo nema pojma o nicemu (gora je od mene) i onda za kraj udem napokon u Plodine i vidim jooooj vidim jedno cetiri vrste clematisa koje neemam, po 19,99 kn!!!! Doduse u komaticnom su stanju Neki su same suhe grane..nema niti malo zelenog..Ja sam uzela jednog cardinala koji ima jednu zelenu granu i nesto malo sramezljivih listica ali nadam se da cu ga spasiti!!! Mislite li da bi se primili ti drugi koji imaju mozda par zelenih listova, izrasli su visoko ali su se uglavnom posusili?? |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
duda-lave, ja san skakavca uhvatila na djelu, meni je dobro olisto pa mi je poždero skoro sve listiće. taj klematis mi je samostojeći, (stavila san bambusove štape i okolo njega mrežu), fino san uzela prozirnu foliju i skroz omotala, valjda će tako opstati! manje klematise koji su lani posađeni i koji sada tjeraju iz zemlje san pokrila plastičnom bocom, otkinula dno stavila na klematis i skinula čep
ovdje se u pozadini vidi moj zamotani klematis!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
strada, ja mislim da ti klematisi koji izgledaju kao posušeni su ok! ja to riješim tako što kad ga razgledam otkinem malo od grančice! tako vidim je li zelena! ako je zelena sigurno će potjerati.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
strada
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uuuuuu odo ja poslije posla onda lomiti grancice Ako se zeleni dolazim doma sa bar jos dva primjerka Samo se nadam da cu ih imati gdje posaditi |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna stvar koju trebate znati je to da su clematisi podložni bolestima i nametnicima, a naravno i beštijama svih vrsta.
Za nametnike Confidorom špricati. A za sluz toka ili ti sluzavost, plijesan, venuće, bolest zelenog lišća, bolest žutog lišća, prijevremenog smeđeg lišća, zelenih latica druge metode. I da napomenem još jednom ne paše svima isti položaj(sunce, sjena), isto mjesto u vrtu. prije nego što kupujete clematis, prije nego što ga iz tegle prebacujete razmislite malo o tome.(podupore kao živi grmovi, ruže, i bla bla) Cijela je nauka da vam ostanu zdravi, lijepi i da cvatu puno, ali uložite svoje vrijeme , trud i vratit će vam lijepim cvjetovima. |
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Klimatis, u pravu si! to je stvarno cijela nauka! ja ih doslovno obožavam, nekih bolesti nisam imala (kuc, kuc), ali puževi i skakavci su mi prava pošast, ujutro sve o.k., dođem sa posla on popašen! borim se kako znam i umijem, kada me nagrade sa svojim prekrasnim cvjetovima niko ponosniji i sretniji od mene! ja san na jugu pa mislim da je time moj uspjeh veći zbog jakih vrućina!
|
|
|
|
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Isuse ovo je tak utješno da ću si žile prerezat...mislim da nisi možda izostavio neku boleštinu...jao ja ću bit sretna da uopće prežive al ja ću se truditi svim silama da ih obranim i od napasnika i od boleština
|
|
strada
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A podupora kao brsljan?? |
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A podupora kao brsljan?? [/QUOTE] Ako će taj bršljan tamo biti za stalno, onda ga je najbolje spariti s clematisom 1. skupine orezivanja a može i druge skupine. Prva skupina se ne reže uopće, bršljan se ne reže. Ide to. Dok recimo ruže najbolje idu sa 3. skupinom jer se režu istovremeno na proljeće. Nama je margaret hunt na japanskoj dunji, multie blue uz božur, i sad razmišljamo kud ćemo s ovima iz tegli najesen ili slijedeće godine. Uglavnom bi trebao domaćin biti takav da se orezuje ili ne kao clematis. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
klimatis koliko velika tegla mora biti (minimalno) za mladu biljku?
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mora biti dovoljno duboka da zemlja prekrije početak korjenovog sustava. Pošto su one teglice uske i visoke u kojima ih kupujemo po centrima, pa barem 10 cm dublja i dobra drenaža. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok, fala
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovdje sam naučila puno korisnih savjeta za klematise....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod svih tih bolesti nazovimo ih tako, jedini lijek je rapidno orezivanje i uklanjanje-paljenje oboljelih grana, isto kao i kod ruža.
Preventiva-malčiranje, gnojenje i reagiranje na vrijeme da se drugi ne zaraze. A ono najbolje je da budu u tegli do svoje zrelosti pa onda u vrt. Jao Josephine 120 kn u Kaliji,i a kud s njim. Vodim rat s boljom polovicom oko toga, jer te neke želim već dugo, dugo. A taj Evijohil ili ti Josephine je prvi na listi. Kad sve ove postojeće riješimo, i uredimo, te vrtove sredimo možda se ponovimo. Gricka koliko često ti zalijevaš ove reznice pod najlonskim vrećicama? |
|
53rijeka
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 2310 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim te opisi to paljenje tocno, kako slijedi i moze li se upotrebljavati za svo bilje i vocke.
A i ove skupine o kojima pisetem kamo to ima za vidjeti ca sve kamo spada
Hvala
|
|
Klimatis
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vatra ili bacanje u smeće da se zaraza ne širi.
|
|
Odgovori | Stranica <1 4748495051 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |