Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 243> |
Korisnik | ||
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hvala na odgovoru, baš sam se razveselila jer sam pomislila da je to to sigurno dok nisam primjetila da moja biljčica ima više listova nego bilo koja Potentilla koju sam pronašla na netu. Da li možda znaš jel ima to veze, da li može biti Petoprsta sa 7 prstića? ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Ima previše listova za šumsku jagodu, provjerila sam i to. Inače kupljena je u MBM-u, trebala bi biti trajnica. Netko ju je ostavio među teglicama jedne druge vrste i tako sam ju ja slučajno ugrabila misleći da uzimam sasvim drugu biljku. Naravno tek doma sam skužila da imam uljeza ![]() |
||
![]() |
||
lukaccc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
|
![]() |
||
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
|
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
A ovo samo Bog zna što je? Mislila sam da je pomidor, a sad nisam
sigurna da nije paprika ili tako izgleda biljka rajčice šeri. Strašno je
nježna i slabašna , sva je legla kod presađivanja.
![]() ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
|
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Danas sam doma donijela ovu zanimljivu biljčicu, još kad bi znala kako se zove i što voli ili ne voli. Molim vas prepoznajte je.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
smrcko pa i je rajčica,mislim da je neka rana sorta,treba je presaditi,možeš već sad,ili kad bude malo jača sadnica
samo načini jamicu i posadi je duboko,i nali u jamicu vode pa potrpaj lagano sa zemljom i potisni,možeš uokolo napraviti da ostane udubljenje,da bi se zadržala vlaga,a kasnije zagrni jer rajčica pušta korjanje iz stabljike.Ove upute ti dajem jer navodno prvi put sadiš povrće..pa sretno!..i samo po jednu biljku paradajz voli biti sam, a paprike možeš po dvije u kućicu,ali treba je zalijevati uvijek s dosta vode,ne isplati se malo po površini jer to samo ćini da korjenje ostane plitko P.S. neka te ne brine ako paradajz polegne on će se opet podići kad se primi i krene |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
triša odgovorila sam ti i na temi o vrtu - streptokarpa
|
||
![]() |
||
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
|
Triša ovo je streptokarpela..
|
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
Triša evo ti link
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1466&PID=102528 Ovaj cvijet me oduševio, nadam se da će i tebe. Neprekidno cvjeta i cvijet dugo traje. Voli hladovinu i normalno zalijevanje uz povremenu prihranu tekućim gnojivom. Uopće nije zahtjevna. |
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Hvala Mari na objašnjenju i uputama
![]() ![]() Rado bi je sada sadila, ali su me mještani upozorili da se ne šalim i da pričekam kraj mjeseca . Prije 2 dana je tamo led pobjelio sve ( vrt mi je na 750 m nadmorske visine). ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
|
Moram ispraviti samu sebe, jer sam pronašla na netu moju potentillu i sad sam sigurna da je to to. Dakle hvala Muhlenbergia, bila si u pravu! ![]() |
||
![]() |
||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
|
Molim vas ako netko zna da mi identificira ovo :
![]() |
||
![]() |
||
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
|
Ivna pa zar to nije vinca ..
|
||
![]() |
||
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
|
Nije Forzi, listovi su joj, mesnati, naraste oko pola metra u dužinu i širi se u jastučić.Ima prekrasne crvene sitne cvijetiće iste kao Aptenia.Ja sam bila uvjerena da je Aptenia ali drugi kažu da nje nema šatirane
![]() |
||
![]() |
||
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
|
Ivna, ima šatiranih, proguglaj Aptenia variegata pa ćeš moći usporediti
![]() |
||
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
||
![]() |
||
|
Bravo Nana
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
|
Ma variegata ti je čarobna riječ za biljke sa šarenim lišćem a koje postoje i u jednobojnoj varijanti. Ja se uvijek na takve zapiknem. Ova tvoja je baš šarmantna, a još kad procvijeta ...
|
||
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
||
![]() |
||
|
To je jedna od najzahvalnijih biljki koje sam ja imala na balkonu a izgleda prekrasno, još jednom hvala i da očito da imamo sličan ukus
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |