Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 80> |
Korisnik | |
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ovo su totalno zakon biljke :D sijala sam negdje u cetvrtom mjesecu, sad je najveca skoro visa od mene, pravo drvo nastalo. je da ne cvjetaju jos al nema veze, jako su lijepe.
trenutacno su mi stalno na suncu, ali to zahtjeva puno puno vode, jel im smeta polusjena? |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ne razumijem kako su mogle tolike narasti i to na suncanom mjestu. Uzgajivaci se trude da uzgoje brugmansije koje ce dobro rasti i na suncu, a ti to vec uspjela. Daj nam pokazi sliku tog sijanca da ga vidimo.
I ja sam ih sijala i lijepo mi napreduju, ali ipak nisu vise od mene iako nisam bas nesto visoka. |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
daj nemoj me zezat da bi trebale bit u sjeni?? aaaa ranit cu se. sindrom corave kokosi ocito :D
evo ovako su izgledale 2.6.2012 ![]() a ovako izgledaju danas: ![]() to je juzna strana, tako da su na suncu od sredine jutra pa skoro do zalaska, negdje do 6. ova treca je bila zaostala, sad bi ju trebala presadit u vecu posudu opet. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() moje nisu ni približno narasle |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
eeee nemoj, makk je ekspert za njih, vis da je ovo vise srece neg pameti ako stvarno vise vole sjenu (neda mi se guglati, ja sam samo vidla da vole vodu i prihranu, ostalo mi se nije dalo ceprkat).
![]() ne zelim bit kriva ako se skureeee ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
vidit ćemo za dva dana
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ružo moje (dobijene od Natalije) su u sjeni gotovo cijeli dan i lijepo rastu samo već vidim da im je tjesnan pitar jer su zjedno. Danas dobijaju svaka svoj stan a na proljeće razmišljam da ih presadim u vrt na to mjesto di sad stoje.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Zbog ogranicenog prostora ja sam morala saditi po 3 relativno velike biljke u jednu saksiju. Nisu to saksije namjenjene za cvijece nego ogromne posude u kojima se mijesa malter. Nije to bas najbolje rjesenje, ali nisam imala bolje rjesenje.
11111 to sa iznosenjem brugmansia na sunce po ovim vrucinama zbilja nije dobra ideja. |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Moje trubice su od proljeća na istom mjestu.
Najjače ih sunce doslovce prži, pa kad su opstale do sada neću ih dirati. Jedino vidim da mi je ona koju sam htjela baciti, pa sam ju ipak posadila pored šume, nekako najbolja- najvjerojatnije zato što dobije sunca prije podne a i to je sve preko krošanja oraha i jabuke. Mislim da im najbolje odgovara neka polusjena- naročitoo za ovako ludo vrijeme koje je ovo ljeto, iako ni prošlo nije bilo bolje. Makk, nisam našla povećalo, ali ću svejedno pošpricati protiv raznih nametnika, jer ako mi je trublje napao crveni pauk kako si ti napisala, onda će mi prijeći i na sve ostalo..... |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Sunceeee ta brugmansia sto je u hladu ima najbolje uslove. Zato ti se tako lijepo oporavila.
Ne mora biti crveni pauk, moze biti i nedostatak zeljeza, ali provjeri. Nista im nece stetiti ako ih naspricas necim protiv napasnika. Vjerovatno znas da se biljke spricaju tek predvece. |
|
![]() |
|
Kupila sam novi laptop, dobila novi router i sad konacno mogu biti aktivna.
Za pocetak jedna slika. ![]() |
|
![]() |
|
drzim fige da bude dobro!!! ![]() danas sam bas presadila ovu najmanju u veliku kantu, natopila ju posteno i vratila k sestrama. nije ni trznula :) |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Odlično, Makk! Trebat će nam tvoji savjeti. Može malo veća slika? Ne znam kako drugi misle, no ja imam problema s vidom pa mi je draže kad su sličice na forumu veće. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Sezona je pocela.
![]() |
|
![]() |
|
Ako se slazete ja cu rado staviti velike slike. Upravo sve jednu po jednu smanjujem, a to mi oduzima vremena.
![]() |
|
![]() |
|
Evo jos jedne.
![]() |
|
![]() |
|
I jos jedna.
![]() |
|
![]() |
|
Pupovi od Theas Liebling
![]() |
|
![]() |
|
I za veceras jos samo ove dvije slike.
Andina ni ja ne vidim dobro, izidjem vani bez naocala i na kraju se cudim zasto su mi slike ovako lose. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Makk, preedivne bugice, a vrtlic, za pet, kakva mala a bogata dzungla.
Vidim i staklenik, suuper uvjeti za uzivanje,i za njih, i za tebe!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |