Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 243> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo imam ispred ureda, moje boje, trajnica, cvijet traje već 20-tak dana, lijepo se širi, vani u vazi podnjelo je sve ove zime. Što je ovo:
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
meni liči na ovo moje i cvate roza al mora prezimiti unutra,neznam kak se zove sory ,možda netko drugi zna ja ti nisam baš sa nazivima, i da raste jako brzo kod mene je "viseća imam je u tegli, preko zime malo opustoši al potjera nove ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ova biljka preovladava među travom, znali netko je li to paprat i
smijeli se koristiti za malč.
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Evo i mene da pitam upomoć....
dali netko zna kaj je ovo: Pretpostavljam da je neka vrsta singonije... ali ![]() Ova druga nemam pojma dali je neka vrsta marante, cordiline ili aglaoneme? ![]() I još jedan cvijetek koji stvarno nemam pojma di bi ga svrstao....: ![]() ![]() unaprijed hvala na pomoći ![]() Pročešljao net pa ovaj zadnji bi mogao biti i Philodendron 'Imperial Red' |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Brbe - druga slika - aglaonema
|
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
Ajmo znalci!
Kad sam pitala zenu u konzumovoj cvjecarni sto je ovo,ona kaze loncanice mix,ha ha!pa kao da ne znam i ja citat deklaraciju..onda je pocela petljat da je to neka vrsta paprati.. |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Hoya,moja mama ima ove cvjetiće u raznim bojama.Ima ih u bijelo,rozoj i ljubičastoj boji.Ona veli da su to margatice.Tako je pisalo na kesici sa sjemenkama,kada ih je kupila prije par godina.Sad su to veliki grmovi,koji se sami rasijavaju.Kod nas ova biljka ne opstaje preko zime,na kontinetu.Ali kod nje svake godine niknu nove iz sjemenki koje se rasipaju okolo..Meni nikada nisu uspijele do sad!Donosila sam i sjeme i rasad od nje,ali neće i neće...Inače su jako zahvalne i nezahtijevne biljke.. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Joj alisa danima ih gledam i divim se. A danas sam čak i kupila takve dvije, a ime još tražim!
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Hoya ja sam ih našla pod nazivom margarite na net-u.Margarita ima raznih vrsta,vjerovatno je ovo jedna od njih.Jako su lijepe,slažem se,posebno kada se sade u grmovima.Kod moje mame izgleda fenomenalno,ali mene neće i neće.Jednom mi je dala punu kesicu sjemenki(onu od zamrzivača od 3l)i ništa mi niklo nije.Sjeme im je slično gajlardijinom..Kod mame su u sunčanoj gredici.Cijeli dan ih prži sunce ali je zemlja rastresita i dobra..Možda kod mene i neće jer mi je zemlja loša..
![]() |
|
![]() |
|
Evo alisa našla sam na netu: Aster alpinus ! Sad idem proučiti dalje!
|
|
![]() |
|
Super!Sad joj znamo pravo ime i prezime..
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
massha ovaj tvoj cvijet jeste paprat - nisam sigurna pogledaj pod asplenium nidus
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kako se zova ova biljka, znam samo da je kućna
![]() |
|
![]() |
|
Massha ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Studeni 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 144 |
lana2,ali asplenium ima siroke trakaste listove,ko banana..
Vidjela sam skoro istu ovakvu pod davalia,pa sam jos zbunjenija nego prije.. ![]() |
|
Lijepa tegla i od običnog korova može napraviti profinjeni cvijetak..
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Je li ovo borovica? Ako ne, kako se zove?
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Molim vas da li netko zna što je ovo ?
![]() |
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ivna to je lychnis chalcedonica
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Hvala tropi, saznala sam jučer ali nisam stigla napisati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
danas sam otrgnula grančicu ove penjačice međutim nisam sigurna što je jer još nije procvala ..ja ciljam na gliciniju ..tekoma znam da nije jer je imam i nema ovakve listiće ..i znam da sam off ali ako mi netko može reći kako da je razmnožim?!Da samo grančicu zapiknem u zemlju ili kako drugačije?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Tanjice ja mislim da je to glicinija, a ako je, znam nekog tko ju je uspješno razmnožio tako da je posadio mahunu koja ostane nakon cvjetanja. Ja osobno nisam nikad probala tako da ti ne mogu pričat o svom iskustvu.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |