Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 64>
Korisnik
Poruka
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 22:47
šta reći nego uživati u njima jer njihovoj ljepoti teško da se može odoliti i nemogu da izostavim niti jedan svi -smile71ama baš svi odreda su mi preljepi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 08:06

život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 17:32
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 09:31
Imala sam i ja jedan ovakav ljiljan, neznam kako je tu završio ali je krasan
A onaj bijeli Sv. Ante nikako ne mogu izvaditi i razdjeliti ga, on izgleda ima duboke lukovice... a ne razmnožava mi se baš nešto. Kakvo je vaše iskustvo sa njim?

Rijeka

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 12:01
lijepi ljiljani.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 12:03
Posadila sam jesenas ovaj ljiljan i zaboravila na njega. Nešto sam pregledavala sjeme i našla ambalažu od lukovice i  evo ga sada me obradovao prvim cvijetom.....Gran paradiso....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 12:49
prekrasan je
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 15:08
Evo i mojih ljiljana. Dugo sam ih u proljeće tražila, a onda kupila s velkim klicama. Nisam vjerovala da će uopće nići, kad su nikli bila sam sretna, a nisam očekivana cvjetanje. Na moju sreću nisam bila u pravu, dapače:

Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 15:17
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 15:18
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 15:36
Prekrasni su Vam ljiljaniClap

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 16:08
Cure,prekrasni su.Uživam zajedno sa vama
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 22:22
Bebolina.....poseban ti je ljiljan
Zribal....i ti imas lijepu kolekciju azijata
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:19
Da, bugic, jako sam zadovoljna. Nisam vjerovala da će biti išta od toga, a kamo li ove ljepote u kojoj svaki dan uživam. Imam i jednog orijentalca koji ima samo dva pupa i ja sad ko malo dijete stalno povirujem kad će se otvoriti. Mislim da neće još. Ako Bog da, pojačat ću ovu kolekciju jer su ljiljani zaista lijepi.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:53
                                                                                                             Zribal....i ja planiram kupiti nove...ne znam kada ce biti bolja ponuda u zg u jesen ili proljece..
Dali si ih sadila u kosarice, da ih zastitis od voluharica..??? Ocito su kvalitetne i ogromne te lukovice kada su ti vec prve godine tako bujno cvjetali. Vjerojatno je i kvalitetna zemlja.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2012 u 23:58
Ne znam što je razlog ovako lijepe cvatnje. Zemlja nije ništa posebno, ali je odmorna, ovo je prva godina sadnje. Lukovice su bile jadne, ali s velikim klicama. Kupila sam ih u Pevecu na akciji i vjerovala ili ne po cijeni od 7 kn za vrećicu u kojoj su bile po 3 lukovice. E, to se zove sreća.

Što se sadnje tiče posadila sam ih direktno u zemlju. Za sada ne primjećujem nikakvih podzemnih životinjica, čak ni rovca. Nisam ih u planu ni vaditi preko zime pa kako bude.

Ponuda ljiljana, bar u Osijeku mnogo je bolja u proljeće. U jesen prošle godine nisam ih uopće mogla pronaći, dok je u proljeće bilo svugdje i svakakvih.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 00:09
Ne mogu vjerovati....7kn tri lukovice.... ...ja u bauhausu placala 18kn jednu.
I tako su te lijepo obradovali svojom ljepotom....to je cisti primjer srece....nadam se da si iskoristila priliku i dobro se nashopingirala...jel tko zna kada ce opet biti tako jeftine.    Uzivaj u njima////
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 10:23
Ljiljan od kojeg su odvojene ove 2 lukovice ima tockice, a ovaj je bez njih.....valjda dobije s godinama
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 14:12
Buqic, jel' ti misliš na one staračke pege LOL?
Azijati su,  meni barem, draži jer imaju više cvetova (na jednom sam izbrojala čak 18), jake stabljike i brže se umnožavaju a i cvet im je krupniji.

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 14:14
S pjegicama ili bez njih, ljiljanova ljetpota je neupitna.

Da, istina je ovo za cijenu što sam ti pisala. Imali su akciju gladiola, kala, dalija i ljiljana. Kupila sam dosta gladiola, jedinu kalu koja je bila i četiri ljiljana. Kupila bih ja još, ali sam bila uvjerena da zbog izgleda lukovica i velike klice (mnoge su bile i polomljene pa je bilo teško izabrati)od njih nema ništa. Gladiole su isto tako bile 7 kn deset lukovica.

Ja sam kupovala u baumaxu tulipane, gladiole i jako se razočarala. Recimo suprug je kupio neke extra max gladiole. Platio pet lukvica 48 kn, jer ih jako voli. Čekao ih čekao i jako se razočarao. Trebala je biti zelena gladiola, vrlo krupnih listova i visoka preko 1,20 m. Izrasla je (po meni ipak vrlo lijepa) žuto narandžasta, sitna i niska.

I ja mislim da je to samo sreća ili su možda ljiljani ove godine bili posebno plodni, pasala im klima jer sam ovaj žuti prenijela iz vrta pored vikendice. Imala sam ga godinama i jedva da je cvjetao po jedan ili dva cvijeta. Greškom sam ga iskopala i odlučila posaditi u svoj novi vrt. Nagradio me bogatom cvatnjom i novim izbojem (lukovicom).
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.