arčilend |
Odgovori | Stranica <1 4647484950 54> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu si, vrijeme je sve samo ne dobro. Cvijeće sam odavno prestala sijati jer mi to nikako ne ide. Paradajzi uspiju relativno dobro, ali ima "titranja" nad presadnicama, pogotovo kad su male. Selim ih kao mačka mlade... ... mm se već hvata za glavu kad sam jutros spomenula sijanje, onda znaš koliko je sati.
Da ne kažem da su mi prošle godine totalno podbacili, toliko da sam kupovala sadnice. I ja isto radim presadnice jer mi je to uživancija. Ali sad nemam više onoliko vremena koliko je to, u stvari, potrebno za rad oko njih. Mjesta koliko toliko povoljnih imam, samo ih povremeno treba seliti. Moram reći da nisam detaljno pogledala temu sijanja, ali definitivno budem ovih dana.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naručeno seme...za nove eksperimente...
Kelj - Old Growth Palm - Drvenasti kelj One Ball zucchini - Okrugla žuta tikvica Spanać jagoda - Chenopodium capitatum Tikvica - Papaja Pak choi - Ruby Pak Choi Milky Dwarf Motovilac - Valerianella locusta Kovrdzavi - Cilantro - Korijander Confetti Rimska Salata - Freckles |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Često zavirujem u tvoj vrt... Vidim da si već počela nabavljati zanimljive spravice, samo da još grane sunce pa da se krene u akciju......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super je ova usitnačica tla . Kolika joj je cijena ? I ove zelene posude su zakon , gdje ih ima za kupiti ?
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
milice ... trenutno ima puno snega i leda . Jedva čekam da krenem sa radom. Juče sam naručivala neka semena za povrće.... od prodavca sam dobila povratnu informaciju da imaju i rasad u ponudi...šteta sto nemam plastenik...da imam već bih nešto posadila i posejala...ovako samo se pripremam... |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AdrijanaM , i ja mislim da je ovaj tzv. ručni kultivator super stvar. Htela sam i ranije da ga kupim, ali kod nas nema u ponudi baštenski alat iz programa Gardene...Nailazila sam na polovne, na buvljoj pijaci i nije mi se dalo da kupujem već korišćene (stare)...Pre par dana sin i njegova devojka išli u šoping u Sofiju (Bugarska)...kao ima sniženja u velikim tržnim centrima...Pođem i ja sa njima... Pošto me ne interesuju "krpice" zamolim ih da svratimo u IKEU (zbog posuđa i kuhinjskih sitnica)...i Mister Brikolage (zbog baštenskog programa)... Znači, oduševila sam se...Imaju stvarno svega i svačega...pogotovo za baštovane...Zelene posude sam kupila u Ikei...na delu gde se kupuju korpe za veš...mekana guma...savitljiva...ovalnog oblika...koštale su 1,5 eur. To je stvarno jeftino... Usitnjavačicu tla kupila sam u Mister Brikolage. Ona baš i nije bila jeftina...40 eur...ali kod nas se kaže "Merak nema cenu"...pa stoga lako dadoh evriće i postadoh vlasnik ove spravčice... |
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovakvu spravicu za usitnjavanje zemlje sam viđala u nekim našim centrima ( Kauf....Konz...). Nisam još kupila a čini mi se da je praktična......
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako dobra nova pomagačica. Vidim opremila se ti sjemenom, a i posude za sijanje su super... trebala bih i sama neke jeftine za svoje eksperimente s rajčicama.
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super si se opskrbila za novu sezonu, posude su povoljne ali je ručni kultivator skup, gledala sam kod nas u Bauweltu bivšem Obi-u alatke su bezobrazno skupe i ja jedva čekam početak sezone
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugice ...opremam se polako...seme sam naručila preko foruma www.svijetbiljaka.com/...htela sam da naručim seme preko Aliekspresa, ali mi bilo komplikovano zbog palaćanja...oni imaju stvarno sve što ti duša poželi, ali ko da se bakće sa bankom i nalozima za plaćanje...slučajno sam otkrila prodavca na forumu za baštovanstvo, i imali su sve što me zanima...posle narudžbe, dobila sam povratnu informaciju da imaju i presadnice. Najvažnije je to da se nalaze u komšiluku...30km udaljenom gradiću od onog u kom ja živim...Znači moguće je da odem do njih i uzmem ono što me zanima na licu mesta...koliko sam zapamtila 3-4 presadnice za 1 eur...a nemaju šta nemaju...bukvalno sve...čak i retke vrste...one koje mi obično ne sadimo... Javljam novine vezane za moje eksperimentisanje sa povrtnim kulturama...što se tiče cveća...mrtva trka...istresću cele kesice na plodno kompostno tlo, pa šta bude... pozz |
|
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga moja enrikova nona , svaka nova sezona mora da počne sa nečim novinom...može neka nova sorta biljaka, a može i nova alatka...znam da je ručni kultivator skup...i ja sam se par minuta dvoumila, ali trenutak kad sam donela odluku da ga kupim izbrisao je sve nedoumice...zadovoljna sam...a i da nisam potrošila novce na njega, svako bih kupila neku drugu glupost...takve smo ti mi žene...parama nađemo mesto po svaku cenu...bar sam ja takva...ne žalim... imam mali motokultivator...baš za gredice...benzinac...ali komplikovano mi da ga nosim sa sobom kad hoću da posejem jednu kesicu nečega...ovako rešen problem...već na placu imam ruski riljač (ručno izrađen-slikaću ga sledeći put)...malo razrahlim zemlju...usitnim ovim ručnim kultivatorom...i eto mi gredica za sejanje...ko da rilja i kultivira...ionako je sve sporta radi... |
|
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh ova spravica mislim da je samo igračka za ono što tebi treba za tvoj ačilend, ali za mlale gredice
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
arčik
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija ...stvarno izgleda kao igračka, ali vrlo korisna igračka...pošto ne riljam i frezam zemljište na koje sadim, bilo mi je potrebno nešto za usitnjavanje površinskog sloja, na kom ću sejati povrće koje ide direktno na otvoreno... osnovni koncept za uzgoj povrća u arčilendu su gredice...visoke i niske...visoke su pretežno u sanducima, a niske gredice imaju okvir od dasaka, kamena, trupaca i drugog prirodnog materjala... razlog za takav pristup je to što je zemljište teško za obradu, glinasto...kad padne kiša dugo ostaje gnjecavo, ali zato kad krene suša kao kamen je...prva godina sadnje povrća, cveća i začinskog bilja je bila potpuni promašaj...niti su biljke opstale, niti je bilo plodova...onda sam malo istraživala i potpuno promenila najpre način razmišljanja, a zatim je usledilo potpuno napuštanje klasičnog vrtlarenja...napravila sam oko tridesetak gredica... ovakve produktivne gredice su idelane i za male i za velike prostore i u njima se mogu uzgajati brojne vrste povrća, začinskog bilja i cvijeća. Ove gredice se vrlo lako i brzo mogu prilagoditi mojim potrebama što im je još jedna prednost u odnosu na klasično vrtlarenje. |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 4647484950 54> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |