Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4445464748 94> |
Korisnik | |
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ove sam godine zadovoljan muškatlama.
Dakle, držim iste muškatle na 2 različita balkona - dok je jedan u sijeni, drugi je izložen snažnom udaru popodnevnog sunca. Neovisno o tome na kojem su mjestu - polijevanje je obilno, list je prekrasan i zelen. No, dok ovi izloženi na jakom udaru sunca cvijetaju obilno cijelo vrijeme, ovi u sijeni imaju kraće periode mirovanja. Ali, u tome stvarno ne vidim problem. Sada su svi skupa pustili mnogo novih pupova, pa prilažem slike (s uključenim flash-om) onih otvorenih. ___________________ Onaj "posebni" ima baš puno cvijetnih glavica :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jedna zajednička :) ![]() |
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
majd vjerojatno prihranjujete sa gnojivomkoje je bogatodušikom i biljka samo raste i stvara zelenu masu. gnojivo bi trebalo biti u omjeru 1:2:3
npr2-4-6, 10-20-30 i sl
|
|
![]() |
|
Slavonka1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 54 |
Imam puno pelargonija,najviše volim engleske i zonale.Od visečih volim samo onaj što ima list kao hedera.
|
|
Rajna
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Kod mene još uvijek list raste kao lud, a cvijet rijetko!Ako i ima koji pup to je eventualo 3,4 pupića na jednoj stapki!
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
jako puno ovisi i o godini kako je cvijeće...
ova godina je izizetno loša, od velikih hladnoća na pocetku godine do velikih vrucina tjekom ljeta :o(((
|
|
![]() |
|
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
i do sad sam ga koristila , ma nema veze ...bit će bolje druge godine |
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Ljutika, ti koristiš biopon, jel da? vidiš, to nam je zajednička poveznica...a, ni ti ni ja baš nemamo cvjeta.Lišće ide, a cvjetići nešto slabo! Da nije prihrana uzrok?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
zribal, baš sam i ja to pomislila kad sam pročitala post od ljutke. Pravi cvetoljupci se teško odluče baciti neku biljku, pogotovo pelargonije koje prve godine i nisu baš reprezentativne, a s godinama su sve ljepše. A uz ovakve vremenske (ne)prilike se i ne može očekivati savršenstvo. Možemo samo držati fige da uspijemo spasiti što više biljčica. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ljutka, jeli ti po svom niku postupaš pema biljkama - ako ne ide, ljutim se i bacim - šalim se, ali sam to pitala jer se ja vrlo teško odlučim baciti biljku, čak i onda kad je potpuno mrtva.
Kad imam problem s bilo kojom biljkom koja podnosi orezivanje, to je jedna od krajnjih mjera koje poduzimam. Dakle, ako uspostavim o kojoj bolesti je riječ pokušam liječiti i promjeniti način zalijevanja i prehrane, a ako i to ne ide, orežem na 3-5 koljenaca i čekam. Često mi se biljke vrate, osobito pelargonija. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Majdaa ja sam mislila na puzavice, neznam koje ti imaš. Možda je problem u prehrani. Nikad ih ne prehranjuj na suhu zemlju jer se sprži korjenje.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
Ma ja sam izgubila jednostAvno volju.i susjedama je koma.sunce ih sprzilo
|
|
![]() |
|
ne znam aralija...susjede imaju super pune cvjetova i pupova...baš sam u bedu kad vidim njihove...ali imaju i drugu vrstu pa sam mislila da je do toga...
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Majdaaa nije do vrste, već im ova godina naprosto ne odgovara, u 5 mj je bilo hladno a onda paklene vrućine. One vole vruće ali ovo kad je u danu i noći gotovo ista temperatura bez imalo rose to im ne odgovara.
Ljutka nisi ih trebala baciti jer kad dođu nešto niže temp. i bude više vlage one bi procvjetale ako je list zdrav i zelen. |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
ja sam svoje danas bacila jel vidim da nema smisla, zelenilo došlo do pola ograde a dva cvijeta . nije moja godina
|
|
![]() |
|
e, i meni se to desilo! Polako sada počinje cvjetati ali slabo nekako ima pupiće..ne znam zašto je stalo tako odjednom...da li to ovisi o vrsti muškatla ili?
|
|
![]() |
|
ja sam u bedu moje cvijeće je koma , zelenila hrpa al cvijeta ništa .
|
|
![]() |
|
ok....hvala na savjetu :)
|
|
![]() |
|
Moja preporuka je da ih počneš prehranjivati tek u proljeće ili kad se počinju granati, a nikako kad puste prve listiće jer korjenje im je maleno pa prehrana može samo škoditi |
|
|
|
![]() |
|
Mjesec dana od kada je izbio prvi listić?
|
|
![]() |
|
Ne prehranjuj bar mjesec dana pa čak i više dok se žile skroz ne razviju. U pravilu ja ih prehranjujem tek u proljeće jer u zemlji imaju dosta hranjiva ako su biljčice male. Moje iskustvo. |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4445464748 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |