Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 243>
Korisnik
Poruka
Pomfri View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pomfri Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 20:36
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

pomfri ako sad cvjeta bijelim cvjetićima koji imaju zamaman miris more biti da je pitospora

Da je grm  bi bio  ,dosta su slične ali ovo je  ogromno stablo.... nije još procvao... ta je slika stara par dana..

Saznao sam odgovor ...to je Magnolia grandiflora ima ih više vrsta... ali je sigurno porodica Magnolia

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 21:04
pomfri super što si ipak dobio pravi odgovor Thumbs%20Up

jedva čekam da nalete znalci i rješe nam nerješene misterije (već ih se skupilo o-ho-ho Wink)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 21:05
hannah jako me podsjeća na peperoniu
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 23:34
Mira021

Pogledajte pod - Rhaphiolepis

natalija

Možda je Coronilla emerus ili Coronilla glauca
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2010 u 13:17
Natalija, hvala, mislim da je Peperomia obtusifolia.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2010 u 08:57
Draga muhlenbergija,je to je grm pod tim nazivom!Hvala ti puno!Sav opis tog grma odgovara mom grmu,a i slika,naravnosmile95
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2010 u 09:41

muhlenbergia jako su slične, ali, čini mi se, ne i identične
svejedno ti hvala Smile

pokušati ću nekako izoštriti sliku cvijeta i lista
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2010 u 09:47
Originalno poslano od člana Pomfri Pomfri napisao:

Da je grm  bi bio  ,dosta su slične ali ovo je  ogromno stablo.... nije još procvao... ta je slika stara par dana..

Saznao sam odgovor ...to je Magnolia grandiflora ima ih više vrsta... ali je sigurno porodica Magnolia

smile157 sad sam se vratila stranicu natrag da još jednom  vidim mirin grmić i vidim da je pomfri već bio stavio sliku ove magnolie u punoj veličini, a ja ko pravi kampanjac gledala samo ovu zadnju Embarrassed

Na vrh
Kira12 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kira12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 12:59
Zna li netko kako se zove ovaj grm-stabalce? Cvate u Rijeci krajem 4. i početkom 5. mjeseca.

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 13:07
viburnum opulus, crvena hudika, žganci
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 16:59
zna li netko što je ovo,kupila sam, na etiketi piše "silver"
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 18:38
Bok društvo! Kupila sam ovu biljku u jednom vrtnom centru misleći da kupujem nešto drugo, jer je u njoj bila zataknuta tablica sa imenom i podacima neke sasvim druge biljke. Tek kad sam došla doma shvatila sam da slika uopće ne odgovara onom što vidim uživo Sleepy. Sad molim sve vas znalce da mi pomognete i kažete koja je ovo biljka! Clap

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 18:44
Na sajmu cvijeća u Opatiji vidjela sam da "silver" zovu helychrisum, iako mi ovo baš i ne izgleda tako, jer ga imam i ja.
Javil će se netko tko zna, a ja ću iskoristiti da pitam za svoju biljku.

Slika lišća

i slika cvijeta

Visoka je oko 20 cm i jako mi se sviđa, jer volim cvijeće, koje nalikuje "ćeš me-nećeš me"
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 19:53
Pozdrav, imamo temu identifikacije, stavi svoj upit tamo, da bude više reda

RIJEKA

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2010 u 22:34
Meni to sliči na Aster alpinus 'Albus' (White Beauty)
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 00:00
Mari,5510

Možda Cineraria maritima

springy

Vrsta Potentille ( trajnica a ne grm )
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 10:18
Baka bea hvala mogao bi biti, baš je zgodna biljčica, ako ostane tako niska.
RIJEKA

Na vrh
Kira12 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kira12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 13:29
springy, mislim da je to šumska jagoda
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 15:39
molim identifikaciju prijateljičinog sekulenta - ona kaže da joj pomaže kod nekih poteškoća 8list se stavi kao oblog na upaljeno mjesto) pa me baš zanima kako se zove

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2010 u 21:10
Daj,nemoj zezati da lijeci...ja sam ga imala ali mi se je smrzao Ouch...neznam kako se zoveConfused!
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.