Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 151>
Korisnik
Poruka
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2010 u 10:38
Misty,ti imaš mentu,prava dalmatinska murtela ima sitniji cvitić i malo drugačiju boju lišća,a vidim više ljubičastu stabljiku i ona  se širi u trakama kroz zemlju  ,nešto sločno kao naša troska i ja imam mentuSmile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2010 u 11:12
možeš slobodno vani posadit mentu u vrt, ona podnosi zimu, to je najbolja vrsta za čaj, imali je mi u vrtu kod mame,ali se jako širi, pa je moja nećakinja "očistila" vrt od nje, meni je žao, ali ...da bude mir..
kako se bere taj ljekoviti sljez, da li samo cvjetovi ili i korjen?, nisam ga još spremala za čaj, samo ga ostavljam u vrtu iz ljubavi
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2010 u 11:59
Originalno poslano od člana Mira021 Mira021 napisao:

Misty,ti imaš mentu,prava dalmatinska murtela ima sitniji cvitić i malo drugačiju boju lišća,a vidim više ljubičastu stabljiku i ona  se širi u trakama kroz zemlju  ,nešto sločno kao naša troska i ja imam mentuSmile
smile43ispada da sam ne samo sebe nego i medu našeg prevarila. Nenamjerno, naravno!
Time is something you can never get back..
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2010 u 12:03
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

možeš slobodno vani posadit mentu u vrt, ona podnosi zimu, to je najbolja vrsta za čaj, imali je mi u vrtu kod mame,ali se jako širi, pa je moja nećakinja "očistila" vrt od nje, meni je žao, ali ...da bude mir..
kako se bere taj ljekoviti sljez, da li samo cvjetovi ili i korjen?, nisam ga još spremala za čaj, samo ga ostavljam u vrtu iz ljubavi
Čaj od sljeza možeš praviti na dva načina, klasično od malo posušenih cvjetića koje preliješ vrelom vodom, a od korijena ga praviš na način da očiščeni i oprani korijen namačeš u hladnoj vodi najmanje 8 sati. Tek kad izvadiš korijen iz vode možeš čaj zagrijati. Ovakav se najčešće koristi za liječenje astme. Smile
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2010 u 12:11
vodipija, i ja volim njezine plave cvjetiće, cvate kod nas cijelo ljeto po livadama i podraj zemljanih putova i stazica, kad ona cvate onda znaš da traje pravo toplo ljeto

Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2010 u 20:57
Misty draga, nisi ti nikoga prevarila. svi se lako zabunimo, pogotovo u stvarima koje su nam nove. Ja recimo, pojma nisam imao da je mirta zapravo bosiljak. ova mirta koju su meni dali je veliki grm i cvate sitnim bijelim cvjetićima. iskreno se nadam da će se ukorjeniti i da će mi se primit. još nisam, naravno, slikao i postavio ovdje, ali učinit ću to sutra ujutro pa mi netko može reći je li to mirta ili neki drugi grmić koji samo poneki tako zovu...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 12:04
Ma hajde Misti
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

smile43ispada da sam ne samo sebe nego i medu našeg prevarila. Nenamjerno, naravno!

SmileMa hajde Misty ,neznanje nije prevara,i ja sam dugo bila u toj zabludi iako sam dalmatinka,a u potrazi sam za murtelom i ako je uspijem nabaviti bit ćemo obe sretneWink
Smile
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 18:58

Ma hajde Misti
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

SmileMa hajde Misty ,neznanje nije prevara,i ja sam dugo bila u toj zabludi iako sam dalmatinka,a u potrazi sam za murtelom i ako je uspijem nabaviti bit ćemo obe sretneWink
Smile
Mene je zapravo prevario miris, vrlo je sličan, a malo me prevarila i želja Embarrassed
Ali ja se još nadam da ćemo svi mi ljubitelji tog mirisa ipak jednom vidjeti i pravu murtilu! LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 18:59
Moja ružica cvjeta stalno, cvijetak - dva, a svaki je različito prošaran Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 19:00
Glicinija je uistinu užurbano krenula rasti Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 19:02
Ispod loze u donjem vrtu napokon je i procvala ova velika margaritela. Nikako da shvatim kako je tu dospjela? Rolling%20Eyes

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 19:02
Konačno se mogu osladiti i krupnim, sočnim jagodama Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 19:07
A sad mala fotoreportaža o mojim stražarima-suncokretima. Nadmašili su me visinom, pa je teško uhvatiti ih kako bih htjela. Snimala sam ih u zrak ispruženim rukama pa ne zamjerite ako slike vjerno ne prikažu njihovu raskoš. Na svakoj je stabljici krenuo pup, a prvi se počeo i otvarati Very%20Happy
Znam da si ih i ti nestrpljivo čekala springy, pa ovaj prvi neka je za tebe Very%20Happy

Pokušala sam ih uhvatiti odozgor, s prozora moje sobe u nadi da će se tako vidjeti ti brojni pupovi, ali mislim da ću se trebati malo strpiti dok se ne otvore i dok moja suncokret-straža ne zablista u svojoj punoj ljepoti Cool

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 19:40
Šetnja tvojim vrtom ima doista poseban štih!SmileThumbs%20Up
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 21:48
Misty super je sve redom!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 22:59
Kruške, jagode, suncokreti, metvice... taj raskoš prirode je užitak za sva osjetila.

Biljka iz moga vrta (za koju si pitala) je cobea - na kontinentu jednogodišnja penjačica.
Na vrh
malaluna View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 266
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malaluna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 03:24
smile84
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 04:54
baka, hamara hvala vam drage moje, a uživo je ljepše smile78

Cimi ja uistinu i uživam! Nisam se nadala da će i moji sijanci tako brzo napredovati pa je užitak još veći! smile198
Cobea je prelijepa!

malaluna
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 06:58
Vrt je već zaliven, inspekcija završena. Moja nigela već pravi ćahurice za sjeme, pa prije nego ocvjeta evo još malo njenih sličica Very%20Happy

u hlad njenih listića zalutala je jedna kadifica Very%20Happy

a margaritela kao da zna kako joj ova tirkizno-plava pozadina pristaje Very%20Happy

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 06:59
Na carskom oku sve je više cvjetova Very%20Happy

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.