Ljiljani - Lilium |
Odgovori | Stranica <1 4546474849 64> |
Korisnik | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Alisa, božanstveni su!
Gdje ti ono živiš? |
|
Sponzorirani linkovi | |
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Carol i tvoji su divni! Onakav bijeli sa žutim okom još nisam vidjela. Jesi sigurna da je pravi??
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Carol divni su.Regale imam i ja,ali je u gužvi i samo jedan cvjet je dao ove godine..Imam nekih 4-5 ljiljana koji nisu uspijeli otvoriti cvjetne pupove,samo su se osušili od ovolike vreline :(
Dadinica,ja sam u Sarajevu |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
bugic
Pustio korijenje Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal...imas prelijepu kolekciju
Alisa....tvoji su ocaravajuci pogotovo longiflorum i martagon Silvestra....savrsenstvo bjeline Carol....prekrasna kombinacija zuto-bijele i jos uz margarete |
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ih Alisaaaa.... dakle ništa od noćnih pohoda
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari,osjetim ga do simo kako miriše Obožavam ih
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da zbilja ima nema premca u tome kak miriše |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je ovaj moj lilium nepalense
|
|
Rijeka
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K ....bas je poseban. Ti si ga uzgojila u tegli ili je kupljen rascvjetan??
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K,krasan je.Ova kombinacija boja cvjetova djeluje nestvarno
|
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam ga u Kauflandu na akciji sa cvijetom je bio, sada ne cvijeta ali se lijepo drži.
|
|
Rijeka
|
|
bugic
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako mi se svida....ja kad idem u kaufland uvijek budu zuti ili narancasti....nikad ovakvo nesto. Bas imas srece ako se ne varam i prelijepu orhideju si kupila povoljno u kauflandu. |
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljiljanoljupci moji jeste li bili u trgovinama s lukovicama. Ima li ljiljana u prodaji. Ja bih kupila još par primjeraka i dopunila lanjsku kolekciju. Ovog sam ljeta zaista uživala u njihovim ljepotama, medjutim strašno me smetalo mjesto gdje sam ih posadila, nisam znala kako će to izgledati. Njihova ljepota zasjenila je položaj, ali i drugo cvijeće. S toga bih ih htjela izmjestiti kako bi i oni i druge biljke došle do punog izražaja. Molim iskusne da mi kažu kad ih mogu premjestiti. Nadzemni dio pojedihih biljaka je potpuno žut i suh, dok ima i onih koji su još jako zeleni. Bilo bi mi žao da pogriješim, pa molim savjet.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Gordana102
Već proklijao Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal možeš saditi ljiljane sad, i ako imaš pjeska obavezno im stavi ispod lukovice.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal,nemoj zaboraviti premjestiti one kojima se nadzemni dio osusio.Samo takvi su spremni za vadenje i premjestanje.Sto se kupnje tice,ja jos nisam stigla provjeriti ima li ih ali kak je kod mene krenulo nadam se da ce ostati nekoliko lukovica i za mene.
|
|
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U tome i jeste moj problem. Lani sam sadila ljiljane u skupinama po tri, kako su i kupljeni. A sad su recimo u jednoj skupini dva zelena kao da će procvjetati, a jedan tamno smeđ i zreo za vađenje. Suprug koji je zadužen za trgovine kaže da nigdje nema ljiljana. Vjerojatno je sve to skupa bolje obaviti u proljće. Ovog proljeća bilo ih je na sve strane za kupiti. Vidjet ću još, mada bih rado oslobodila ovu gredicu i posadila ih na stalno mjesto.
|
|
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal,ljiljani se sade u proljeće.Zato ih i nema u ovo vrijeme..Ponekad se nađu u prodaji u jesen ali puno je bolje saditi ih u proljeće.Lukovica posađena u jesen,nema dovoljno hrane ni snage da prezimi.One se sade u proljeće,i poslije cvatnje skupljaju hranu i snagu preko lista.Sve dok su ti listovi zeleni na ljiljanima ne diraj ih.I kod mene ima dosta onih koji su se posušili a još uvijek ih ima sa zdravom zelenom štapkom..Ja planiram neko razmještanje ljiljana ali kod mene je još uvijek zemlja suha ,nema kiša.Čim bude moglo premještam ljiljane :D
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala alisa, koliko sam te shvatila, ove koje planiram premještati mogu presaditi ove jeseni, a da nove kupujem u proljeće. To mi i paše. Oslobodit ću gredicu u kojoj im nije mjesto i posaditi na stalno, a za nove ću planirati mjesto za proljeće.
|
|
|
|
alisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,baš tako!I ja ću premestiti svoje ljiljane sada,čim mi uslovi dozvole to..Mnogi moji ljiljani su bez štapki pa će tu biti problem jer ne znam gdje su tačno,njih neću ni presadii.One koje sam označila slamčicama (onima za sok) i one koji još imaju zelenu štapku prijeti premještanje na neko bolje mjesto |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Odgovori | Stranica <1 4546474849 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |